HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met gehakt en salami
    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    27-11-2012, 14:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjesstoofpot


    52stoofpot.jpg

    3 el Blue Band Culinesse
    4 runderbraadworsten
    1 grote ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    3 preien, in stukjes
    6 dl runderbouillon
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    2 el mosterd

    ------------------------------------------------

    Verhit de Culinesse in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna gaar.
    Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al omscheppend in het bakvet.
    Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles aan de kook.
    Roer de mosterd erdoor, doe het mengsel over in een ovenschaal en leg de worsten erin.
    Bak het gerecht 20 min. in een voorverwarmde oven (200C). Lekker met aardappelpuree.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    10-11-2012, 18:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!