HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 49

    Maandag

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.

    Dinsdag

    38vis.jpg

    Mexicaanse vis
    Aardappelpuree

    2 1/2 el zonnebloemolie
    1 ui, in ringen
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, in ringetjes
    1 pot Hak groenteschotel Mexicaans a 620 g
    1 rode paprika, in stukjes
    300 g prei, in ringen
    1 1/2 dl Tomato frito
    versgemalen peper, zout
    500 g tilapiafilet
    paprikapoeder

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het
    pepertje 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak hem 5 min. mee. Schep de groenteschotel, de prei en de tomato frito erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi de vis met paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de vis in de pan en laat hem met de deksel op de pan in 7 min. gaar worden. Lekker met aardappelpuree.

    Woensdag

    37bloemk.jpg

    Ovenschotel met wortel en aardappelen

    600 g winterwortelen
    zout
    1 pakje Maggi mix voor bloemkoolschotel met gehakt en tuinkruiden
    1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie) + extra om in te vetten
    1 ei
    1 ui, gesnipperd
    350 g rundergehakt
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes (Celavita)

    -----------------------------------------------------

    Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Kook de plakjes 5 min. in water met zout en giet ze af. Voeg de inhoud van het zakje ovenmix aan 4 dl water toe en roer goed door. Klop het ei erdoor.
    Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep de
    wortelplakjes erdoor en bak ze kort mee.Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
    Schep het gehaktmengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 45 min. gaar en mooi bruin worden.

    Donderdag

    35schnitz.jpg

    Gehaktschnitzel met gestoofde appeltjes
    Aardappelpuree

    50 g boter
    1 ui, gesnipperd
    750 g stevige appels (bijvoorbeeld Jonagold), geschild en in partjes
    1 1/2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
    1/2 el rozemarijnblaadjes
    peper
    4 gehaktschnitzels

    ----------------------------------------------

    Verhit 20 g van de boter in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de appelpartjes toe en schenk er de bouillon bij. Laat de appels in 5 - 7 min. net gaar stoven. Roer de rozemarijn en peper naar smaak erdoor. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de gebruiksaanwijzing bruin en gaar. Serveer de schnitzel met de appeltjes. Lekker met aardappelpuree.

    Vrijdag

    34gehakt.jpg

    Kerrie gehaktballetjes
    Rijst

    400 g rundergehakt
    2 tl sambal oelek
    1 scharrelei (m)
    6 el paneermeel
    peper, zout
    2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
    1 ui, gesnipperd
    400 g Hongaarse roerbakmix (C1000 Vers)
    250 g kastanjechampignons, in vieren
    1 pot Unox chicken tonight kerrie a 500 g
    2 dl romige kokosmelk (Conimex)
    1 1/2 el fijngehakte paneermeel
    koriander

    ---------------------------------------------

    Meng het gehakt met de sambal, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en in 7 min. gaar. Schep ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de roerbakmix toe en bak hem 5 min. mee. Bak de champignons 3 min. op een hoog vuur mee. Roer de inhoud van de pot Chicken tonight en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Schep de balletjes erdoor en warm ze kort mee. Garneer met de koriander. Lekker met pandanrijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    30-11-2012, 17:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
    Hamburgers met zure room, frieten en bietjes

    2 sinaasappels
    3 el olijfolie
    4 hamburgers gepaneerd
    frituurolie
    4 volle el fritessaus
    500 gr. gekookte bieten
    versgemalen peper, zout
    1 zak verse frites a 700 gr.
    4 el bieslook, fijngeknipt

    ---------------------------------------------------

    Boen 1 sinaasappel dik en rasp de oranje schil dun af.
    Schil beide sinaasappels dik en vang het uitlekkend sap op.
    Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    Ontvel de bieten en schaaf ze in dunne plakjes.
    Schep de biet met de sinaasappel, het uitgelekte sap, 1/2 el van de olijfolie en peper en zout door elkaar.
    Verwarm de bietjes op een heel laag vuur.
    Bak de hamburgers in de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar.
    Frituur de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
    Schep de sinaasappelrasp en 1 el van het bieslook door de fritessaus.
    Schep de rest van de bieslook door de bieten.
    Serveer de hamburger met de frieten, de saus en de bieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met een karbonade
    Romige bietjes met een karbonade

