HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel bolognese


    images?q=tbn:ANd9GcQ10Ys3xIq-jzzPF5NHXaM

    Preischotel bolognese

    1 pot Grand'Italia pastasaus bolognese a 425 gr.
    1 pot Aardappel Anders Knoflook-kruiden a 390 ml
    1 kg vastkokende aardappelen
    750 gr. panklare prei
    zout

    -----------------------------------------------------

    Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de prei en kook hem met aanhangend water en zout 5 minuten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholfilets met pittige prei


    46scholf.jpg

    2 1/2 el olijfolie
    3 paprika's, rood, geel en groen, in dunne repen
    75 gr. bacon in reepjes
    500 gr. panklare prei
    500 gr. scholfilet
    chilipoeder
    peper en zout

    --------------------------------------------

    Bak in een koekenpan de paprikarepen in 1 1/2 el van de olie in 10 min. lichtbruin en gaar.
    Bak intussen de bacon in 1/2 el van de olie in een ruime pan knapperig uit en neem ze uit de pan. Roerbak de prei in het bakvet totdat deze beetgaar is.
    Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met chilipoeder, peper en zout naar smaak.
    Leg ze op een ingevet rooster en grilleer ze onder een voorverwarmde grill in 2 min. bruin en net gaar.
    Leg de scholfilets op de prei en verdeel de paprikarepen en de bacon er omheen. Lekker met aardappelpuree.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool met spek en rozijntjes


    images?q=tbn:ANd9GcRLM9nPjdLik3Oexy5iwt0

    Rode kool met spek en rozijntjes
    Gekookte aardappelen
    Gebakken kipfilet

    2 sinaasappels
    75 gr. magere spekreepjes
    75 gr. rozijnen
    1 pot Hak rode kool met stukjes appel a 700 gr.

    ------------------------------------------------

    Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Verwarm de rode kool met de rozijnen. Schep de sinaasappelpartjes en het sap erdoor. Strooi de spekreepjes erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rode kool
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbergsla met sinaasappelpartjes

    images?q=tbn:ANd9GcTh5IkyL0Ltg1YHZ3H4NaW

    IJsbergsla met sinaasappelpartjes
    Gebakken aardappelen
    Biefstuk

    1 krop ijsbergsla
    2 sinaasappels
    1 ui, in dunne ringen
    1 cup Johma thousand islands dressing a 100 ml
    2 el ongezouten pinda's, grof gehakt

    --------------------------------------------------

    Halveer de krop sla en snijd de harde kern eruit. Snijd de helften in dunne reepjes en was de sla in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken of droog hem in een slacentrifuge. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Roer het uitgelekte sap door de thousand islands dressing. Rooster de pinda's in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de sla met de sinaasappelpartjes, de uiringen en de dressing. Garneer met de geroosterde pinda's. Lekker met gebakken aardappelen en een biefstuk.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sla
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarmaragout met sperziebonen


    44shoarma.jpg

    500 gr. shoarmareepjes
    3 el zonnebloemolie
    1 ui, in ringen
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    350 gr. panklare sperziebonen
    3 el bloem
    7 dl Soup-it room
    2 el fijngehakt korianderblad

    ------------------------------------------------

    Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Schep de sperzie-bonen erdoor en bak ze 1 min. op een hoog vuur.
    Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Schenk beetje bij beetje de Soup-it erbij en laat het mengsel steeds al roerende binden. Laat alles op een laag vuur 5 min. pruttelen. Strooi de koriander erover. Lekker met witte rijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met ontbijtspek


    images?q=tbn:ANd9GcQ-gzJ8jHssdzxGte-97C9

    Sperziebonen met ontbijtspek
    Rijst
    Karbonade

    700 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
    zout
    75 gr. ontbijtspek, gerookt, in plakjes
    1 el boter
    1 sjalot, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met een snufje zout in 7 minuten beetgaar. Bak intussen het ontbijtspek in de hete boter knapperig uit en neem de plakjes uit de pan. Fruit de sjalot met de knoflook in het bakvet goudgeel en glazig. Giet de sperziebonen af en schep het uienmengsel erdoor. Verkruimel het spek erover en bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met peer


    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade

    images?q=tbn:ANd9GcQcDwaVcLeqXaK1TJko5-T

    Sperziebonensalade
    Krielaardappeltjes
    Schouderkarbonade

    500 gr. sperziebonen
    zout
    3 el olijfolie
    4 el Heinz curry
    1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes
    2 gemberbolletjes, fijngehakt
    2 eieren, hardgekookt
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    1 ui, in ringen
    2 el grof gehakte peterselie

    ------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7 minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat. Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sperziebonen
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen-spinaziesalade


    images?q=tbn:ANd9GcR059_vvYTzq5gLevNKsbW

    Kalkoen-spinaziesalade
    Gebakken aardappeltjes uit de oven

    1 kippenbouillontablet
    400 gr. kalkoenfilet
    4 el Bertolli olijfolie extra vergine
    2 tl mosterd
    peper en zout
    300 gr. spinazie, gewassen en gedroogd
    1 ui, in ringen
    4 halve perziken uit blik, in partjes + 1 el sap
    5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes

    -----------------------------------------------

    Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing voorzichtig door elkar en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met uitjesomelet



     

    11spinazie.jpg

    4 el pijnboompitten
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    50 gr. boter
    450 gr. gehakte spinazie, diepvries
    6 eieren
    1 dl melk
    peper en zout
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    250 gr. cherrytomaatjes, in vieren

