HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    Welkom op dit blog

    Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik heb daar toestemming voor.

    Alle recepten zijn voor 4 personen.


    Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade


     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-11-2012, 00:00 geschreven door Marianneke
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-kipsalade met bonen


    Aardappel-kipsalade met bonen

    Aardappelkipsalade met bonen

    400 gr. kipfilet
    versgemalen peper, zout
    250 gr. peulen, schoongemaakt
    1 pot witte bonen a 360 gr.
    3 el boeren volle yoghurt
    2 el verse bieslook, fijngeknipt
    1 el olijfolie
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    4 el olijvonaise
    1 el gedroogde oregano

    -------------------------------------------

    Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met Oliviade


    36zalmsal.jpg

    1 klein voorgebakken stokbrood
    1 zakje bonte salade a 200 gr.
    1 bakje Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr.
    250 gr. gerookte zalmfilet
    2 el pijnboompitten
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------

    Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven (200C) af.
    Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm erop.
    Schep de Oliviade in het midden erop.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm.
    Bestrooi de zalm met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met roze garnalen


    48garnalen.jpg

    1/2 bosje peterselie
    5 el olijfolie extra vierge
    1 el kruidenazijn
    1 el mosterd
    peper en zout
    400 gr. maxi sla
    2 vleestomaten, in dunne partjes
    250 gr. roze garnalen
    12 sprietjes bieslook

    -----------------------------------------------------

    Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Hak ze grof.
    Klop een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
    Schep de sla met de peterselie, de tomaten, de garnalen en de dressing door elkaar.
    Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de sprietjes bieslook en serveer met ciabattabrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met komkommer, zalm en ei


    13zalm.jpg

    Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei
    Bruin stokbrood

    1 komkommer
    1 blikje roze zalm a 213 gr. uitgelekt
    5 el olijfolie extra vierge
    2 el citroensap, vers geperst
    2 tl mosterd
    1 sjalot, gesnipperd
    peper en zout
    300 gr. gemengde sla
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    2 zoetzure augurken, in plakjes
    4 eieren, hardgekookt en in vieren
    2 el fijngeknipt bieslook

    ---------------------------------------------------

    Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en zout. Verdeel de sla, de komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook. Druppel de dressing erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade met spekjes


    images?q=tbn:ANd9GcTpHNJhfsFZG71kxmI4D17

    Rodekoolsalade met spekjes
    Bruin stokbrood

    1 bakje gerookte spekreepjes a 125 gr.
    6 el olijfolie
    6 el sinaasappelsap
    peper en zout
    1/2 rodekool, fijn geschaafd
    6 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    2 appels met rode schil, in stukjes
    1 winterwortel, in reepjes
    150 gr. gemengde noten, grof gehakt

    ---------------------------------------------------

    Bak de gerookte spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsalade met Gelderse reepjes


    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse salade


    kerst03_50pasta.jpg

    Italiaanse salade

    400 g strikjespasta (tricolore)
    zout
    200 g salami (Stegeman)
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    2 mozzarellakaasjes, in blokjes (of 2 zakjes mini-mozarellakaasjes, gehalveerd)
    250 g cherrytomaatjes, in vieren
    1 groene paprika, in piepkleine stukjes
    1 blikje maiskolfjes, uitgelekt en in stukjes
    1 el gedroogde oregano
    8 el Balsamico dressing (Bertolli)
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde salade


    images?q=tbn:ANd9GcSL-cxkT-NXtv1O6jomlXu

    Snelle gemengde salade
    Friet
    Cordon bleu

    2 el pijnboompittewn
    1 blik kidneybonen a 400 gr.
    1 bakje Bieze komkommer-tomaatmix a 225 gr.
    200 gr. friséesla mix
    2 el sladressing naturel
    50 gr. chorizo, in reepjes

    ---------------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade met fruit


    images?q=tbn:ANd9GcQqy0lg1j-Mab77veEA0RU

    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 el magere yoghurt
    2 el fritessaus
    1/2 el mosterd
    peper en zout
    500 gr. witlof, in reepjes
    2 groene kiwi's, in stukjes
    4 el seroendeng

    --------------------------------------------

    Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de salade met de seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise salade met ananas


    52ananas.jpg

    Thaise salade met ananas
    Gekookte rijst
    Sateetje

    150 g haricots verts, schoongemaakt
    zout
    2 el ketjap asin (Conimex)
    1 el donkere basterdsuiker
    geraspte schil van 1 limoen
    1 ananas, in kleine stukjes of 1 blik ananasstukjes a 567 g (C1000 Selectie)
    1 rode peper, in dunne ringetjes
    3 bosuitjes, in ringetjes
    100 g tauge
    5 el gemalen kokos
    40 g cashewnoten ongezouten, (C1000 Vers) grof gehakt

