HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 49

    Maandag

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.

    Dinsdag

    38vis.jpg

    Mexicaanse vis
    Aardappelpuree

    2 1/2 el zonnebloemolie
    1 ui, in ringen
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, in ringetjes
    1 pot Hak groenteschotel Mexicaans a 620 g
    1 rode paprika, in stukjes
    300 g prei, in ringen
    1 1/2 dl Tomato frito
    versgemalen peper, zout
    500 g tilapiafilet
    paprikapoeder

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het
    pepertje 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak hem 5 min. mee. Schep de groenteschotel, de prei en de tomato frito erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi de vis met paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de vis in de pan en laat hem met de deksel op de pan in 7 min. gaar worden. Lekker met aardappelpuree.

    Woensdag

    37bloemk.jpg

    Ovenschotel met wortel en aardappelen

    600 g winterwortelen
    zout
    1 pakje Maggi mix voor bloemkoolschotel met gehakt en tuinkruiden
    1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie) + extra om in te vetten
    1 ei
    1 ui, gesnipperd
    350 g rundergehakt
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes (Celavita)

    -----------------------------------------------------

    Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Kook de plakjes 5 min. in water met zout en giet ze af. Voeg de inhoud van het zakje ovenmix aan 4 dl water toe en roer goed door. Klop het ei erdoor.
    Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep de
    wortelplakjes erdoor en bak ze kort mee.Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
    Schep het gehaktmengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 45 min. gaar en mooi bruin worden.

    Donderdag

    35schnitz.jpg

    Gehaktschnitzel met gestoofde appeltjes
    Aardappelpuree

    50 g boter
    1 ui, gesnipperd
    750 g stevige appels (bijvoorbeeld Jonagold), geschild en in partjes
    1 1/2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
    1/2 el rozemarijnblaadjes
    peper
    4 gehaktschnitzels

    ----------------------------------------------

    Verhit 20 g van de boter in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de appelpartjes toe en schenk er de bouillon bij. Laat de appels in 5 - 7 min. net gaar stoven. Roer de rozemarijn en peper naar smaak erdoor. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de gebruiksaanwijzing bruin en gaar. Serveer de schnitzel met de appeltjes. Lekker met aardappelpuree.

    Vrijdag

    34gehakt.jpg

    Kerrie gehaktballetjes
    Rijst

    400 g rundergehakt
    2 tl sambal oelek
    1 scharrelei (m)
    6 el paneermeel
    peper, zout
    2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
    1 ui, gesnipperd
    400 g Hongaarse roerbakmix (C1000 Vers)
    250 g kastanjechampignons, in vieren
    1 pot Unox chicken tonight kerrie a 500 g
    2 dl romige kokosmelk (Conimex)
    1 1/2 el fijngehakte paneermeel
    koriander

    ---------------------------------------------

    Meng het gehakt met de sambal, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en in 7 min. gaar. Schep ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de roerbakmix toe en bak hem 5 min. mee. Bak de champignons 3 min. op een hoog vuur mee. Roer de inhoud van de pot Chicken tonight en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Schep de balletjes erdoor en warm ze kort mee. Garneer met de koriander. Lekker met pandanrijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    30-11-2012, 17:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 48

    Maandag

    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.

    Dinsdag

    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.

    Woensdag

    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.

    Donderdag

    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.

    Vrijdag

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    27-11-2012, 13:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!