Maandag
Roergebakken aardappeltjes met shoarma Groene
salade
1 kg krielaardappeltjes, gewassen en
gehalveerd zout 5 el olijfolie traditioneel 125 g C1000 Vers
spekreepjes 300 g shoarmavleesreepjes 1 1/2 dl runderbouillon (van een
tablet) 3 el fijngehakte peterselie 6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm 2
dl zure room
----------------------------------------------
Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout.
Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en
roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de
pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min.
Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en
gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de
bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met
de zure room. Lekker met een groene salade.
Dinsdag
Mexicaanse vis Aardappelpuree
2 1/2 el zonnebloemolie 1 ui, in ringen 1
teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, in ringetjes 1 pot Hak
groenteschotel Mexicaans a 620 g 1 rode paprika, in stukjes 300 g prei, in
ringen 1 1/2 dl Tomato frito versgemalen peper, zout 500 g
tilapiafilet paprikapoeder
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met
de knoflook en het pepertje 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe
en bak hem 5 min. mee. Schep de groenteschotel, de prei en de tomato frito
erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi
de vis met paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de vis in de pan en laat
hem met de deksel op de pan in 7 min. gaar worden. Lekker met
aardappelpuree.
Woensdag
Ovenschotel met wortel en aardappelen
600 g winterwortelen zout 1 pakje Maggi mix
voor bloemkoolschotel met gehakt en tuinkruiden 1 1/2 el olijfolie
traditioneel (C1000 Selectie) + extra om in te vetten 1 ei 1 ui,
gesnipperd 350 g rundergehakt 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
(Celavita)
-----------------------------------------------------
Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in
dunne plakjes. Kook de plakjes 5 min. in water met zout en giet ze af. Voeg de
inhoud van het zakje ovenmix aan 4 dl water toe en roer goed door. Klop het ei
erdoor. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 3 min. goudgeel en
glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep
de wortelplakjes erdoor en bak ze kort mee.Verdeel de helft van de
aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het
gehaktmengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk
de ovenmix erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 45
min. gaar en mooi bruin worden.
Donderdag
Gehaktschnitzel met gestoofde
appeltjes Aardappelpuree
50 g boter 1 ui, gesnipperd 750 g stevige
appels (bijvoorbeeld Jonagold), geschild en in partjes 1 1/2 dl
kruidenbouillon (van een tablet) 1/2 el rozemarijnblaadjes peper 4
gehaktschnitzels
----------------------------------------------
Verhit 20 g van de boter in een ruime pan en fruit
de ui al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de appelpartjes toe en
schenk er de bouillon bij. Laat de appels in 5 - 7 min. net gaar stoven. Roer de
rozemarijn en peper naar smaak erdoor. Verhit intussen de rest van de boter in
een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de
gebruiksaanwijzing bruin en gaar. Serveer de schnitzel met de appeltjes. Lekker
met aardappelpuree.
Vrijdag
Kerrie gehaktballetjes Rijst
400 g rundergehakt 2 tl sambal oelek 1
scharrelei (m) 6 el paneermeel peper, zout 2 el olijfolie traditioneel
(C1000 Selectie) 1 ui, gesnipperd 400 g Hongaarse roerbakmix (C1000 Vers)
250 g kastanjechampignons, in vieren 1 pot Unox chicken tonight kerrie a
500 g 2 dl romige kokosmelk (Conimex) 1 1/2 el fijngehakte
paneermeel koriander
---------------------------------------------
Meng het gehakt met de sambal, het ei, het
paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Verhit
de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en in 7 min. gaar.
Schep ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in 5 min. goudgeel en
glazig. Voeg de roerbakmix toe en bak hem 5 min. mee. Bak de champignons 3
min. op een hoog vuur mee. Roer de inhoud van de pot Chicken tonight en de
kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Schep de balletjes erdoor en warm
ze kort mee. Garneer met de koriander. Lekker met pandanrijst.
|