    -----------------------------------------------

    Kook de haricots verts 5 min. in water met zout, spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Breng 1 1/2 dl water met de ketjap, de basterdsuiker en de limoenschil aan de kook en kook het mengsel 7 min. op een hoog vuur.Schep de haricots verts met de ananas, de peper, de bosuitjes, de tauge en het ingekookte sausje door elkaar. Strooi kokos en de cashewnoten erover en schep de salade aan tafel om. Lekker met een sateetje en gekookte rijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade


    images?q=tbn:ANd9GcQcDwaVcLeqXaK1TJko5-T

    Sperziebonensalade
    Krielaardappeltjes
    Schouderkarbonade

    500 gr. sperziebonen
    zout
    3 el olijfolie
    4 el Heinz curry
    1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes
    2 gemberbolletjes, fijngehakt
    2 eieren, hardgekookt
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    1 ui, in ringen
    2 el grof gehakte peterselie

    ------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7 minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat. Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel-komkommersalade


    38sinaas.jpg

    2 el rode of witte wijnazijn
    6 el olijfolie extra vierge
    2 tl Franse mosterd
    versgemalen peper, zout
    2 handsinaasappels, gepeld en in plakjes
    4 kiwi's, geschild en in plakjes
    1 komkommer, in plakjes
    75 gr. ongezouten cashewnoten
    1/2 rood pepertje, in ringetjes en zonder de zaadjes

    --------------------------------------------------

    Klop een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en peper en zout naar smaak. Schep het pepertje erdoor.
    Verdeel de sinaasappel-, kiwi- en komkommerplakjes in laagjes over een schaal.
    Schenk de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten


    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-doperwtensalade


    images?q=tbn:ANd9GcQeQ3vLtEysEWIlcKNCZXl

    Aardappel-doperwtensalade

    1 ei
    1 rode paprika
    1 potje doperwten extra fijn a 340 gr. uitgelekt
    1 prei
    1 bak kartoffelsalade a 600 gr.
    4 blaadjes kropsla
    4 zoetzure augurkjes, in waaiertjes

    -----------------------------------------------

    Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in ragdunne ringetjes. Schep de paprika met de prei en de doperwtjes door de kartoffelsalade. Verdeel de salade over de slabladen en garneer met de augurkjes en de ei.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triangel met kaas en champignons


    images?q=tbn:ANd9GcRt0tRD7rDAPB5Fula2RR6

    Triangel met kaas en champignons
    Notenrijst
    Gemengde salade

    150 gr. champignons, in plakjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 bakje Philadelphia zuivelspread, kruiden a 150 gr.
    1 bosuitje, in ringetjes
    peper en zout
    4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    1 ei

    ---------------------------------------------

    Bak de champignons met de knoflook in de hete olie bruin. Roer de zuivelspread en de bosuiringetjes door elkaar. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zuivelspreadmengsel en de paddestoelen erover. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw ze diagonaal dicht. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten goudbruin en gaar.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolet met ei en paprika-kruidenspread


    46pistolet.jpg

    1/4 rode paprika, in stukjes
    1 el fijngeknipt bieslook
    80 gr. Philadelphia Zuivelspread, naturel
    peper en zout
    4 eieren
    15 gr. boter
    4 pistoletjes
    2 tomaten, in plakjes

    -------------------------------------------------

    Hak de paprika heel fijn en schep het met de bieslook en peper naar smaak door de spread.
    Klop de eieren stuk voor stuk met peper en zout naar smaak los. Verhit telkens een klein klontje boter en bak er in een kleine koekenpan 4 omeletjes van.
    Bestrijk de opengesneden broodjes met de paprikaspread en verdeel de omeletjes erover.
    Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi ze met peper naar smaak.
    Serveer de broodjes direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministokje met ham en frisse salade

    41ministok.jpg

    4 voorgebakken mini stokbroodjes
    8 plakken rauwe ham
    1 bakje Bieze FarmerFresh a 250 gr.
    2 hardgekookte eieren, in plakjes
    2 tomaten in plakjes

    --------------------------------------------------

    Bak de stokbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing af.
    Snijd ze in de lengte open en verdeel er de ham en de FarmerFresh over.
    Verdeel om en om de plakjes ei en tomaat erover en sluit de broodjes. Serveer direct.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minisandwiches


    52sandw.jpg

    8 sneetjes casino witbrood
    125 gr. verse roomkaas met kruiden
    4 blaadjes sla
    4-8 plakjes gerookte zalm
    4 cherrytomaatjes, in dunne plakjes

