Roergebakken aardappeltjes met shoarma Groene
salade
1 kg krielaardappeltjes, gewassen en
gehalveerd zout 5 el olijfolie traditioneel 125 g C1000 Vers
spekreepjes 300 g shoarmavleesreepjes 1 1/2 dl runderbouillon (van een
tablet) 3 el fijngehakte peterselie 6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm 2
dl zure room
----------------------------------------------
Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout.
Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en
roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de
pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min.
Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en
gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de
bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met
de zure room. Lekker met een groene salade.
Dinsdag
Mexicaanse vis Aardappelpuree
2 1/2 el zonnebloemolie 1 ui, in ringen 1
teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, in ringetjes 1 pot Hak
groenteschotel Mexicaans a 620 g 1 rode paprika, in stukjes 300 g prei, in
ringen 1 1/2 dl Tomato frito versgemalen peper, zout 500 g
tilapiafilet paprikapoeder
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met
de knoflook en het pepertje 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe
en bak hem 5 min. mee. Schep de groenteschotel, de prei en de tomato frito
erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi
de vis met paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de vis in de pan en laat
hem met de deksel op de pan in 7 min. gaar worden. Lekker met
aardappelpuree.
Woensdag
Ovenschotel met wortel en aardappelen
600 g winterwortelen zout 1 pakje Maggi mix
voor bloemkoolschotel met gehakt en tuinkruiden 1 1/2 el olijfolie
traditioneel (C1000 Selectie) + extra om in te vetten 1 ei 1 ui,
gesnipperd 350 g rundergehakt 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
(Celavita)
Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in
dunne plakjes. Kook de plakjes 5 min. in water met zout en giet ze af. Voeg de
inhoud van het zakje ovenmix aan 4 dl water toe en roer goed door. Klop het ei
erdoor. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 3 min. goudgeel en
glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep
de wortelplakjes erdoor en bak ze kort mee.Verdeel de helft van de
aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het
gehaktmengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk
de ovenmix erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 45
min. gaar en mooi bruin worden.
Donderdag
Gehaktschnitzel met gestoofde
appeltjes Aardappelpuree
50 g boter 1 ui, gesnipperd 750 g stevige
appels (bijvoorbeeld Jonagold), geschild en in partjes 1 1/2 dl
kruidenbouillon (van een tablet) 1/2 el rozemarijnblaadjes peper 4
gehaktschnitzels
----------------------------------------------
Verhit 20 g van de boter in een ruime pan en fruit
de ui al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de appelpartjes toe en
schenk er de bouillon bij. Laat de appels in 5 - 7 min. net gaar stoven. Roer de
rozemarijn en peper naar smaak erdoor. Verhit intussen de rest van de boter in
een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de
gebruiksaanwijzing bruin en gaar. Serveer de schnitzel met de appeltjes. Lekker
met aardappelpuree.
Vrijdag
Kerrie gehaktballetjes Rijst
400 g rundergehakt 2 tl sambal oelek 1
scharrelei (m) 6 el paneermeel peper, zout 2 el olijfolie traditioneel
(C1000 Selectie) 1 ui, gesnipperd 400 g Hongaarse roerbakmix (C1000 Vers)
250 g kastanjechampignons, in vieren 1 pot Unox chicken tonight kerrie a
500 g 2 dl romige kokosmelk (Conimex) 1 1/2 el fijngehakte
paneermeel koriander
---------------------------------------------
Meng het gehakt met de sambal, het ei, het
paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Verhit
de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en in 7 min. gaar.
Schep ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in 5 min. goudgeel en
glazig. Voeg de roerbakmix toe en bak hem 5 min. mee. Bak de champignons 3
min. op een hoog vuur mee. Roer de inhoud van de pot Chicken tonight en de
kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Schep de balletjes erdoor en warm
ze kort mee. Garneer met de koriander. Lekker met pandanrijst.
Boen 1 sinaasappel dik en rasp de oranje schil dun af. Schil beide sinaasappels dik en vang het uitlekkend sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Ontvel de bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Schep de biet met de sinaasappel, het uitgelekte sap, 1/2 el van de olijfolie en peper en zout door elkaar. Verwarm de bietjes op een heel laag vuur. Bak de hamburgers in de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar. Frituur de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. Schep de sinaasappelrasp en 1 el van het bieslook door de fritessaus. Schep de rest van de bieslook door de bieten. Serveer de hamburger met de frieten, de saus en de bieten.
