Inhoud blog
  • Weetjes .
  • Iets over zilver en goud ...
  • Patatten - kennis.
  • Het jaar 2008.
  • De wolf als embleem.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    powerpointtips
    blog.seniorennet.be/powerpo
    Mijmeringen.

    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politiehervorming.
    Heb vandaag ongewild een staaltje van gebrek aan initiatief gezien op de openbare weg.  Ik kwam plotseling achter een politievoertuig te rijden. Aan boord twee inspecteurs naarstig rondkijkend naar ik weet niet wat.  Ik heb mij dan ook , naast de aandacht voor het verkeer, eens verdiept in de omgeving waar we doorreden.  Het droevige resultaat hiervan was dat ik op enkele kilometers afstand ongeveer vijftien zware overtredingen opmerkte en dat de inspecteurs, tenzij ze stekeblind waren, hiervan niets hadden gezien of er althans niet op reageerden.  Waarschijnlijk was hun opdracht alsvolgt : "Neem het voertuig en voer een patrouille uit in die bepaalde zone van de gemeente. Kom terug met zo weinig mogelijk werk, want dat zou de lijst met uit te betalen vergoedingen kunnen overbelasten."
    Het enige pluspunt bij die hele hervorming is het financiele aspect voor het personeel. Maar meer blauw op straat wil echter ook zeggen dat er moet worden opgetreden waar dat nodig is : repressief of preventief al waar nodig.  Het moet gezegd dat ten tijde van de rijkswacht de aanwezigheid en het optreden in het straatbeeld veel intensiever was.  De politiek heeft hier weer eens van zich laten horen via een emotionele reactie op een droevige gebeurtenis.  In plaats van de verantwoordelijken te berispen of te straffen heeft ze een heel systeem overhoop gehaald en terug opgebouwd met ongeveer hetzelfde resultaat als voordien.  Een lokale politie, bestuurd door een politieraad, en een federale afdeling met zijn commandostructuur; met als gemeenschappelijk bindteken een Directeur-generaal te Brussel.  De nog steeds bestaande communicatiestoornissen en de enorme papiermolen bestaan nog steeds, ze worden alleen een beetje geminimaliseerd en toegeschreven aan groeipijnen. Nog een bemerking : indien men een politie-agent blijft opleiden op negen maanden tijd, zal het nog lang duren eer we kunnen rekenen op een performant en competent korps met de nodige vaardigheden allerhande.
    het aantal vacatures die niet ingevuld raken spreken voor zich. Ik hoop voor de toekomst dat dit zich zal beteren en dat bijgevolg het onveiligheidsgevoel van de burger plaats maakt voor een gevoel van veiligheid in al de maatschappelijke geledingen.
    Dit gezegd zijnde, ...


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per maand
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arnouts
    blog.seniorennet.be/arnouts

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!