    -----------------------------------------------------

    Snijd de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes aan een kant met de verse roomkaas.
    Verdeel de sla, de zalm en de tomaat over de helft van het brood.
    Dek het af met de rest van het brood en snijd de sandwiches twee maal schuin middendoor. Prik ze vast met cocktailprikkers.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse gyros met frites


    images?q=tbn:ANd9GcTpGIcAaadPE2COLY9yx89

    Griekse gyros met frites
    Groene salade

    1 1/2 dl volle yoghurt
    2 el mayonaise
    1 teentje knoflook, gepeld
    3 el fijngehakte dille
    2 rode uien, in ringen
    2 1/2 el olijfolie
    400 gr. gyros vleesreepjes
    1 zak Fanse frites a 700 gr.
    8 pitabroodjes

    -----------------------------------------------

    Klop de yoghurt met de mayonaise, de uitgeperste knoflook en de dille door elkaar. Bak de uiringen in de helft van de hete olie bruin en gaar en neem ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het vlees in de hete olie bruin en gaar. Bereid intussen de Franse frites en de pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met de frites, het vlees, de saus en de uien. Serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje tonijnsalade


    47tonijn.jpg

    4 kleine blaadjes kropsla
    1 blikje John West tonijnstukken in zonnebloemolie a 185 gram
    125 gr. cherrytomaatjes
    1 sjalot, gesnipperd
    10 zwarte olijven, ontpit en in plakjes
    2 augurken, fijngehakt
    versgemalen peper
    4 kaiserbroodjes
    2 el mayohalf

    -------------------------------------------------

    Was de sla en dep de blaadjes droog. Laat de tonijn uitlekken en haal de stukjes los.
    Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
    Schep de tonijn met de tomaatjes, de sjalot, de olijven, de augurken en peper naar smaak door elkaar.
    Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mayohalf. Leg de sla erop en verdeel de salade erover. Serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:20 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatisch broodje hamburger


    43hamburg.jpg

    1 rode paprika, in ringen
    1 el zonnebloemolie
    2 bosuitjes, in schuine ringetjes
    4 hamburgers a la minute
    100 gr. tauge
    2 tl ketjap asin
    peper en zout
    4 witte sesambollen
    2 el seroendeng

    ---------------------------------------------

    Bak de paprika in de helft van de hete olie 5 min. op een halfhoog vuur lichtbruin, schep de bosuitjes erdoor en laat ze nog 5 min. zachtjes bakken.
    Bak de hamburgers in de rest van de olie om en om bruin en gaar.
    Schep de tauge door het paprikamengsel en warm het kort door.
    Breng het mengsel op smaak met de ketjap en peper en zout.
    Verdeel de hamburgers en de groenten over de opengesneden broodjes. Garneer met seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:19 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui


    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    Omelet met aardappel, spek en ui
    Hongaarse roerbakmix

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren
    10-11-2012, 23:18 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse eieren


    02eieren.jpg

    4 el olijfolie
    75 gr. spekreepjes gerookt
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1/2 tl gemalen komijn, djinten
    4 tomaten, in partjes
    4 sneetjes mais volkorenbrood
    4 eieren
    peper en zout
    paprikapoeder

    -------------------------------------------------

    Verhit 1 el van de olie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de pan.
    Fruit de ui met de knoflook 3 min. in het bakvet. Voeg de komijn en de tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is.
    Steek met een koeksteker of een glas (7 cm) uit elke boterham een cirkel.
    Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek de eieren erboven.
    Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de boterham en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
    Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak. Serveer met het tomatenmengsel en de spekjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren
    10-11-2012, 23:17 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata met broccoli en aardappel


    images?q=tbn:ANd9GcTLRh-tCZ7PoxAEC__rqgL

    Frittata met broccoli en aardappel
    Tomatensalade

    2 el olijfolie
    25 gr. boter
    1 ui, gesnipperd
    250 gr. panklare vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    500 gr. broccoli, in kleine roosjes
    6 eieren
    75 gr. belegen kaas, geraspt
    peper en zout

    -----------------------------------------------------

    Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de broccoli toe en smoor de groenten nog 5 minuten. Klop de eieren met 50 gr. van de kaas en peper en zout los en schenk het over de groenten. Laat het ei met een deksel op de pan op een heel laag vuur stollen. Keer de frittata met behulp van een deksel en bestrooi hem met de rest van de kaas. Serveer de frittata in punten met een tomatensalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren
    10-11-2012, 23:16 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes

    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    10-11-2012, 23:15 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjesstoofpot


