Maandag
Kipreepjes met paprika en champignons Pandan
rijst Doperwtjes
400 gr. kipfilet, in lange dunne repen 2 tl
kerriepoeder versgemalen peper, zout 3 el vloeibare boter 1 rode en 1
groene paprika, in lange repen 250 gr. champignons, in vieren 1 pakje room
culinair 1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder
--------------------------------------------------
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper
en zout naar smaak. Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend
mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de
bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur
zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.
Dinsdag
Miesalade met geroosterde groenten
2 uien, in partjes 2 rode paprika's in dunne
repen 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 el wokolie versgemalen peper,
zout 1 pak Honig World wide noodles a 250 gr. 1 blikje ananasstukjes a 227
gr. 2 tl koriander 1 tl gemalen komijn 150 gr. taugé 150 gr.
ongezouten cashewnoten 3 el fijngehakt korianderblad
----------------------------------------------
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en salami
1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1
scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g
salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook,
gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli
(C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
----------------------------------------------
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl
water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in
een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de
knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette
ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de
aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min.
helemaal gaar worden.
Donderdag
Amerikaanse hamburger Franse
frietjes Salade
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 4 plakken
bacon (vleeswaar) 4 hamburgers a la minute 4 plakken belegen kaas,
ontkorst 4 el tomatenketchup 1/2 bakje season fresh (Bieze) 1 el
fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de
bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het
bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de
hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de
hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de
bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse
frietjes en een salade.
Vrijdag
Pastasalade met tonijn en snijbonen
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
|