1 1/4 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken versgemalen peper 1 ui, gesnipperd 3 el creme fraiche zout 4 schouderkarbonades 4 el bak & braad vloeibaar 500 gr. gekookte bieten, ontveld en in blokjes 2 1/2 el verse platte peterselie, fijngehakt
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 3 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin. Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in 12 minuten gaar bakken. Verhit de rest van het bakvet en fruit de ui op een laag vuur goudgeel en glazig. Schep de bietjes en de creme fraiche erdoor en warm ze goed door. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met 2 dl heet water en roer de aanbaksels los. Bestrooi de bietjes met peterselie en serveer met de aardappelen, de karbonades en de jus.