    52stoofpot.jpg

    3 el Blue Band Culinesse
    4 runderbraadworsten
    1 grote ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    3 preien, in stukjes
    6 dl runderbouillon
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    2 el mosterd

    ------------------------------------------------

    Verhit de Culinesse in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna gaar.
    Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al omscheppend in het bakvet.
    Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles aan de kook.
    Roer de mosterd erdoor, doe het mengsel over in een ovenschaal en leg de worsten erin.
    Bak het gerecht 20 min. in een voorverwarmde oven (200C). Lekker met aardappelpuree.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    10-11-2012, 18:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjaars huzarensalade

    52salade.jpg

    125 gr. spekreepjes
    1/2 komkommer
    1 bakje cherrytomaatjes
    4 eieren
    1 zak vers sla-mix frisee a 200 gr.
    4 el slasaus naturel
    1 bak huzarensalade a 1000 gr.
    1 ui, gesnipperd
    2 el fijngeknipt bieslook

    --------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
    Was en schaaf de komkommer in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes.
    Kook de eieren 7 min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken. Pel en snijd ze elk in vier parten.
    Meng de sla-mix frisee met de komkommer, de tomaatjes en de dressing. Schep de huzarensalade in het midden van een mooie schaal en verdeel de gemengde sla er omheen.
    Verdeel de eiparten met de spekjes en de ui over de saladeschotel. Garneer met het bieslook. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 18:41 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool met casselerrib


    48boerkool.jpg

    1 ui, gesnipperd
    40 gr. boter
    1 kg panklare boerenkool
    zout
    2 el mosterd
    4 plakken casselerrib van 1 cm dik (vleeswaar)
    versgemalen peper
    1 zakje Maggi jus met uitjes

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui al omscheppend 3 min. in de helft van de boter.
    Voeg de boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 min. mee.
    Schenk er 2 dl water bij en voeg zout naar smaak en de mosterd toe. Kook de boerenkool in 20 min. gaar.
    Wrijf intussen de plakken casselerrib in met peper naar smaak en bak ze in de rest van de boter aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan.
    Roer het zakje jusmix en 2 1/2 dl water door het bakvet en kook de jus 5 min. door.
    Giet de boerenkool af en serveer hem met de casselerrib, de jus en gekookte panklare aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Boerenkool
    10-11-2012, 18:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken bonen


    40bonen.jpg

    100 gr. magere spekreepjes
    250 gr. gemengd gehakt
    1/2 el paprikapoeder
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, zonder zaadjes en gesnipperd
    5 bosuitjes, in ringetjes
    340 gr. witte bonen in tomatensaus
    1 blik bruine bonen a 550 gr.
    1 blikje tomatenpuree a 140 gr.
    2 baquettes a 175 gr.
    25 gr. extra pure chocolade, geraspt

    --------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes knapperig uit in een ruime pan. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, de knoflook en het pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.
    Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3 min. op een hoog vuur.
    Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 dl heet water toe en laat de bonen op een laag vuur 10 min. pruttelen.
    Verwarm intussen de baguettes volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de bosui door de bonen en warm ze kort mee. Serveer de bonen met de baguettes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bonen
    10-11-2012, 17:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenstoofschotel


    images?q=tbn:ANd9GcTvw5IfD1wSyXjr2DBGsra

    Tomatenstoofschotel
    Stokbrood

    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes
    5 plakjes bacon, in reepjes
    2 worteltjes, in plakjes
    1 blik Unox stevige soep, tomaat a 800 ml
    1 tl verse tijmblaadjes
    2 tl rozemarijn
    1 blik witte bonen a 400 gr.
    2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    peper en zout
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bonen
    10-11-2012, 17:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterchili met rookworst


    46chili.jpg

    1 ui, in ringen
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes
    2 tl paprikapoeder
    2 el zonnebloemolie
    1 blikje mais a 300 gr.
    1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne a 620 gr.
    1 pot witte bonen in tomatensaus a 340 gr.
    1 rookworst in plakjes
    peper en zout
    1 el fijngeknipt bieslook

    -------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook, het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de groenteschotel, de witte bonen, het uitgelekte mais en 1 1/2 dl heet water toe en breng alles aan de kook.
    Schep de worstplakjes en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles op een laag vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Garneer met het bieslook. Lekker met gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tofu


    18tofu.jpg

    Gevulde courgette met tofu
    Gekookte aardappelen

    2 grote courgettes
    zout en peper
    2 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    2 bakken Sofine tofu poesta a 180 gr.
    125 gr. champignons