1 1/4 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken versgemalen peper 1 ui, gesnipperd 3 el creme fraiche zout 4 schouderkarbonades 4 el bak & braad vloeibaar 500 gr. gekookte bieten, ontveld en in blokjes 2 1/2 el verse platte peterselie, fijngehakt
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 3 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin. Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in 12 minuten gaar bakken. Verhit de rest van het bakvet en fruit de ui op een laag vuur goudgeel en glazig. Schep de bietjes en de creme fraiche erdoor en warm ze goed door. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met 2 dl heet water en roer de aanbaksels los. Bestrooi de bietjes met peterselie en serveer met de aardappelen, de karbonades en de jus.
500 gr. gekookte rode bietjes 1 1/2 el balsamico azijn peper en zout 1 zakje rucola a 75 gr. 4 el olijfolie extra vierge 2 tl appelstroop 5 el pijnboompitten
-----------------------------------------------
Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes. Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover.
2 zakken halve kriel in schil a 450 gr. 500 gr. gekookte rode bieten 2 el rode balsamicoazijn peper en zout 5 takjes verse tijm 4 el olijfolie 1 pakje kleine geitenkaasjes a 12 stuks
Kook de kriel 15 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen. Ontvel de bietjes en snijd ze in partjes. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Schep de aardappelen met de tijm, 1 1/2 el balsamicoazijn, 2 el olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje beklede bakblik. Schep de rest van de olie en de azijn met peper en zout door de bieten en verdeel ze tussen de aardappeltjes. Rooster ze in een voorverwarmde oven 250C in 20 minuten bruin. Verkruimel de kaasjes intussen grof. Doe de aardappeltjes met de bieten over op een schaal en bestrooi met de geitenkaas.
1 zak aardappelen kruimig a 1 kg, geschild en in stukken 1 rookworst a 375 gr. 1 schaaltje verse appelcompote a 400 gr. zout 2 potten roomandijvie a 330 gr. versgemalen peper
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verwarm de roomandijvie op laag vuur. Leg de rookworst in de andijvie en warm op laag vuur mee. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht, peper en zout tot een smeuige puree. Serveer de aardappelpuree met de andijvie, de plakjes rookworst en de verse appelcompote.
400 gr. gekruid gehakt 1 kg panklare aardappelen vastkokend 3 1/2 el bak & braad vloeibaar 1 schaaltje uien gesnipperd a 175 gr. 8 el paneermeel zout 1 pakje tomato frito 2 zakken panklare andijvie a 400 gr.
------------------------------------------------
Meng het gehakt met het paneermeel en 3 el koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit 2 el van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes 10 minuten zachtjes pruttelen. Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.
2 el olijfolie 1 pak taco shells 1 bak Griekse witte kool rauwkost a 400 gr. 350 gr. shoarmareepjes 1/2 zak andijvie fijn a 250 gr. 1 dl shoarmasaus
------------------------------------------------
Verhit de olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar. Verwarm de taco shells volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vlees, de andijvie, de taco shells, de rauwkost en de shoarmasaus op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.
1 zak panklare aardappelen a 1 kg 4 tartaartjes4 el olijfolie 1 zakje jus light zout 8 plakken schwarzwalderham 2 zakken andijvie grof a 400 gr. 3 el groene pesto
----------------------------------------------
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham. Verhit 2 1/2 el van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 5 minuten beetgaar. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in 5 minuten aan beide kanten bruin en rosé van binnen. Voeg 2 1/2 dl heet water en de juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en schep de pesto door de andijvie. Breng de andijvie op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en de jus.
1 kg panklare aardappelen kruimig 2 el zonnebloemolie 1 kuipje boemboe voor rendang vlees a 95 gr. zout 400 gr. hamlappen 1 zak panklare andijvie a 400 gr.
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit de olie en bak het vlees op een hoog vuur bruin. Voeg de boemboe en 2 dl heet water toe en stoof het vlees nog 10 minuten. Giet de aardappelen af maar vang 1 dl van het kookwater op. Schep de andijvie en zoveel van het opgevangen kookvocht erdoor zodat een smeuige stamppot ontstaat. Serveer met het vlees.
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend gaar. Giet de aardappelen af en vang 1 dl van het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en verwarm alles al omscheppend. Voeg zoveel kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep 2/3 deel van de paprika en de uitjes erdoor en verdeel de rest erover. Serveer direct.
1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg 2 el olijfolie 400 gr. rundergehakt versgemalen peper 100 gr. pastakaas zout 2 uien, fijngesnipperd 2 tl kerriepoeder 1 zak panklare andijvie a 400 gr.
