HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    Welkom op dit blog

    Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik heb daar toestemming voor.

    Alle recepten zijn voor 4 personen.


    Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade


     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-11-2012, 00:00 geschreven door Marianneke
    Reacties (1)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met bietjes en ui
    Karbonades met bietjes en ui
    1 pakje grill cajunkruiden a 35 gr.
    4 ribkarbonades
    250 gr. sjalotten, gepeld en in vieren
    4 el olijfolie
    500 gr. rode gekookte bieten, ontveld en in partjes
    1 tak rozemarijn
    ----------------------------------------------

    Roer de inhoud van het zakje toppers door de olie en wrijf de drooggedepte karbonades in met de helft van het mengsel en leg ze naast elkaar op het met een bakmatje bekleed bakblik.
    Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven 220C en laat de karbonades in 30 minuten helemaal gaar worden.
    Schep de rest van het mengsel met de bieten en de sjalotten door elkaar en doe ze over in de ovenvaste schaal. Zet de schaal na 10 minuten oventijd bij de karbonades in de oven en laat ze 20 minuten roosteren. Schep ze tussentijd tweemaal om.
    Garneer de groenten met het takje rozemarijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    03-12-2012, 11:54 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 49

    Maandag

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.

    Dinsdag

    38vis.jpg

    Mexicaanse vis
    Aardappelpuree

    2 1/2 el zonnebloemolie
    1 ui, in ringen
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, in ringetjes
    1 pot Hak groenteschotel Mexicaans a 620 g
    1 rode paprika, in stukjes
    300 g prei, in ringen
    1 1/2 dl Tomato frito
    versgemalen peper, zout
    500 g tilapiafilet
    paprikapoeder

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het
    pepertje 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak hem 5 min. mee. Schep de groenteschotel, de prei en de tomato frito erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi de vis met paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de vis in de pan en laat hem met de deksel op de pan in 7 min. gaar worden. Lekker met aardappelpuree.

    Woensdag

    37bloemk.jpg

    Ovenschotel met wortel en aardappelen

    600 g winterwortelen
    zout
    1 pakje Maggi mix voor bloemkoolschotel met gehakt en tuinkruiden
    1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie) + extra om in te vetten
    1 ei
    1 ui, gesnipperd
    350 g rundergehakt
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes (Celavita)

    -----------------------------------------------------

    Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Kook de plakjes 5 min. in water met zout en giet ze af. Voeg de inhoud van het zakje ovenmix aan 4 dl water toe en roer goed door. Klop het ei erdoor.
    Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep de
    wortelplakjes erdoor en bak ze kort mee.Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
    Schep het gehaktmengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 45 min. gaar en mooi bruin worden.

    Donderdag

    35schnitz.jpg

    Gehaktschnitzel met gestoofde appeltjes
    Aardappelpuree

    50 g boter
    1 ui, gesnipperd
    750 g stevige appels (bijvoorbeeld Jonagold), geschild en in partjes
    1 1/2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
    1/2 el rozemarijnblaadjes
    peper
    4 gehaktschnitzels

    ----------------------------------------------

    Verhit 20 g van de boter in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de appelpartjes toe en schenk er de bouillon bij. Laat de appels in 5 - 7 min. net gaar stoven. Roer de rozemarijn en peper naar smaak erdoor. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de gebruiksaanwijzing bruin en gaar. Serveer de schnitzel met de appeltjes. Lekker met aardappelpuree.

    Vrijdag

    34gehakt.jpg

    Kerrie gehaktballetjes
    Rijst

    400 g rundergehakt
    2 tl sambal oelek
    1 scharrelei (m)
    6 el paneermeel
    peper, zout
    2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
    1 ui, gesnipperd
    400 g Hongaarse roerbakmix (C1000 Vers)
    250 g kastanjechampignons, in vieren
    1 pot Unox chicken tonight kerrie a 500 g
    2 dl romige kokosmelk (Conimex)
    1 1/2 el fijngehakte paneermeel
    koriander

    ---------------------------------------------

    Meng het gehakt met de sambal, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en in 7 min. gaar. Schep ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de roerbakmix toe en bak hem 5 min. mee. Bak de champignons 3 min. op een hoog vuur mee. Roer de inhoud van de pot Chicken tonight en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Schep de balletjes erdoor en warm ze kort mee. Garneer met de koriander. Lekker met pandanrijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    30-11-2012, 17:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
    Hamburgers met zure room, frieten en bietjes