    --------------------------------------------------------

    Was en halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een meloenbolletjeslepel uit. Er moet 3/4 cm van het vruchtvlees achter blijven. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de courgettehelften 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak de ui 5 minuten. Voeg de tofu toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in stukjes en schep het door het tofumengsel. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg de courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met het tofumengsel. Dek ze af met aluminiumfolie en laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten door en door warm worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgettes


    34courgette.jpg

    2 courgettes, in de lengte gehalveerd
    zout
    25 gr. bakboter
    1 rode paprika, in stukjes
    1 blikje mais a 300 gr.
    3 bosuitjes, in ringetjes
    tabasco
    peper
    100 ml creme fraiche
    75 gr. belegen kaas, geraspt

    ------------------------------------------------------

    Snijd de steelaanzet van de courgettes en kook ze 7 min. in ruim water met zout. Neem ze uit de pan en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit intussen de boter en bak de paprika 5 min. Bak de mais en de bosui 3 min. mee. Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en zout. Roer er van het vuur af de creme fraiche door. Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Strooi de kaas erover en laat ze in een voorverwarmde oven (175C) in 25 min. lichtbruin kleuren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenteroerbak met gegrilde vis


    43groente.jpg

    3 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    250 gr. miniworteltjes
    2 pakken CelaVita Bistroschijfjes a 425 gr.
    125 gr. peultjes
    400 gr. kabeljauwfilet diepvries, ontdooid
    paprikapoeder
    peper en zout

    ---------------------------------------------

    Verhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfhoog vuur in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de worteltjes toe en bak ze 3 min. al omscheppend op een hoog vuur mee. Temper het vuur, schep de bistroschijfjes en de peultjes erdoor en laat de groenten in 10 min. net gaar bakken. Voeg eventueel 1/2 tot 1 dl water toe.
    Wrijf intussen de vis goed in met de rest van de olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
    Schuif de vis onder de voorverwarmde grill en laat hem in 7 min. gaar grillen. Serveer de roerbak met de vis.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javaanse roerbak


    images?q=tbn:ANd9GcQqdJ_5YdA_7xkgcFNKJVP

    Javaanse roerbak met shii-take
    Koolsalade
    Atjar tjampoer

    75 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    150 gr. shii-take, in plakjes
    1 zak Aviko aardappelschotel, Javaans a 450 gr.
    125 gr. taugé
    1/2 komkommer, in dunne reepjes

    --------------------------------------------------

    Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de shii-take 3 minuten mee. Voeg de Javaanse aardappelschotel toe en bak alles al omscheppend 10-12 minuten. Bak de taugé kort mee zodat hij nog knapperig blijft. Garneer de aardappelschotel met de komkommer en de cashewnoten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met groentesaus


    kerst03_50ovens.jpg

    Ovenschotel met groentesaus
    Frisse salade

    125 g spekreepjes (C1000 Vers)
    1 el olijfolie traditioneel
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 groene paprika, in stukjes
    250 g champignons, in vieren (C1000 Vers)
    2 vleestomaten in stukjes
    1 pot bio pastasaus basilicum (Biorganic) a 300 g of 1/2 pot pastasaus pikant (C1000 Selectie) a 620 g
    1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels (Maggi) a 2 zakjes
    30 g boter
    200 g rosbief, in dunne plakjes

    ----------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit. Neem ze uit de pan.
    Verhit de olie met het spekvet en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend in 7 min. gaar. Bak de champignons 3 min. mee. Bak de tomatenstukjes 5 min. al omscheppend op een hoog vuur mee en schep de pastasaus en de spekjes erdoor. Doe de saus over in een ovenvaste schaal. Bereid de zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep het over de saus. Strijk het met een vork uit en verdeel de boter er in kleine vlokjes over.
    Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 30 min. warm worden. Serveer met de rosbief. Lekker met een frisse salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sla
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met Hollandse roerbak


    39steak.jpg

    4 biefstukken a 100 gr.
    1 1/2 el zonnebloemolie
    peper uit de molen, zout
    15 gr. boter
    1/2 dl rode wijn
    2 tl bouillonpoeder
    2 pakken roerbakschotel, Hollands a 450 gr.

