Kalkoen-spinaziesalade Gebakken aardappeltjes
uit de oven
1 kippenbouillontablet 400 gr. kalkoenfilet 4
el Bertolli olijfolie extra vergine 2 tl mosterd peper en zout 300 gr.
spinazie, gewassen en gedroogd 1 ui, in ringen 4 halve perziken uit blik,
in partjes + 1 el sap 5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes
-----------------------------------------------
Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook
en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten
helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van
de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper
en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de
kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing
voorzichtig door elkar en serveer direct.
|