HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met bietjes en ui
    Karbonades met bietjes en ui
    1 pakje grill cajunkruiden a 35 gr.
    4 ribkarbonades
    250 gr. sjalotten, gepeld en in vieren
    4 el olijfolie
    500 gr. rode gekookte bieten, ontveld en in partjes
    1 tak rozemarijn
    ----------------------------------------------

    Roer de inhoud van het zakje toppers door de olie en wrijf de drooggedepte karbonades in met de helft van het mengsel en leg ze naast elkaar op het met een bakmatje bekleed bakblik.
    Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven 220C en laat de karbonades in 30 minuten helemaal gaar worden.
    Schep de rest van het mengsel met de bieten en de sjalotten door elkaar en doe ze over in de ovenvaste schaal. Zet de schaal na 10 minuten oventijd bij de karbonades in de oven en laat ze 20 minuten roosteren. Schep ze tussentijd tweemaal om.
    Garneer de groenten met het takje rozemarijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    03-12-2012, 11:54 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
    Hamburgers met zure room, frieten en bietjes

    2 sinaasappels
    3 el olijfolie
    4 hamburgers gepaneerd
    frituurolie
    4 volle el fritessaus
    500 gr. gekookte bieten
    versgemalen peper, zout
    1 zak verse frites a 700 gr.
    4 el bieslook, fijngeknipt

    ---------------------------------------------------

    Boen 1 sinaasappel dik en rasp de oranje schil dun af.
    Schil beide sinaasappels dik en vang het uitlekkend sap op.
    Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    Ontvel de bieten en schaaf ze in dunne plakjes.
    Schep de biet met de sinaasappel, het uitgelekte sap, 1/2 el van de olijfolie en peper en zout door elkaar.
    Verwarm de bietjes op een heel laag vuur.
    Bak de hamburgers in de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar.
    Frituur de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
    Schep de sinaasappelrasp en 1 el van het bieslook door de fritessaus.
    Schep de rest van de bieslook door de bieten.
    Serveer de hamburger met de frieten, de saus en de bieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met een karbonade
    Romige bietjes met een karbonade

    1 1/4 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    versgemalen peper
    1 ui, gesnipperd
    3 el creme fraiche
    zout
    4 schouderkarbonades
    4 el bak & braad vloeibaar
    500 gr. gekookte bieten, ontveld en in blokjes
    2 1/2 el verse platte peterselie, fijngehakt

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 3 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin.
    Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in 12 minuten gaar bakken.
    Verhit de rest van het bakvet en fruit de ui op een laag vuur goudgeel en glazig.
    Schep de bietjes en de creme fraiche erdoor en warm ze goed door.
    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
    Blus het bakvet af met 2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Bestrooi de bietjes met peterselie en serveer met de aardappelen, de karbonades en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Bietjes met rucola en pijnboompitjes

    500 gr. gekookte rode bietjes
    1 1/2 el balsamico azijn
    peper en zout
    1 zakje rucola a 75 gr.
    4 el olijfolie extra vierge
    2 tl appelstroop
    5 el pijnboompitten

    -----------------------------------------------

    Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
    Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
    Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovengerecht met geroosterde bietjes
    Ovengerecht met geroosterde bietjes

    2 zakken halve kriel in schil a 450 gr.
    500 gr. gekookte rode bieten
    2 el rode balsamicoazijn
    peper en zout
    5 takjes verse tijm
    4 el olijfolie
    1 pakje kleine geitenkaasjes a 12 stuks

    ----------------------------------------------------

    Kook de kriel 15 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen.
    Ontvel de bietjes en snijd ze in partjes.
    Ris de blaadjes tijm van de steeltjes.
    Schep de aardappelen met de tijm, 1 1/2 el balsamicoazijn, 2 el olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje beklede bakblik.
    Schep de rest van de olie en de azijn met peper en zout door de bieten en verdeel ze tussen de aardappeltjes.
    Rooster ze in een voorverwarmde oven 250C in 20 minuten bruin.
    Verkruimel de kaasjes intussen grof.
    Doe de aardappeltjes met de bieten over op een schaal en bestrooi met de geitenkaas.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:46 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!