    ---------------------------------------------------

    Bestrooi de biefstukken ruim met grof gemalen peper en zout naar smaak. Druk de peper goed in de biefstukken.
    Verhit de zonnebloemolie met de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin. Bak ze naar wens in 3 tot 8 min. rood, rose of doorbakken.
    Neem de biefstukken uit de pan en blus het bakvet af met de wijn en 1 1/2 dl water. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillonpoeder toe en laat de jus op een hoog vuur 2 min. koken.
    Bak gelijktijdig de roerbakschotel volgens de gebruiksaanwijzing in een wok met antiaanbaklaag. Serveer de biefstukken met de roerbak.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met aubergine


    images?q=tbn:ANd9GcQhwkOz1ATcA9z6SeFZI3w

    Ratatouille met aubergine
    Bruin stokbrood

    6 el olijfolie
    1 ui, in dunne ringen
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    2 rode paprika's, in stukjes
    2 courgettes, in dunne plakjes
    500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes
    3 el tomatenpuree
    2 dl kippenbouillon
    3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm
    peper en zout
    75 gr. oude kaas, grof geraspt
    4 el fijngesneden basilicum

    -------------------------------------------------

    Verhit 1 el van de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper. Laat ze onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze uit de oven en bestrooi ze met zout. Verdeel de aubergine over de borden. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi er de kaas en het basilicum over. Lekker met bruin stokbrood.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aubergines
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakschotel met schnitzelreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcTUEKGhR-ZB4dBim4PNXUG

    Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en mango
    Gekookte mie

    4 el wokolie
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed
    1/2 mango in schijfjes
    3 el ketjap asin
    versgemalen peper, zout
    2 bosuitjes, in ringetjes

    -------------------------------------------------

    Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Peultjes
    10-11-2012, 17:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken groenten met saté


    images?q=tbn:ANd9GcSNny2yZ2RyT5mJVbkfXs5

    Roergebakken groenten met saté
    Witte rijst

    4 bakjes a 3 stokjes saté, kipfilet
    2 uien, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    3 el zonnebloemolie
    100 gr. peultjes, schoongemaakt
    100 gr. taugé
    400 gr. Oosterse roerbakgroenten
    2 el ketjap
    peper en zout
    4 el seroendeng

    -------------------------------------------------

    Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de uien en de knoflook 5 minuten al omscheppend in de hete olie. Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend beetgaar. Schep de taugé, de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm kort. Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover. Serveer met de groenten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenstoofschotel

    images?q=tbn:ANd9GcTvw5IfD1wSyXjr2DBGsra

    Tomatenstoofschotel
    Stokbrood

    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes
    5 plakjes bacon, in reepjes
    2 worteltjes, in plakjes
    1 blik Unox stevige soep, tomaat a 800 ml
    1 tl verse tijmblaadjes
    2 tl rozemarijn
    1 blik witte bonen a 400 gr.
    2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    peper en zout
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakschotel met schnitzelreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcTUEKGhR-ZB4dBim4PNXUG

    Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en mango
    Gekookte mie

    4 el wokolie
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed
    1/2 mango in schijfjes
    3 el ketjap asin
    versgemalen peper, zout
    2 bosuitjes, in ringetjes

    -------------------------------------------------

    Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Peultjes
    10-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei met kaassaus


    images?q=tbn:ANd9GcTCt9GUCAoSZVZwI8X45pr

    Prei met kaassaus
    Gekookte aardappelen
    Gehaktbal

    750 gr. prei
    zout
    1 pak Maggi saus culinair, kaas
    boter om in te vetten
    3 el paneermeel
    3 el grof gehakte walnoten

    -------------------------------------------------------

    Maak de prei schoon en snijd hem in dikke ringen. Kook de prei in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet de prei af en laat hem goed uitlekken. Bereid de kaassaus. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de prei en de kaassaus erover. Bestrooi met het paneermeel en de walnoten en laat de prei in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gratineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel bolognese


    images?q=tbn:ANd9GcQ10Ys3xIq-jzzPF5NHXaM

    Preischotel bolognese

    1 pot Grand'Italia pastasaus bolognese a 425 gr.
    1 pot Aardappel Anders Knoflook-kruiden a 390 ml
    1 kg vastkokende aardappelen
    750 gr. panklare prei
    zout

    -----------------------------------------------------

    Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de prei en kook hem met aanhangend water en zout 5 minuten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholfilets met pittige prei


    46scholf.jpg

    2 1/2 el olijfolie
    3 paprika's, rood, geel en groen, in dunne repen
    75 gr. bacon in reepjes
    500 gr. panklare prei
    500 gr. scholfilet
    chilipoeder
    peper en zout

    --------------------------------------------

    Bak in een koekenpan de paprikarepen in 1 1/2 el van de olie in 10 min. lichtbruin en gaar.
    Bak intussen de bacon in 1/2 el van de olie in een ruime pan knapperig uit en neem ze uit de pan. Roerbak de prei in het bakvet totdat deze beetgaar is.
    Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met chilipoeder, peper en zout naar smaak.
    Leg ze op een ingevet rooster en grilleer ze onder een voorverwarmde grill in 2 min. bruin en net gaar.
    Leg de scholfilets op de prei en verdeel de paprikarepen en de bacon er omheen. Lekker met aardappelpuree.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool met spek en rozijntjes


    images?q=tbn:ANd9GcRLM9nPjdLik3Oexy5iwt0

    Rode kool met spek en rozijntjes
    Gekookte aardappelen
    Gebakken kipfilet

    2 sinaasappels
    75 gr. magere spekreepjes
    75 gr. rozijnen
    1 pot Hak rode kool met stukjes appel a 700 gr.