    2 sinaasappels
    3 el olijfolie
    4 hamburgers gepaneerd
    frituurolie
    4 volle el fritessaus
    500 gr. gekookte bieten
    versgemalen peper, zout
    1 zak verse frites a 700 gr.
    4 el bieslook, fijngeknipt

    ---------------------------------------------------

    Boen 1 sinaasappel dik en rasp de oranje schil dun af.
    Schil beide sinaasappels dik en vang het uitlekkend sap op.
    Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    Ontvel de bieten en schaaf ze in dunne plakjes.
    Schep de biet met de sinaasappel, het uitgelekte sap, 1/2 el van de olijfolie en peper en zout door elkaar.
    Verwarm de bietjes op een heel laag vuur.
    Bak de hamburgers in de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar.
    Frituur de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
    Schep de sinaasappelrasp en 1 el van het bieslook door de fritessaus.
    Schep de rest van de bieslook door de bieten.
    Serveer de hamburger met de frieten, de saus en de bieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met een karbonade
    Romige bietjes met een karbonade

    1 1/4 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    versgemalen peper
    1 ui, gesnipperd
    3 el creme fraiche
    zout
    4 schouderkarbonades
    4 el bak & braad vloeibaar
    500 gr. gekookte bieten, ontveld en in blokjes
    2 1/2 el verse platte peterselie, fijngehakt

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 3 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin.
    Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in 12 minuten gaar bakken.
    Verhit de rest van het bakvet en fruit de ui op een laag vuur goudgeel en glazig.
    Schep de bietjes en de creme fraiche erdoor en warm ze goed door.
    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
    Blus het bakvet af met 2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Bestrooi de bietjes met peterselie en serveer met de aardappelen, de karbonades en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Bietjes met rucola en pijnboompitjes

    500 gr. gekookte rode bietjes
    1 1/2 el balsamico azijn
    peper en zout
    1 zakje rucola a 75 gr.
    4 el olijfolie extra vierge
    2 tl appelstroop
    5 el pijnboompitten

    -----------------------------------------------

    Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
    Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
    Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovengerecht met geroosterde bietjes
    Ovengerecht met geroosterde bietjes

    2 zakken halve kriel in schil a 450 gr.
    500 gr. gekookte rode bieten
    2 el rode balsamicoazijn
    peper en zout
    5 takjes verse tijm
    4 el olijfolie
    1 pakje kleine geitenkaasjes a 12 stuks

    ----------------------------------------------------

    Kook de kriel 15 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen.
    Ontvel de bietjes en snijd ze in partjes.
    Ris de blaadjes tijm van de steeltjes.
    Schep de aardappelen met de tijm, 1 1/2 el balsamicoazijn, 2 el olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje beklede bakblik.
    Schep de rest van de olie en de azijn met peper en zout door de bieten en verdeel ze tussen de aardappeltjes.
    Rooster ze in een voorverwarmde oven 250C in 20 minuten bruin.
    Verkruimel de kaasjes intussen grof.
    Doe de aardappeltjes met de bieten over op een schaal en bestrooi met de geitenkaas.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:46 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomandijvie met rookworst
    Roomandijvie met rookworst

    1 zak aardappelen kruimig a 1 kg, geschild en in stukken
    1 rookworst a 375 gr.
    1 schaaltje verse appelcompote a 400 gr.
    zout
    2 potten roomandijvie a 330 gr.
    versgemalen peper

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verwarm de roomandijvie op laag vuur.
    Leg de rookworst in de andijvie en warm op laag vuur mee.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht, peper en zout tot een smeuige puree.
    Serveer de aardappelpuree met de andijvie, de plakjes rookworst en de verse appelcompote.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in tomatensaus
    Gehaktballetjes in tomatensaus

    400 gr. gekruid gehakt
    1 kg panklare aardappelen vastkokend
    3 1/2 el bak & braad vloeibaar
    1 schaaltje uien gesnipperd a 175 gr.
    8 el paneermeel
    zout
    1 pakje tomato frito
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ------------------------------------------------

    Meng het gehakt met het paneermeel en 3 el koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van.
    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit 2 el van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
    Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
    Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
    Breng de groenten op smaak met peper en zout.
    Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taco's met shoarmareepjes
    Taco's met shoarmareepjes
    2 el olijfolie
    1 pak taco shells
    1 bak Griekse witte kool rauwkost a 400 gr.
    350 gr. shoarmareepjes
    1/2 zak andijvie fijn a 250 gr.
    1 dl shoarmasaus

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
    Verwarm de taco shells volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Zet het vlees, de andijvie, de taco shells, de rauwkost en de shoarmasaus op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wraps
    29-11-2012, 19:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!