voor de kiprolletjes: 4 kipfilets 200 gr. ontbijtspek 1 bosje dragon 150 ml room 1
teentje knoflook 2 el Bertolli
Vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken voor de gegrilde aubergines: 1 aubergine een paar takjes peterselie 2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena 1 el honing 5
el Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie zout en peper uit de molen
------------------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 150ºC. Snijd de
kipfilets open, leg ze tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat,
bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Bestrooi de filets met zout en
peper.
Was de aubergines en snijd
ze in de lengte in dunne plakken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot
ze goudbruin zijn.
Was de dragon
en hak de kruiden grof. Bak de helft mee met het spek. Verdeel de gekruide spek
over de kipfilets. Rol ze langs de lengteas op en steek ze vast met een prikker.
Verhit de Bertolli Vloeibaar in de
koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Bak hierin de kipfilets op hoog vuur
in een paar minuten rondom bruin. Draai dan het vuur lager, doe de deksel op de
pan en laat de kipfilets zo zachtjes gaar worden. Draai ze tijdens het bakken af
en toe om.
Verhit ondertussen een
grillpan en grill de plakken aubergine een paar minuten aan beide kanten. Leg ze
dan in een waaiervorm op een groot bord. Klop een dressing van de
balsamicoazijn, honing, olijfolie en peterselie en schenk deze over de
aubergines. Laat dit even marineren, zodat alle smaken goed
intrekken.
Haal de kiprolletjes,
als ze gaar zijn, uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek ze af met
aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.
Giet de room in de al gebruikte pan, pers er het
teentje knoflook boven uit en doe er de dragon en wat peper en zout bij. Laat de
room zachtjes inkoken tot een wat dikkere saus. Giet de saus over de
kiprolletjes en serveer ze direct, samen met de gemarineerde aubergines.
|