HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 46

    Maandag

    35brie.jpg

    Brie met pasta en broccoliroom

    1 ei
    peper
    8 el paneermeel
    2 kaasjes a 200 gr. Brie President 60, elk in 8 punten
    600 gr. panklare broccoli, in kleine roosjes
    zout
    400 gr. spaghetti
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 zakje champignonsaus
    40 gr. kruidenboter

    -----------------------------------------------

    Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus en de briepunten.

    Dinsdag

    35wraps.jpg

    Wraps met Oosterse kalfsreepjes

    2 el zonnebloemolie
    400 gr. kalfsreepjes
    200 gr. wortelreepjes
    200 gr. gesneden prei
    1 pakje Oosterse mix dipsaus
    1 pak wraps a 6 stuks

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.

    Woensdag

    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.

    Donderdag

    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.

    Vrijdag

    36spinazie.jpg

    Spinazie-paprikastamppot met ei

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    4 eieren
    2 uien, gesnipperd
    2 el olijfolie
    1 el kerriepoeder
    2 rode paprika's, in kleine stukjes
    1 pot Hak Roomspinazie a 345 gr.
    1 1/2 dl melk, verwarmd
    100 gr. belegen kaas, geraspt

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in 1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!