Verlaag uw glucosewaardexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het is goed om de glucosewaarde laag te houden omdat hij lage insulinereacties opwekt. Eet meer volkoren granen, brood, pasta en veel groenten met een laag GI indien uw bloedsuikerspiegel te hoog staat. De sleutel voor het verlagen van uw gemiddelde bloedsuikerspiegel is het eten van ongeraffineerde, vezelrijke koolhydraten.
Minimaliseert het gebruik van voedsel met een hoge GI ( +70 ).
Eet regelmatig sojaprodructen ( laag GI)
Voeg wat citroen toe. Dit verlaagt de glycemische index van een voedingsmiddel aanzienlijk.
Gebruik goede vetten ( Amanprana producten). Dit vertraagt de opname van de koolhydraten en leidt tot een lagere insulinetoename na de maaltijd.
Echte zoetigheden zijn alleen maar voor speciale gelegenheden.
Ontbijt
Vezelrijke volkoren ontbijtgranen en brood
Gebruik geen suiker - wel fruit en 100% fruitsap zonder toevoeging van suiker
Misosoep ( minstens één keer per week) ( verkrijgbaar in oplosbare vorm )
Fruitsalade besprenkelen met citroen
Sojayoghurt
Lunch
Gebruik veel waterkers bij uw salades
Gebruik Hummus ( kikkererwtenpuree) als broodbeleg of soja broodsmeersel
Probeer eens een pizza met groeten en tofu
Kies voor vis in plaats van vlees
Vegetarische burger
Diner
Groentesoep
Gebruik kruiden zoals koriander, dille, venkel, peterselie, rozemarijn bij vis + citroensap
Gestoomde groenten voeg daarna een beetje kokosolie of rode palmpit olie aan toe.
Stoof eens per week de groenten met miso - roergebakken groenten zoals taugé, kool, wortels, brocolli, champignons met tofu
Volkoren rijst, pasta, zoete aardappel, kleine aardappelsoorten. Linzen, kikkererwten, azukibonen
Af en toe vleesgerechten
Vezels helpen de kilos eraf te houden ! ( Bio Kokosvezels - tarwekiemen)
|