De structuur van de kruidenkamer komt op die manier goed tot uiting. Vanuit het midden van deze kruidenkamer vertrekt een zichtas dwars door de rozenkamer tot aan de vijver. Ze nodigt je uit om verder te wandelen van tuinkamer tot tuinkamer.
Op de voorgrond vormt de beukenhaag bijna een groene boog.
Langs dit paadje verlaat je mijn siertuin en kom je in mijn 'bostuin'. De kleinzoon gaat hier graag op zoek naar dennenappels.
Mijn anemonen 'Honoré Jobert' staan nu in volle bloei.
Ze hebben het hier echt naar hun zin.
Achteraan bemerk je nog de witte hoofden van de Hydrangea 'Annabella'. Wij kennen die beter onder de naam hortensia.
Het watervalletje wordt gevormd door deze rotsmassa. Langs de 5 trappen stroomt het water murmelend de vijver in. Op de voorgrond zie je de echinacea purpurea of zonnehoed.
Vooraan zie je de lidsteng piepen boven het vederkruid . Tussen het snoekkruid en de cyperus longus kronkelt zich de waternavel. En op de achtergrond kabbelt het watervalletje rustgevend verder.
Deze rood-oranje Crocosmia Lucifer is een schitterende plant.
Je vindt dit knolgewasje langs de zuidkust van Ierland waar het massaal in het wild langs de kant van de weg groeit.
In mijn rozenkamer verscholen tussen geurende Bonica rozen, roosjes The Fairy, Schneewittchen enz... ontdek je dit kleine, uitnodigende terrasje. Dit kan je toch niet weigeren.....
Naast dit prieeltje vormen de rotsblokken een klaterend watervalletje. De houten afsluiting stopt om een doorkijkje te creëren dat een prachtig uitzicht biedt op de weiden en de koeien.
In mijn vijver heb ik 4 soorten waterlelies.
Hier zie je de Numpheacea Rosea. Dit is een vleeskleurige waterlelie met grote bloemen. Je kan die tot op een diepte van 150 cm planten. Op de voorgrond bloeit een zwanebloem of Butomen Umbellatum.
Een viergeslacht!
Mag ik dit viergeslacht even voorstellen? Mij kennen jullie nu wel reeds dacht ik. Verder is dit mijn kleindochtertje Lieselot, mijn dochter Annelies en mijn moeder Simonne.