RECEPT: "VLAAMSE RIJSTPAP"
Benodigdheden; Basisrecept: . 100 gram rijst . 50 gram suiker . 1 liter hoevemelk
Werkwijze: Giet alles in een pot en breng aan de kook. voeg een snufje zout toe en laat een halfuurtje koken. Overscheppen en de pap is klaar.
Het is natuurlijk nodig om dit basisrecept te verfijnen. Dat kan bijvoorbeeld door een vannillestok mee te laten koken in de melk met rijst. Je kan ook een kaneelstokje en wat safraandraadjes meekoken. Heerlijk. Notenliefhebbers mengen een lepeltje amandelpoeder onder de gare pap. Modernisten voegen geraspte schil van citroen of sinaasappel toe. Wie wat gewicht wil winnen, die werkt na het garen bijvoorbeeld een paar eierdooiers onder de pap. Overheerlijk gewoon. En wie wil doen alsof de geneeskunde niet bestaat, die spatelt een stevige hoeveelheid opgeklopte room onder de pas gekookte pap. Overscheppen en laten afkoelen is dan altijd de boodschap. En laat de pap en de bruine suiker maar aanrukken!
Voor echte Vlaamse rijstpap met een volle smaak , gebruik je best zo vers mogelijke melk. En kan het nog verser dan melk rechtstreeks van bij de boer? (Voor vier personen is recept maal vier doen)
Paterke.
|