    ------------------------------------------------

    Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Verwarm de rode kool met de rozijnen. Schep de sinaasappelpartjes en het sap erdoor. Strooi de spekreepjes erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rode kool
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbergsla met sinaasappelpartjes

    images?q=tbn:ANd9GcTh5IkyL0Ltg1YHZ3H4NaW

    IJsbergsla met sinaasappelpartjes
    Gebakken aardappelen
    Biefstuk

    1 krop ijsbergsla
    2 sinaasappels
    1 ui, in dunne ringen
    1 cup Johma thousand islands dressing a 100 ml
    2 el ongezouten pinda's, grof gehakt

    --------------------------------------------------

    Halveer de krop sla en snijd de harde kern eruit. Snijd de helften in dunne reepjes en was de sla in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken of droog hem in een slacentrifuge. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Roer het uitgelekte sap door de thousand islands dressing. Rooster de pinda's in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de sla met de sinaasappelpartjes, de uiringen en de dressing. Garneer met de geroosterde pinda's. Lekker met gebakken aardappelen en een biefstuk.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sla
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarmaragout met sperziebonen


    44shoarma.jpg

    500 gr. shoarmareepjes
    3 el zonnebloemolie
    1 ui, in ringen
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    350 gr. panklare sperziebonen
    3 el bloem
    7 dl Soup-it room
    2 el fijngehakt korianderblad

    ------------------------------------------------

    Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Schep de sperzie-bonen erdoor en bak ze 1 min. op een hoog vuur.
    Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Schenk beetje bij beetje de Soup-it erbij en laat het mengsel steeds al roerende binden. Laat alles op een laag vuur 5 min. pruttelen. Strooi de koriander erover. Lekker met witte rijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met ontbijtspek


    images?q=tbn:ANd9GcQ-gzJ8jHssdzxGte-97C9

    Sperziebonen met ontbijtspek
    Rijst
    Karbonade

    700 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
    zout
    75 gr. ontbijtspek, gerookt, in plakjes
    1 el boter
    1 sjalot, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met een snufje zout in 7 minuten beetgaar. Bak intussen het ontbijtspek in de hete boter knapperig uit en neem de plakjes uit de pan. Fruit de sjalot met de knoflook in het bakvet goudgeel en glazig. Giet de sperziebonen af en schep het uienmengsel erdoor. Verkruimel het spek erover en bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met peer


    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade

    images?q=tbn:ANd9GcQcDwaVcLeqXaK1TJko5-T

    Sperziebonensalade
    Krielaardappeltjes
    Schouderkarbonade

    500 gr. sperziebonen
    zout
    3 el olijfolie
    4 el Heinz curry
    1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes
    2 gemberbolletjes, fijngehakt
    2 eieren, hardgekookt
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    1 ui, in ringen
    2 el grof gehakte peterselie

    ------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7 minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat. Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen-spinaziesalade


    images?q=tbn:ANd9GcR059_vvYTzq5gLevNKsbW

    Kalkoen-spinaziesalade
    Gebakken aardappeltjes uit de oven

    1 kippenbouillontablet
    400 gr. kalkoenfilet
    4 el Bertolli olijfolie extra vergine
    2 tl mosterd
    peper en zout
    300 gr. spinazie, gewassen en gedroogd
    1 ui, in ringen
    4 halve perziken uit blik, in partjes + 1 el sap
    5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes

    -----------------------------------------------

    Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing voorzichtig door elkar en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met uitjesomelet



     

    11spinazie.jpg

    4 el pijnboompitten
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    50 gr. boter
    450 gr. gehakte spinazie, diepvries
    6 eieren
    1 dl melk
    peper en zout
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    250 gr. cherrytomaatjes, in vieren

    ----------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
    Fruit de knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem volgens de gebruiksaanwijzing.
    Klop intussen de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor.
    Verhit telkens een klein klontje boter en bak 4 omeletten.
    Schep de tomaatjes door de spinazie en breng hem op smaak met zout en peper.
    Strooi de pijnboompitten erover en serveer de groente met de omeletten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse spitskool

