HET LEKKERE KOOKBOEK
Heerlijke en gemakkelijke recepten voor 4 personen
Inhoud blog
  • Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
  • Romige tomatensoep met garnaaltjes
  • Welkom op dit blog
  • Kaneel-rozijnenpoffertjes
  • Vegetarische hamburger met olijvenroomkaas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog



    Hier komen lekkere recepten van C-1000 op te staan die je op hun site niet meer ziet. Hier heb ik toestemming voor gekregen, zodat jij lekker van die recepten kunt genieten.
    Ik heb namelijk al die oude recepten van hun bewaard.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2013, 16:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsalade met Gelderse reepjes


    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais, uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg Gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -----------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout.

    Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas.

    Schenk de dressing erover en schep de salade goed om.

    Lekker met uienstokbrood.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade-vlees
    11-03-2013, 16:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige tomatensoep met garnaaltjes


    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    1 el bloem
    1 dl droge witte wijn
    7 dl water
    1 pak Heinz Tomato Frito a 400 gram
    1 dl Room Culinair
    1 kruidenbouillontablet
    1 takje basilicum
    150 gr. roze garnalen, gepeld
    peper en zout

    -----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in de hete olie in 5 minuten goudgeel en glazig. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.

    Voeg de wijn toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg beetje bij beetje al roerende 7 dl water, de Tomato Frito, de Room Culinair en de bouillontablet toe en kook de soep 5 minuten op een laag vuur. Houd 4 toefjes basilicum apart en snijd de rest met de steeltjes fijn en voeg het aan de soep toe.

    Pureer de soep met een staafmixer, voeg de garnalen toe en warm de soep kort door. Verdeel de soep over de borden en garneer met de toefjes basilicum.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep-vis
    11-03-2013, 16:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel-rozijnenpoffertjes


    1/2 pak poffertjesmix
    1 el kaneelpoeder
    3 1/2 dl melk
    1 ei
    2 el Blue Band Culinesse
    75 gr. rozijnen, fijngehakt
    poedersuiker of schenkstroop

    ---------------------------------------------------------

    Klop de poffertjesmix met het kaneelpoeder, de melk, het ei, de Culinesse en de rozijnen tot een egaal beslag.

    Verhit een poffertjespan en vul de holletjes met het beslag. Bak de poffertjes totdat de onderzijde lichtbruin is. Keer ze met een vork en bak ook de andere kant lichtbruin. Ga door tot alle beslag is opgebruikt.

    Bestrooi de poffertjes naar wens met poedersuiker of serveer ze met schenkstroop.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Toetjes
    11-03-2013, 16:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische hamburger met olijvenroomkaas


    8 zwarte olijven, ontpit
    4 el fijngehakte peterselie
    St. Moret, bakje a 135 gr.
    versgemalen peper, zout
    3 el Blue Band Culinesse
    4 vegetarische hamburgers

    -------------------------------------------------

    Hak de olijven fijn en meng ze met de peterselie door de St.Moret. Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout en schep de kaas op een stukje huishoudfolie. Vorm er een rolletje van en laat de kaas in de koelkast opstijven.

    Bak de hamburgers in de hete Culinesse volgens de gebruiksaanwijzing bruin.

    Snijd het olijvenkaasrolletje in plakjes en verdeel de plakjes over de hamburgers.

    Lekker met ijsbergsla en Franse frietjes.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    11-03-2013, 16:18 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige kabeljauwschotel

    3 el olijfolie
    2 uien, in ringen
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika in ringen
    1 courgette in plakjes
    1 dl droge witte wijn
    peper en zout
    400 gr. kabeljauwfilet
    paprikapoeder
    100 gr. chorizo, vleeswaar, in dunne reepjes

    --------------------------------------------------------

    Verhit 2 el van de olie en fruit de ui met de paprika al omscheppend in 3 minuten goudgeel en glazig.

    Bak de courgette 3 minuten mee, schenk de wijn erbij en breng alles op smaak met peper en zout. Doe het mengsel over in een ovenschaal.

    Snijd de vis in 4 stukken en wrijf ze in met de rest van de olie en paprikapoeder, peper en zout. Leg de vis op de groenten.

    Verdeel de chorizo over de vis en laat hem in 15 minuten in een voorverwarmde oven 225C gaar worden.

    Lekker met gekookte aardappelen.


     

     

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Oven-vis
    11-03-2013, 16:13 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumsticks in Mexicaanse tomatensaus

    50 gr. magere spekreepjes
    2 el zonnebloemolie
    8-12 kipdrumsticks
    paprikapoeder, peper, zout
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    375 gr. tomaten, ontveld en fijngehakt
    1 1/2 dl kippenbouillon
    1 el witte wijnazijn
    25 gr. pure chocolade, geraspt
    3 el fijngehakte peterselie

    -------------------------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes knapperig uit in de hete olie. Bestrooi de kipdrumsticks met paprikapoeder, peper en zout en bak ze in het bakvet rondom bruin.

    Voeg de uien en de knoflook toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomaten, de bouillon, de azijn en de chocolade toe en breng alles aan de kook.

    Laat de drumsticks op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar stoven. Garneer met de peterselie.

    Lekker met pasta en roergebakken prei of spinazie.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kip
    11-03-2013, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kip en bleekselderij
    1 pak Honig Mix voor macaroni en spaghetti
    50 gr. spekreepjes
    300 gr. kipfilet, in stukjes
    2 1/2 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 struik bleekselderij, schoongemaakt en in dunne plakjes
    400 gr. spaghetti
    zout

    -----------------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes met de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin.

    Bak de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bleekselderij toe en bak hem al omscheppend kort mee.

    Voeg 1 1/2 dl water en de mix toe en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 7 minuten sudderen totdat de bleekselderij beetgaar is.

    Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

    Giet de spaghetti af en serveer hem met de saus.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta-kip
    11-03-2013, 15:55 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje kip en ei
    4 voorgebakken mini stokbroodjes
    4 eieren, hardgekookt
    4 el halvanaise
    4 el barbecuesaus
    4 blaadjes kropsla, gewassen
    8 plakjes gebraden kipfilet met tuinkruiden, vleeswaar
    2 smaaktomaten, in dunne plakjes
    1 ui in ringen
    2 el fijngeknipt bieslook

    ---------------------------------------------------------------

    Bak de stokbroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.

    Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder in plakjes.

    Snijd de iets afgekoelde broodjes open en bestrijk ze met de halvanaise.

    Verdeel er de barbecuesaus, sla, gebraden kipfilet, eieren, tomaatplakjes en uiringen over.

    Garneer de broodjes met het bieslook en serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodje-kip
    11-03-2013, 15:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    zout en peper
    2 rode uien, in ringen
    4 el olijfolie extra vierge
    2 tl honing
    2 tl mosterd
    1 el balsamicoazijn
    peper
    4 el fijngehakte peterselie
    50 gr. roze garnalen

    ------------------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in 5 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel ze onder koud water. Schep de uien erdoor.

    Klop een dressing van de olijfolie, honing, azijn, peper en peterselie.

    Schep de dressing en de garnalen erdoor.

    Lekker met vissticks en Franse frietjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten-vis
    11-03-2013, 15:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 11/03-17/03 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Broodje-kip (1)
  • Groenten-kip (1)
  • Groenten-vis (2)
  • Groenten-vlees (1)
  • Kip (1)
  • Oven-vis (1)
  • Pasta-kip (1)
  • Salade-vlees (1)
  • Soep-vis (1)
  • Toetjes (1)
  • Vegetarisch (1)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!