Ondertussen zijn we drie weken later. Regelmatig bellen we met Pieter. Het zijn wel drie hectische weken geweest: eerst was het restaurant waar hij wilde gaan werken, verkocht. Dan vond hij werk in een ander restaurant op Bondi Beach. Was niet hetgene dat hij zocht. Momenteel is hij aan de slag in de belgian beer café. Een Waalse uitbater, die in Sidney twee mooie zaken heeft. Pieter is er chef de partie. Langzaam maar zeker zal hij opklimmen op de rangorde van de keukenbrigade. Hij woont ondertussen op een appartement, samen met een vriend uit Mol. Ze maakten samen een video-opname, een video-boodschap ... Pieter maakt snel vrienden, hij is heel sociaal en dat is natuurlijk een voordeel. Hij schiet met de meeste mensen goed op en dat maakt dat hij nu al een 'maten-kring' rond zich heeft.Een voordeel is dat wel. Kan natuurlijk ook een nadeel zijn als je té snel 'vrienden' maakt ... ontgoochelingen zijn dan vaak niet veraf. Maar gelukkig heeft Pieter ook een gezonde zelfkennis. We planden ondertussen ook al onze trip naar Aussieland. Vier weken winter in de zomer is eens iets anders.