    45spitsk.jpg

    1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli)
    75 gr. ontbijtspek, in plakjes
    1 ui in ringen
    1 rode paprika in stukjes
    1 spitskool in reepjes
    zout en versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.
    Fruit de ui met de paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig.
    Voeg de spitskool toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken. Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een gesloten pan in 7 min. net gaar.
    Breng de kool op smaak met peper en schep de spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spitskool
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met komijnekaassaus


    42spruiten.jpg

    750 gr. spruiten, schoongemaakt
    zout
    1 zakje witte saus
    2 1/2 dl melk
    75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt

    -------------------------------------------------

    Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min. beetgaar.
    Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten.
    Schenk de saus over de afgegoten spruiten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spruitjes
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade met fruit


    images?q=tbn:ANd9GcQqy0lg1j-Mab77veEA0RU

    Witlofsalade met fruit
    Dikke frieten
    Sateetje

    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 el magere yoghurt
    2 el fritessaus
    1/2 el mosterd
    peper en zout
    500 gr. witlof, in reepjes
    2 groene kiwi's, in stukjes
    4 el seroendeng

    --------------------------------------------

    Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de salade met de seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Witlof
    10-11-2012, 17:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 46

    Maandag

    35brie.jpg

    Brie met pasta en broccoliroom

    1 ei
    peper
    8 el paneermeel
    2 kaasjes a 200 gr. Brie President 60, elk in 8 punten
    600 gr. panklare broccoli, in kleine roosjes
    zout
    400 gr. spaghetti
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 zakje champignonsaus
    40 gr. kruidenboter

    -----------------------------------------------

    Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus en de briepunten.

    Dinsdag

    35wraps.jpg

    Wraps met Oosterse kalfsreepjes

    2 el zonnebloemolie
    400 gr. kalfsreepjes
    200 gr. wortelreepjes
    200 gr. gesneden prei
    1 pakje Oosterse mix dipsaus
    1 pak wraps a 6 stuks

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.

    Woensdag

    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.

    Donderdag

    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.

    Vrijdag

    36spinazie.jpg

    Spinazie-paprikastamppot met ei

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    4 eieren
    2 uien, gesnipperd
    2 el olijfolie
    1 el kerriepoeder
    2 rode paprika's, in kleine stukjes
    1 pot Hak Roomspinazie a 345 gr.
    1 1/2 dl melk, verwarmd
    100 gr. belegen kaas, geraspt

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in 1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen met omeletreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcT8ONrZYllqId5c75OCvbi

    Pittige bonen met omeletreepjes
    Gekookte aardappelen of aardappelpuree

    3 el Bertolli voor koken, bakken en braden
    1 ui, gesnipperd
    1 rood pepertje, gesnipperd
    100 gr. chorizo, in reepjes
    1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    peper en zout
    4 eieren
    4 el melk
    4 el fijngehakt korianderblad

    --------------------------------------------

    Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over het gerecht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    34gehakt.jpg

    400 gr. rundergehakt
    5 el paneermeel
    1 ei, losgeklopt
    1/2 rood pepertje, gesnipperd
    1 sjalot, gesnipperd
    1 el ketoembar
    peper en zout
    2 1/2 el bakken en braden vloeibaar
    1 bloemkool, schoongemaakt
    1/2 el kerriepoeder
    2 el seroendeng
    2 el pindakaas

    -------------------------------------------------

    Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei, het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4 afgeplatte ballen van.
    Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom bruin en in 20 min. gaar.
    Kook intussen de bloemkool in water met zout en kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
    Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen en serveer de saus bij het gehakt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade


    40bloemk.jpg

    1 citroen, schoongeboend
    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    6 el Calve snacksaus mayo
    2 el mosterd
    3 el fijngehakte peterselie
    peper
    2 zoetzure augurken, grof gehakt

    -------------------------------------------------

    Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de citroen.
    Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud stromend water.
    Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar.
    Schep de bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de salade met de augurk en de rest van de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vink met lauwwarme bloemkool


    44vink.jpg

    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    4 blinde vinken
    1 bosuitje, in dunne ringetjes
    2 1/2 el vloeibaar bakvet
    2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

    ------------------------------------------------

    Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.
    Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.
    Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.
    Serveer de bloemkool met de blinde vink. Lekker met gebakken aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met spekjes en peer


    49bieten.jpg

    500 gr. gekookte bietjes, ontveld
    2 peren, geschild
    125 gr. spekreepjes
    1 sjalotje, gesnipperd
    peper en zout

    ------------------------------------------------

    Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
    Bak de spekreepjes in een pan op een halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee.
    Schep de bietjes erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed heet worden.
    Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min. goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes


    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui


    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:04 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook


    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:03 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:53 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes


    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!