xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pas de Okinawa leefstijl model toe in je dagelijks leven.
Op Villa Liberty ( www.villa-liberty.com ) gebruiken wij de Amanprana producten ( www.noble-house.tk )
Beperk overtollige calorieën
Hara hachi bu wat zoveel betekent als eet tot je acht delen vol zit ( van de tien).
Laat wat ruimte na elke maaltijd. Hoe minder calorieën wij eten hoe minder vrije radicalen wij produceren. Eet dus minder caloriedicht voedsel ( met veel vet en suiker)
Een paar tips
1. Maak uw maaltijden scherper en u zult minder eten
2. Maak de salades steviger - grote brokken kauwen kost meer moeite
3. Drink water voor uw maaltijd
4. Als u vruchtensappen drinkt neem dan zonder suiker en verdun ze eventueel met water
5. Drink jasmijnthee voor fysieke inspanningen - u zult sneller vet verbranden
6. Gebruik goede olie voor bakken en frituren ( zie producten Amanprana)
7. Eet stevig soep in plaats van gepureerde soep
8. Les met meer aandacht de vermeldingen op de producten die u koopt
9. Eet met verstand op restaurant - durf meer groeten vragen - durf een gerecht (dessert) delen
10. Meet pasta af voor u het kookt - men is meestal geneigd om te veel pasta te koken
11. Meet olie af met een lepel
12. Neem volkoren en suikervrije snacks
13. Verklein uw portiegrootte
14. Eet traag en kauw goed
15. Eet geen fastfood
16. Eet voornamelijk samengestelde en ongeraffineerde koolhydraten ( volkoren producten )
17. Ga minstens 20 minuten bewegen na elke maaltijd
Koolhydraten
Koolhydraten worden ten onrechte aangewezen als oorzaak van overgewicht. Deze angst is deels te wijten aan een verkeerde interpretatie van de glycemische index (GI)
Wat is de glycemische index ?
Voedingsmiddelen hebben niet allemaal hetzelfde effect op de bloedsuikerspiegel. Vetten, de meeste groenten en eiwitrijke producten hebben nauwelijks invloed op de bloedsuikerspiegel. Koolhydraten hebben veel meer effect hierop, maar ook het effect van diverse koolhydraten is verschillend. Bijvoorbeeld 100 gram gekookte wortel laat de bloedsuikerspiegel ruim 5 keer zoveel stijgen als 100 gram rauwe wortel, terwijl er evenveel koolhydraten worden gegeten. De glycemische index (afkorting GI) is de reactie van de bloedsuikerspiegel op 50 gram koolhydraten van het betreffende product. Dus hoeveel stijgt je bloedsuikerspiegel als je van dat product 50 gram koolhydraten eet? Het ene product bevat veel meer koolhydraten dan het andere. Je hebt dus voor zo'n meting van het ene product veel minder nodig, dan van het andere. Hierdoor leveren de gegevens van de glycemische index soms wel erg theoretische vergelijkingen op, waaraan je in de praktijk van alledag niet zoveel hebt.
|