----------------------------------------------
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bestrooi het gehakt met de kerriepoeder en bak nog 1-2 minuten mee. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en voeg zoveel kookwater toe tot een smeuige puree ontstaat. Schep de andijvie door de aardappelpuree. Schep de helft van de stamppot in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot. Bestrooi de ovenschotel met de pastakaas en gratineer in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten tot de kaas gesmolten en lichtgekleurd is.
2 el bak & braad vloeibaar 400 gr. hamlappen4 el kersenjam 1 zak panklare andijvie 125 gr. magere spekreepjes peper en zout 1 pakje aardappelpuree naturel a 2 zakjes
Verhit het bakvet in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin. Voeg 2 dl heet water en de jam toe en laat het vlees in 6 minuten gaar worden. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de spekreepjes en de andijvie door. Verwarm het stamppotje al omscheppend op een laag vuur. Serveer met het vlees en de jus.
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en voeg 2,5 dl heet water en het zakje jusmix toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat de jus kort doorkoken. Giet de aardappelen af, maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep de andijvie, zoveel van het kookwater zodat een smeuige stamppot ontstaat en peper en zout erdoor. Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur. Serveer de Gelderse schijven met de jus bij de stamppot.
1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg 1 el olijfolie 1 zak andijvie grof a 400 gr. 1 pot appelcompote a 360 gr. zout 1 chorizoworst a 275 gr. versgemalen peper
-----------------------------------------------
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo op matig vuur knapperig uit. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuige puree. Schep de andijvie, de chorizoblokjes, peper en zout door de aardappelpuree en serveer met de appelcompote.
300 gr. spaghetti 250 gr. panklare fijngesneden andijvie 3 el olijfolie 300 gr. kipfiletreepjes 2 rode uien gehalveerd en in dunne plakjes 300 ml yoghurt
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 4 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper. Roer de kip door de uien en bak 5 minuten tot de kip goudbruin en gaar is. Schep de helft van de andijvie door de kip en laat de groente iets slinken. Kook intussen in een grote pan de spaghetti in ruim kokend water met zout. Giet de pasta af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en roer de yoghurt en de resterende andijvie erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Verdeel de kip erover. Maal er royaal verse peper over.
1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken 1 el olijfolie 2 grote uien, in partjes 1 mozzarellakaasje, in blokjes zout 1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes 400 gr. panklare andijvie grove mosterd
----------------------------------------------
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien in het bakvet glazig. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn. Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken. Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.
Snijd de kipfilet in reen van 1 cm dik. Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gaar en krokant worden. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door. Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.
4 el Amsterdamse uien, gehalveerd 300 gr. grillworst, in schuine plakken van 1 cm dik 150 ml melk 400 gr. panklare andijvie fijn 100 ml rode-wijnazijn 25 gr. boter 300 gr. kruimige aardappels, geschild en in stukken nootmuskaat 2 rode uien, in flinterdunne ringen
Maak de uiringen los en leg ze in een kommetje. Schenk er zoveel azijn over dat de uiringen onder staan. Laat de uien 1-2 uur marineren tot ze zacht worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de aardappelen met ruim water en wat zout in 20 minuten gaar. Bak de plakken grillworst in een grillpan in 4-6 minuten bruin. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Roer de aardappelen met de boter en melk tot een smeuige puree. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Schep beetje bij beetje de andijvie door de puree. Verwarm de stamppot al roerend op laag vuur. Roer de Amsterdamse uien en de helft van de uiringen erdoor. Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en leg de plakken worst en de resterende uiringen erop.
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig. Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappelen. Schenk de melk in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stamp de aardappelen tot een lekker smeuige puree. Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken. Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt. Verwarm de stamppot nog even. Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden. Roer de kruidenroomkaas door de stamppot. Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover.
1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig 2 el olijfolie 1 bakje magere spekreepjes a 125 gr. 1 zak andijvie fijn a 500 gr. zout 2 uien, in ringen 4 gehaktballen a la minute
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin. Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat. Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door. Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.
3 el bakken & braden 4 zakjes aardappelpuree a la minute 1 zakje silvo wok it! indonesië 4 saté schnitzels 2 zakken panklare andijvie fijn a 200 gr.
---------------------------------------------
Verhit het vloeibare bakvet en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar. Bereid in een ruime pan met dikke bodem de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de andijvie erdoor en warm alles al omscheppend goed door. Schep de Wok-it erdoor. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm. Blus het bakvet af met 1 1/2 dl heet water en roer de aanbaksels los. Serveer de husselpot met de schnitzels en de jus.
1 1/2 kg asperges 1 duobak krieltjes a 700
gr. 15 gr. boter 1 zakje aspergesaus zout 250 gr. bacon 4
eieren 2 el fijngesneden peterselie
------------------------------------------------
Schil de asperges van het kopje naar beneden en
breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water
met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in
water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de
eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en
snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon
erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en
serveer ze bij de asperges.
