HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club



    Iedere dag komen hier heerlijke recepten te staan mét plaatjes erbij.
    Deze recepten zijn voor 4 personen.
    Ik heb toestemming om deze recepten te plaatsen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2013, 22:54 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel-uienstamppotje



    1 verse runderbraadworst
    4 el olijfolie
    2 rode uien in ringen
    250 gr. champignons in vieren
    versgemalen peper
    1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    2 venkelknollen 600 gr. in reepjes
    200 gr. vleesjus
    -------------------------------------------------
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de venkelreepjes toe en kook deze gedurende 10 minuten met de aardappelen mee. Verhit 1 el olie en bak hierin de uiringen al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep de uien uit de pan en bak de champignons al omscheppend in 5 minuten bruin. Bestrooi met peper en zout. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een braadpan en bak de worst rondom bruin aan. Temper het vuur en laat de worst met het deksel op de pan in 15 minuten helemaal gaar bakken. Giet de aardappelen en venkel af, terwijl u het kookvocht opvangt. Laat de aardappelen en venkel uitdampen en stamp ze daarna fijn. Schep de uien erdoor en voeg zo veel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Roer de kant-en-klare jus door het bakvet van de worsten en verwarm de jus op een laag vuur (niet koken). Snijd de worst in plakjes, leg ze op de stamppot en schep de champignons erover.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Stamppot
    01-10-2013, 22:44 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spitskoolstamppot


    11 dikke plakken gegrilde kalkoen in blokjes
    4 plakken gegrilde kalkoen opgerold
    2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
    peper en zout
    2 grote uien in reepjes
    2 tl gedroogde tijm
    2 appels in kleine stukjes
    700 gr. spitskool, gesneden
    1 kg kruimige aardappelen, geschild
    25 ml vloeibare margarine
    ----------------------------------------------
    Zet de kool en de aardappelen in een laagje water in een pan op het vuur. Kook het geheel met een deksel half op de pan in een kwartier gaar. Goed afgieten. Smelt de vloeibare margarine in een ruime koekenpan. Bak hierin de reepjes ui met de tijm 5 minuten op een matig vuur. Voeg de appel en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee. Bestrooi met wat zout en peper. Stamp de aardappelen en kool. Voeg het uienmengsel, de blokjes kalkoen en wat zout en peper toe. Schep de stamppot op vier borden en leg er de kalkoenrolletjes op.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Stamppot
    01-10-2013, 22:37 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiprolletjes met gegrilde aubergines

    Kiprolletjes met spek en dragon in dragonroomsaus met gegrilde aubergines

    voor de kiprolletjes:
    4 kipfilets
    200 gr. ontbijtspek
    1 bosje dragon
    150 ml room
    1 teentje knoflook
    2 el Bertolli Vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
    voor de gegrilde aubergines:
    1 aubergine
    een paar takjes peterselie
    2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena
    1 el honing
    5 el Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie
    zout en peper uit de molen

    ------------------------------------------------------------

    Verwarm de oven voor op 150ºC. Snijd de kipfilets open, leg ze tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat, bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Bestrooi de filets met zout en peper.

    Was de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

    Was de dragon en hak de kruiden grof. Bak de helft mee met het spek. Verdeel de gekruide spek over de kipfilets. Rol ze langs de lengteas op en steek ze vast met een prikker.

    Verhit de Bertolli Vloeibaar in de koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Bak hierin de kipfilets op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Draai dan het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de kipfilets zo zachtjes gaar worden. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.

    Verhit ondertussen een grillpan en grill de plakken aubergine een paar minuten aan beide kanten. Leg ze dan in een waaiervorm op een groot bord. Klop een dressing van de balsamicoazijn, honing, olijfolie en peterselie en schenk deze over de aubergines. Laat dit even marineren, zodat alle smaken goed intrekken.

    Haal de kiprolletjes, als ze gaar zijn, uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.

    Giet de room in de al gebruikte pan, pers er het teentje knoflook boven uit en doe er de dragon en wat peper en zout bij. Laat de room zachtjes inkoken tot een wat dikkere saus. Giet de saus over de kiprolletjes en serveer ze direct, samen met de gemarineerde aubergines.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aubergines
    01-10-2013, 10:23 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberginerolletjes

    Auberginerolletjes

    2 aubergines
    3 kneepjes Blue Band Vloeibaar
    150 gr. feta kaas
    8 zongedroogde tomaatjes
    een paar takjes verse basilicum

    --------------------------------------------------------

    Was en snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.

    Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken om en om.

    Leg op één kant een stuk feta, en zongedroogde tomaat en een blaadje basilicum.


