HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen-spinaziesalade


    images?q=tbn:ANd9GcR059_vvYTzq5gLevNKsbW

    Kalkoen-spinaziesalade
    Gebakken aardappeltjes uit de oven

    1 kippenbouillontablet
    400 gr. kalkoenfilet
    4 el Bertolli olijfolie extra vergine
    2 tl mosterd
    peper en zout
    300 gr. spinazie, gewassen en gedroogd
    1 ui, in ringen
    4 halve perziken uit blik, in partjes + 1 el sap
    5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes

    -----------------------------------------------

    Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing voorzichtig door elkar en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met uitjesomelet



     

    11spinazie.jpg

    4 el pijnboompitten
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    50 gr. boter
    450 gr. gehakte spinazie, diepvries
    6 eieren
    1 dl melk
    peper en zout
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    250 gr. cherrytomaatjes, in vieren

    ----------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
    Fruit de knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem volgens de gebruiksaanwijzing.
    Klop intussen de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor.
    Verhit telkens een klein klontje boter en bak 4 omeletten.
    Schep de tomaatjes door de spinazie en breng hem op smaak met zout en peper.
    Strooi de pijnboompitten erover en serveer de groente met de omeletten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!