HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met uitjesomelet



     

    11spinazie.jpg

    4 el pijnboompitten
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    50 gr. boter
    450 gr. gehakte spinazie, diepvries
    6 eieren
    1 dl melk
    peper en zout
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    250 gr. cherrytomaatjes, in vieren

    ----------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
    Fruit de knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem volgens de gebruiksaanwijzing.
    Klop intussen de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor.
    Verhit telkens een klein klontje boter en bak 4 omeletten.
    Schep de tomaatjes door de spinazie en breng hem op smaak met zout en peper.
    Strooi de pijnboompitten erover en serveer de groente met de omeletten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse spitskool

    45spitsk.jpg

    1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli)
    75 gr. ontbijtspek, in plakjes
    1 ui in ringen
    1 rode paprika in stukjes
    1 spitskool in reepjes
    zout en versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.
    Fruit de ui met de paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig.
    Voeg de spitskool toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken. Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een gesloten pan in 7 min. net gaar.
    Breng de kool op smaak met peper en schep de spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spitskool
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met komijnekaassaus


    42spruiten.jpg

    750 gr. spruiten, schoongemaakt
    zout
    1 zakje witte saus
    2 1/2 dl melk
    75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt

    -------------------------------------------------

    Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min. beetgaar.
    Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten.
    Schenk de saus over de afgegoten spruiten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spruitjes
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade met fruit


    images?q=tbn:ANd9GcQqy0lg1j-Mab77veEA0RU

    Witlofsalade met fruit
    Dikke frieten
    Sateetje

    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 el magere yoghurt
    2 el fritessaus
    1/2 el mosterd
    peper en zout
    500 gr. witlof, in reepjes
    2 groene kiwi's, in stukjes
    4 el seroendeng

    --------------------------------------------

    Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de salade met de seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Witlof
    10-11-2012, 17:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 46

    Maandag

    35brie.jpg

    Brie met pasta en broccoliroom

    1 ei
    peper
    8 el paneermeel
    2 kaasjes a 200 gr. Brie President 60, elk in 8 punten
    600 gr. panklare broccoli, in kleine roosjes
    zout
    400 gr. spaghetti
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 zakje champignonsaus
    40 gr. kruidenboter

    -----------------------------------------------

    Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus en de briepunten.

    Dinsdag

    35wraps.jpg

    Wraps met Oosterse kalfsreepjes

    2 el zonnebloemolie
    400 gr. kalfsreepjes
    200 gr. wortelreepjes
    200 gr. gesneden prei
    1 pakje Oosterse mix dipsaus
    1 pak wraps a 6 stuks

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.

    Woensdag

    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.

    Donderdag

    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.

    Vrijdag

    36spinazie.jpg

    Spinazie-paprikastamppot met ei

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    4 eieren
    2 uien, gesnipperd
    2 el olijfolie
    1 el kerriepoeder
    2 rode paprika's, in kleine stukjes
    1 pot Hak Roomspinazie a 345 gr.
    1 1/2 dl melk, verwarmd
    100 gr. belegen kaas, geraspt

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in 1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen met omeletreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcT8ONrZYllqId5c75OCvbi

    Pittige bonen met omeletreepjes
    Gekookte aardappelen of aardappelpuree

    3 el Bertolli voor koken, bakken en braden
    1 ui, gesnipperd
    1 rood pepertje, gesnipperd
    100 gr. chorizo, in reepjes
    1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    peper en zout
    4 eieren
    4 el melk
    4 el fijngehakt korianderblad

    --------------------------------------------

    Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over het gerecht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    34gehakt.jpg

    400 gr. rundergehakt
    5 el paneermeel
    1 ei, losgeklopt
    1/2 rood pepertje, gesnipperd
    1 sjalot, gesnipperd
    1 el ketoembar
    peper en zout
    2 1/2 el bakken en braden vloeibaar
    1 bloemkool, schoongemaakt
    1/2 el kerriepoeder
    2 el seroendeng
    2 el pindakaas

    -------------------------------------------------

    Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei, het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4 afgeplatte ballen van.
    Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom bruin en in 20 min. gaar.
    Kook intussen de bloemkool in water met zout en kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
    Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen en serveer de saus bij het gehakt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade


    40bloemk.jpg

    1 citroen, schoongeboend
    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    6 el Calve snacksaus mayo
    2 el mosterd
    3 el fijngehakte peterselie
    peper
    2 zoetzure augurken, grof gehakt

    -------------------------------------------------

    Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de citroen.
    Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud stromend water.
    Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar.
    Schep de bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de salade met de augurk en de rest van de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vink met lauwwarme bloemkool


    44vink.jpg

    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    4 blinde vinken
    1 bosuitje, in dunne ringetjes
    2 1/2 el vloeibaar bakvet
    2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

    ------------------------------------------------

    Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.
    Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.
    Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.
    Serveer de bloemkool met de blinde vink. Lekker met gebakken aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met spekjes en peer


    49bieten.jpg

    500 gr. gekookte bietjes, ontveld
    2 peren, geschild
    125 gr. spekreepjes
    1 sjalotje, gesnipperd
    peper en zout

    ------------------------------------------------

    Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
    Bak de spekreepjes in een pan op een halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee.
    Schep de bietjes erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed heet worden.
    Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min. goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes


    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui


    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:04 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook


    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:03 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:53 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes


    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    Welkom op dit blog

    Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik heb daar toestemming voor.

    Alle recepten zijn voor 4 personen.


    Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade


     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-11-2012, 00:00 geschreven door Marianneke
    Reacties (1)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!