    Rol op, steek vast met een cocktailprikker en gril 2 minuten in een droge grillpan. Herhaal dit met alle plakken aubergine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aubergines
    01-10-2013, 10:22 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergegratin met kip

    aspergegratin_met_kip_10_1.1.8_326X580.J

    1,5 kg witte asperges
    2 el Blue Band vloeibaar met roombotersmaak
    50 gr. spekblokjes
    250 gr. kipfilet, in repen
    2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    50 gr. margarine
    60 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Schil de asperges en snijd het onderste houtige stukje eraf. Kook ze 10-12 minuten (afhankelijk van de dikte) in kokend water met wat zout. Haal ze uit het kokend water als ze klaar zijn en laat ze uitlekken.
    • Verhit ondertussen de margarine en bak hierin het spek uit. Schep de repen kip erbij en bak deze 2 minuten mee. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Doe de asperges in een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en daarna de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
    • Zet de schaal ca. 15-20 minuten bovenin de oven tot de bovenkant goudbruin is en de gratin bubbelt. Let op dat de gratin niet te donker wordt: dek in dat geval de schaal af met een velletje aluminiumfolie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:21 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-visschoteltje

    asperge-visschoteltje_met_puree_van_aard

    1 kg aardappelen
    1 kg asperges
    2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    1 bosje lente-uitjes
    500 gr. stevige visfilet, bijv. tilapia of zalm
    4 el fijngehakte peterselie
    ovenschaal van 2 litr. inhoud, ingevet

    -----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Was de aardappelen. Kook ze met schil in een laagje water gaar (ca. 20 minuten). Giet de aardappelen daarna af.
    • Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) er vanaf. Snijd ze elk in 5 stukken. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
    • Maak in de tussentijd de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de vis in stukjes.
    • Stamp de aardappelen (met schil) fijn. Klop er ¼ van de aspergesaus door. Voeg de helft van de lente-ui ringetjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de asperges in de ovenvaste schaal met de vis en wat peper. Schep de rest van de saus, de rest van de lente-uitjes en de peterselie erdoor. Dek de schaal af met de puree. Zet de schaal boven in de oven en laat het gerecht gaar worden, ca. 35 minuten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:20 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-hamrolletjes

    asperge-hamrolletjes_met_spinazie_10_1.1

    225 gr. diepvries bladspinazie
    1 kg witte asperges
    10 plakken ham
    150 ml slankroom
    1 zakje Knorr saus voor Asperges
    50 gr. geraspte 30+ kaas
    450 gr. voorgekookte krieltjes

    -----------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Verdeel ze in 8 porties en wikkel ze per portie in een plak ham. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Verdeel de spinazie over de rolletjes.
    • Doe 150 ml water, de room en de sausmix in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Verdeel de saus gelijkmatig over de rolletjes en bestrooi het gerecht met de kaas.
    • Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en laat het gerecht nog 20 minuten bakken. Bak ondertussen de krieltjes goudbruin.
    • Leg op elk bord 2 asperge-hamrolletjes en schep er wat krieltjes naast. Serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:20 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met ui en groenteschnitzel

    000179656_001_FRRK031409_200.jpg

    1 kg kruimige aardappels
    2 kleine uien
    4 el olijfolie
    1 pak andijvie a la creme deelblokjes, diepvries 450 gr.
    1 zakje gemalen pittige kaas 150 gr.
    4 groenteschnitzels

    ------------------------------------------------------------

    Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
    Uien pellen en grof snipperen.
    In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui in ca. 5 minuten glazig fruiten. Andijvie en kaas toevoegen.
    Gerecht door en door verwarmen, regelmatig omscheppen.
    Intussen rest van olie verhitten in grote koekenpan en schnitzels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
    Andijvie, aardappels en schnitzels over vier borden verdelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met aardappel en spekjes

    000314402_001_FRRK050407_200.jpg

    800 gr. aardappelen
    50 gr. cashewnoten
    1 gele paprika
    50 gr. boter
    4 tartaartjes
    125 gr. magere spekreepjes
    3 el zonnebloemolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ------------------------------------------------------

    Aardappels volgens gebruiksaanwijzing koken.
    Cashewnoten grof hakken.
    Paprika schoonmaken en snipperen.
    In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in 8 min. rondom bruin en gaarbakken.
    In droge wok spek 1 min. op hoog vuur roerbakken.
    Olie toevoegen en verhitten.
    Paprika bij spek doen en 5 min. roerbakken.
    Andijvie in gedeelten toevoegen en roerbakken tot andijvie is geslonken. Met zout en peper op smaak brengen.
    Tartaartjes uit pan halen en warmhouden.
    Bij bakvet tartaartjes 2 kopjes water schenken en aanbaksels losroeren. Aardappels, tartaartjes en jus over vier borden verdelen.
    Andijvie ernaast scheppen en met cashewnoten bestrooien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!