1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg, in stukken 350 gr. shoarmareepjes 4 el dry roasted pinda's, grof gehakt zout 3 el olijfolie 2 zakken panklare andijvie a 400 gr.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit intussen olie in een wok en roerbak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan. Voeg de andijvie in 3-4 porties toe en bak al omscheppend totdat de andijvie geslonken is. Giet de aardappelen af en vang 2 dl van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie, de vleesreepjes en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat. Bestrooi met de pinda's en serveer direct.
1 1/2 kg asperges wit versgemalen peper,
zout 1 el olijfolie 3 el verse bieslook, geknipt 1 kg aardappelen
vastkokend, geschild en in stukken 4 entrecotes 1 potje aspergesaus
------------------------------------------------
Schil de asperges van 2 cm onder het kopje
naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm)
eraf. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Kook
de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 min. in ruim water met zout
beetgaar. Giet ze af. Bestrijk intussen de entrecotes met de olie en
bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een grillpan aan beide
kanten bruin en in ± 7 min. rosé. Bereid de saus volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Serveer de entrecotes met de asperges, de aardappelen en de
saus. Bestrooi met het bieslook.
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min.
gaar. Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham. Verhit 2½ el van de olie in
een wok en roerbak de andijvie in ± 5 min. beetgaar. Verhit gelijktijdig de rest
van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in ± 5
min. aan beide kanten bruin en rosé van binnen. Voeg 2½ dl heet water en de
juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de
aardappelen af en schep de pesto door de andijvie. Breng de andijvie op smaak
met peper en zout. Serveer met de aardappelen en de jus.
1 schaal cocktailtomaten a 300 gr. 4
zigeunerschnitzels frituurolie 1 1/2 dl sladressing
knoflook/bieslook 35 gr. boter 1 duobak panklare krieltjes a 700 gr. 1
zak andijvie fijn a 200 gr.
-------------------------------------------------
Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes.
Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een
halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie
lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar.
Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.
Roergebakken aardappeltjes met shoarma Groene
salade
1 kg krielaardappeltjes, gewassen en
gehalveerd zout 5 el olijfolie traditioneel 125 g C1000 Vers
spekreepjes 300 g shoarmavleesreepjes 1 1/2 dl runderbouillon (van een
tablet) 3 el fijngehakte peterselie 6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm 2
dl zure room
----------------------------------------------
Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout.
Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en
roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de
pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min.
Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en
gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de
bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met
de zure room. Lekker met een groene salade.
Pittige puree met gestoofde kabeljauw Gekookte
bietjes
100 gr. boter 400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en
ontdooid versgemalen peper, zout 1 citroen, schoongeboend en in
plakjes 2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute 50 gr. magere
spekreepjes 4 el fijngehakte peterselie
-----------------------------------------------
Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met
peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten
gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge
koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over
4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de
peterselie.
Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de
aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de
andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de
tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen.
Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van
een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.
3 el olijfolie 1 ui, in partjes 1 teentje
knoflook, gesnipperd 2 zakjes panklare krieltjes 1 tl koriander 1/2 tl
gemalen komijn versgemalen peper, zout 3 el seroendeng
------------------------------------------------
Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten
al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak
ze al omscheppend in 10-15 minuten mooi bruin en gaar. Schep 5 minuten voor het
einde van de bereidingstijd de koriander, de komijn en peper en zout erdoor.
Bestrooi de aardappeltjes vlak voor het serveren met de seroendeng. Lekker met
een sateetje en sperziebonen.
1 ui, in partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 3 el olijfolie 2
zakken maaltje kriel a 500 gr. versgemalen peper en zout 2 el tijm
------------------------------------------------
Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en
glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en
schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel
en een gemengde salade.
4-8 grote aardappelen, schoongeboend 4 trostomaten, in dunne plakjes 1
bolletje mozzarella, in dunne gehalveerde plakjes peper en zout 2 el
olijfolie 2 pakken Iglo Viscuisine Visfilet Italiano a 400 gr.
Kook de aardappelen 17 minuten met schil. Neem ze uit de pan en snijd ze om
de cm in maar niet helemaal door. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en
verdeel de tomaat en de kaas over de insnijdingen. Bestrooi ze met peper en zout
en druppel er een beetje olijfolie over. Zet ze 15 minuten in een voorverwarmde
oven 200C. Bereid intussen de Viscuisine volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de
aardappelen uit de oven en serveer ze bij de Viscuisine.
