Maandag
Brie met pasta en broccoliroom
1 ei peper 8 el paneermeel 2 kaasjes a 200
gr. Brie President 60, elk in 8 punten 600 gr. panklare broccoli, in kleine
roosjes zout 400 gr. spaghetti 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 1/2 el olijfolie 1 zakje champignonsaus 40 gr.
kruidenboter
-----------------------------------------------
Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe
het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en
vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de
punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet
de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de
gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie
en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en
schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de
briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus
en de briepunten.
Dinsdag
Wraps met Oosterse kalfsreepjes
2 el zonnebloemolie 400 gr. kalfsreepjes 200
gr. wortelreepjes 200 gr. gesneden prei 1 pakje Oosterse mix dipsaus 1
pak wraps a 6 stuks
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al
omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2
minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het
vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10
minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.
Woensdag
Maaltijdsalade met Gelderse
reepjes Uienstokbrood
6 el olijfolie extra vierge rasp en sap van 1/2
citroen 1 teentje knoflook, gepeld peper en zout 100 gr. gesneden
belegen kaas, ontkorst 1 krop lollo bionda sla, in stukjes 1 rode ui, in
ringen 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 3 stengels bleekselderij, in
plakjes 1 blikje mais uitgelekt 3 el cocktail augurkjes 250 gr.
Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes
-------------------------------------------------
Klop een dressing van de olie, het citroensap en de
citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas
in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes,
gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade
goed om. Lekker met uienstokbrood.
Donderdag
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
Vrijdag
Spinazie-paprikastamppot met ei
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in
stukken zout 4 eieren 2 uien, gesnipperd 2 el olijfolie 1 el
kerriepoeder 2 rode paprika's, in kleine stukjes 1 pot Hak Roomspinazie a
345 gr. 1 1/2 dl melk, verwarmd 100 gr. belegen kaas, geraspt
-----------------------------------------------------
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten
gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water
schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in
1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de
roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk
fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette
ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het
gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.
|