    ----------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
    Fruit de knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem volgens de gebruiksaanwijzing.
    Klop intussen de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor.
    Verhit telkens een klein klontje boter en bak 4 omeletten.
    Schep de tomaatjes door de spinazie en breng hem op smaak met zout en peper.
    Strooi de pijnboompitten erover en serveer de groente met de omeletten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spinazie
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse spitskool

    45spitsk.jpg

    1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli)
    75 gr. ontbijtspek, in plakjes
    1 ui in ringen
    1 rode paprika in stukjes
    1 spitskool in reepjes
    zout en versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.
    Fruit de ui met de paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig.
    Voeg de spitskool toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken. Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een gesloten pan in 7 min. net gaar.
    Breng de kool op smaak met peper en schep de spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spitskool
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met komijnekaassaus


    42spruiten.jpg

    750 gr. spruiten, schoongemaakt
    zout
    1 zakje witte saus
    2 1/2 dl melk
    75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt

    -------------------------------------------------

    Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min. beetgaar.
    Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten.
    Schenk de saus over de afgegoten spruiten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Spruitjes
    10-11-2012, 17:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade met fruit


    images?q=tbn:ANd9GcQqy0lg1j-Mab77veEA0RU

    Witlofsalade met fruit
    Dikke frieten
    Sateetje

    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 el magere yoghurt
    2 el fritessaus
    1/2 el mosterd
    peper en zout
    500 gr. witlof, in reepjes
    2 groene kiwi's, in stukjes
    4 el seroendeng

    --------------------------------------------

    Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de salade met de seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Witlof
    10-11-2012, 17:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 46

    Maandag

    35brie.jpg

    Brie met pasta en broccoliroom

    1 ei
    peper
    8 el paneermeel
    2 kaasjes a 200 gr. Brie President 60, elk in 8 punten
    600 gr. panklare broccoli, in kleine roosjes
    zout
    400 gr. spaghetti
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 zakje champignonsaus
    40 gr. kruidenboter

    -----------------------------------------------

    Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus en de briepunten.

    Dinsdag

    35wraps.jpg

    Wraps met Oosterse kalfsreepjes

    2 el zonnebloemolie
    400 gr. kalfsreepjes
    200 gr. wortelreepjes
    200 gr. gesneden prei
    1 pakje Oosterse mix dipsaus
    1 pak wraps a 6 stuks

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.

    Woensdag

    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.

    Donderdag

    36sperzieb.jpg

    Sperziebonen met peer
    Gebakken aardappelen
    Gehaktbal

    15 gr. boter
    150 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    2 stevige peren, geschild en in partjes
    1 rundvleesbouillontablet
    versgemalen peper

    ------------------------------------------------

    Verhit de boter in een ruime pan en bak het ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met peper.

    Vrijdag

    36spinazie.jpg

    Spinazie-paprikastamppot met ei

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    4 eieren
    2 uien, gesnipperd
    2 el olijfolie
    1 el kerriepoeder
    2 rode paprika's, in kleine stukjes
    1 pot Hak Roomspinazie a 345 gr.
    1 1/2 dl melk, verwarmd
    100 gr. belegen kaas, geraspt

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in 1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen met omeletreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcT8ONrZYllqId5c75OCvbi

    Pittige bonen met omeletreepjes
    Gekookte aardappelen of aardappelpuree

    3 el Bertolli voor koken, bakken en braden
    1 ui, gesnipperd
    1 rood pepertje, gesnipperd
    100 gr. chorizo, in reepjes
    1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    peper en zout
    4 eieren
    4 el melk
    4 el fijngehakt korianderblad

    --------------------------------------------

    Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over het gerecht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    34gehakt.jpg

    400 gr. rundergehakt
    5 el paneermeel
    1 ei, losgeklopt
    1/2 rood pepertje, gesnipperd
    1 sjalot, gesnipperd
    1 el ketoembar
    peper en zout
    2 1/2 el bakken en braden vloeibaar
    1 bloemkool, schoongemaakt
    1/2 el kerriepoeder
    2 el seroendeng
    2 el pindakaas

    -------------------------------------------------

    Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei, het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4 afgeplatte ballen van.
    Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom bruin en in 20 min. gaar.
    Kook intussen de bloemkool in water met zout en kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
    Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen en serveer de saus bij het gehakt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade


    40bloemk.jpg

    1 citroen, schoongeboend
    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    6 el Calve snacksaus mayo
    2 el mosterd
    3 el fijngehakte peterselie
    peper
    2 zoetzure augurken, grof gehakt

    -------------------------------------------------

    Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de citroen.
    Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud stromend water.
    Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar.
    Schep de bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de salade met de augurk en de rest van de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vink met lauwwarme bloemkool


    44vink.jpg

    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    4 blinde vinken
    1 bosuitje, in dunne ringetjes
    2 1/2 el vloeibaar bakvet
    2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

    ------------------------------------------------

    Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.
    Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.
    Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.
    Serveer de bloemkool met de blinde vink. Lekker met gebakken aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met spekjes en peer


    49bieten.jpg

    500 gr. gekookte bietjes, ontveld
    2 peren, geschild
    125 gr. spekreepjes
    1 sjalotje, gesnipperd
    peper en zout

    ------------------------------------------------

    Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
    Bak de spekreepjes in een pan op een halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee.
    Schep de bietjes erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed heet worden.
    Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min. goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes


    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!