Gebakken aardappelen met paddestoelen en
ui Bloemkool Cordon bleu
1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr. 2 el
olijfolie 1 ui, in dunne partjes 200 gr. bospaddestoelen 1/2 tl
tijm
------------------------------------------------
Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al
omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de
paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de
aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met
peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.
500 gr. vastkokende aardappelen met schil,
schoongeboend en in stukjes 5 el olijfolie Bertolli classico 2 uien, in
partjes 2 teentjes knoflook, gepeld 1 courgette, in grove stukken 1
rode paprika, in repen 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes 2 el
azijn 2 tl mosterd peper en zout 4 eieren 2 el peterselie,
fijngehakt
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en
giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de
aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten
bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten
beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest
van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de
peterselie en serveer direct.
Aardappeltortilla met casselerrib en grove
peper Gemengde salade
900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 1 ui,
gesnipperd 6 el olijfolie 8 eieren versgemalen peper, zout 175 gr.
casselerrib, in reepjes
-------------------------------------------------
Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20
minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak
hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout
en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig
om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het
bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet
te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel
en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar
is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken zout 200
gr. belegen kaas, grof geraspt 125 ml zure room 50 gr.
boter versgemalen peper paprikapoeder 200 gr. surimisticks, in
stukjes
Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Stamp ze fijn
en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en
paprikapoeder naar smaak door. Schep de surimistukjes erdoor en warm alles
goed omscheppend door. Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif
met een beetje paprika poeder.
1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof
geraspt 1 groen pepertje in ringetjes 1 sjalot, fijngehakt 1 el gemalen
komijn, djinten 2 el fijngehakt korianderblad 2 eieren peper en
zout 2 1/2 dl volle yoghurt 1 zakje santenmix Conimex 2 el fijngehakte
munt olie om te bakken
-----------------------------------------------
Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de
helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer
de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout
door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en
bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker
met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 4 plakken
bacon (vleeswaar) 4 hamburgers a la minute 4 plakken belegen kaas,
ontkorst 4 el tomatenketchup 1/2 bakje season fresh (Bieze) 1 el
fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de
bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het
bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de
hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de
hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de
bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse
frietjes en een salade.
1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1
scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g
salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook,
gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli
(C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
----------------------------------------------
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl
water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in
een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de
knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette
ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de
aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min.
helemaal gaar worden.
2 uien, in partjes 2 rode paprika's in dunne
repen 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 el wokolie versgemalen peper,
zout 1 pak Honig World wide noodles a 250 gr. 1 blikje ananasstukjes a 227
gr. 2 tl koriander 1 tl gemalen komijn 150 gr. taugé 150 gr.
ongezouten cashewnoten 3 el fijngehakt korianderblad
----------------------------------------------
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
Kipreepjes met paprika en champignons Pandan
rijst Doperwtjes
400 gr. kipfilet, in lange dunne repen 2 tl
kerriepoeder versgemalen peper, zout 3 el vloeibare boter 1 rode en 1
groene paprika, in lange repen 250 gr. champignons, in vieren 1 pakje room
culinair 1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper
en zout naar smaak. Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend
mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de
bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur
zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.
Kipreepjes met paprika en champignons Pandan
rijst Doperwtjes
400 gr. kipfilet, in lange dunne repen 2 tl
kerriepoeder versgemalen peper, zout 3 el vloeibare boter 1 rode en 1
groene paprika, in lange repen 250 gr. champignons, in vieren 1 pakje room
culinair 1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper
en zout naar smaak. Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend
mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de
bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur
zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.
Dinsdag
Miesalade met geroosterde groenten
2 uien, in partjes 2 rode paprika's in dunne
repen 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 el wokolie versgemalen peper,
zout 1 pak Honig World wide noodles a 250 gr. 1 blikje ananasstukjes a 227
gr. 2 tl koriander 1 tl gemalen komijn 150 gr. taugé 150 gr.
ongezouten cashewnoten 3 el fijngehakt korianderblad
----------------------------------------------
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en salami
1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1
scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g
salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook,
gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli
(C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
----------------------------------------------
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl
water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in
een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de
knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette
ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de
aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min.
helemaal gaar worden.
Donderdag
Amerikaanse hamburger Franse
frietjes Salade
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 4 plakken
bacon (vleeswaar) 4 hamburgers a la minute 4 plakken belegen kaas,
ontkorst 4 el tomatenketchup 1/2 bakje season fresh (Bieze) 1 el
fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de
bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het
bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de
hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de
hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de
bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse
frietjes en een salade.
Vrijdag
Pastasalade met tonijn en snijbonen
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.