|
|
|
Nieuws uit Gent en Vlaanderen, |
Nieuws, feiten en leuke dingen, uit het leven gegrepen. Af en toe ook eigen recepten. Ook jij kan meewerken aan onze krant, indien je iets kwijt wilt, een feestje aankondigen, een atikel of een foto, aarzel niet stuur ze ons door en wij publiceren ze. |
|
NAMISC
09-10-2007 |
Gefrituurde feta met prei |
Leuk recept voor een avondetentje, schenk daa een Tsantalis(griekse rode wijn) bij en succes is verzekerd.
Ingrediënten:
2 plakken feta natuur 200 gr - 1 ei - paneermeel - olijfolie - 4 preien, enkel wit 2 el citroensap - 6 el olijfolie - 2 el vers gehakte munt - 1 el dille - 1 eetlepel roze bessen - peper - zout
bereiding:
Klop het eigeel los tot een schuimige mengsel, snij de plakken fetakaas in 4. deze blokjes laat je in het eigeel glijden en maak een egale laag. Lichtjes in het paneermeeldraaien. Laten rusten. Ondertussen de prei ontdoen van de buitenste laag. Ze kort aankoken in water met zout en een scheutje citroensap. Zout en peper toevoegen naar eigen smaak. Ze uit het kooknat nemen en laten schrikken onder ijskoud water. De vinaigrette wordt aangemaakt met de 5 lepels olijfolie en 1 el citroensap, toevoegen van dille en gehakte munt, peper en zout. Voor de liefhebbers kan er een teentje look in uitgeperst worden. Op het einde de rode bessen bij de vinaigrette doen. Snij de preistronken overlangs in fijne reepjes. Je belgd een bord met een bedje van deze reepjes, druppel de vinaigrette op de prei, maar hou een beetje over. Je frituurt de blokjes feta goudbruin. Schik de blokjes op het bedje prei en versier met nog wat verse gehakte munt. Overgiet het ganse bordje met de resterende saus. Smakelijk
|
|
|
|
Reacties op bericht (0)
|