    1 1/4 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    versgemalen peper
    1 ui, gesnipperd
    3 el creme fraiche
    zout
    4 schouderkarbonades
    4 el bak & braad vloeibaar
    500 gr. gekookte bieten, ontveld en in blokjes
    2 1/2 el verse platte peterselie, fijngehakt

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 3 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin.
    Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in 12 minuten gaar bakken.
    Verhit de rest van het bakvet en fruit de ui op een laag vuur goudgeel en glazig.
    Schep de bietjes en de creme fraiche erdoor en warm ze goed door.
    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
    Blus het bakvet af met 2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Bestrooi de bietjes met peterselie en serveer met de aardappelen, de karbonades en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    30-11-2012, 13:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Bietjes met rucola en pijnboompitjes

    500 gr. gekookte rode bietjes
    1 1/2 el balsamico azijn
    peper en zout
    1 zakje rucola a 75 gr.
    4 el olijfolie extra vierge
    2 tl appelstroop
    5 el pijnboompitten

    -----------------------------------------------

    Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
    Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
    Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovengerecht met geroosterde bietjes
    Ovengerecht met geroosterde bietjes

    2 zakken halve kriel in schil a 450 gr.
    500 gr. gekookte rode bieten
    2 el rode balsamicoazijn
    peper en zout
    5 takjes verse tijm
    4 el olijfolie
    1 pakje kleine geitenkaasjes a 12 stuks

    ----------------------------------------------------

    Kook de kriel 15 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen.
    Ontvel de bietjes en snijd ze in partjes.
    Ris de blaadjes tijm van de steeltjes.
    Schep de aardappelen met de tijm, 1 1/2 el balsamicoazijn, 2 el olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje beklede bakblik.
    Schep de rest van de olie en de azijn met peper en zout door de bieten en verdeel ze tussen de aardappeltjes.
    Rooster ze in een voorverwarmde oven 250C in 20 minuten bruin.
    Verkruimel de kaasjes intussen grof.
    Doe de aardappeltjes met de bieten over op een schaal en bestrooi met de geitenkaas.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    29-11-2012, 22:46 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomandijvie met rookworst
    Roomandijvie met rookworst

    1 zak aardappelen kruimig a 1 kg, geschild en in stukken
    1 rookworst a 375 gr.
    1 schaaltje verse appelcompote a 400 gr.
    zout
    2 potten roomandijvie a 330 gr.
    versgemalen peper

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verwarm de roomandijvie op laag vuur.
    Leg de rookworst in de andijvie en warm op laag vuur mee.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht, peper en zout tot een smeuige puree.
    Serveer de aardappelpuree met de andijvie, de plakjes rookworst en de verse appelcompote.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in tomatensaus
    Gehaktballetjes in tomatensaus

    400 gr. gekruid gehakt
    1 kg panklare aardappelen vastkokend
    3 1/2 el bak & braad vloeibaar
    1 schaaltje uien gesnipperd a 175 gr.
    8 el paneermeel
    zout
    1 pakje tomato frito
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ------------------------------------------------

    Meng het gehakt met het paneermeel en 3 el koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van.
    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit 2 el van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
    Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
    Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
    Breng de groenten op smaak met peper en zout.
    Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taco's met shoarmareepjes
    Taco's met shoarmareepjes
    2 el olijfolie
    1 pak taco shells
    1 bak Griekse witte kool rauwkost a 400 gr.
    350 gr. shoarmareepjes
    1/2 zak andijvie fijn a 250 gr.
    1 dl shoarmasaus

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
    Verwarm de taco shells volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Zet het vlees, de andijvie, de taco shells, de rauwkost en de shoarmasaus op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wraps
    29-11-2012, 19:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaartje met schwarzwalderham
    Tartaartje met schwarzwalderham

    1 zak panklare aardappelen a 1 kg
    4 tartaartjes4 el olijfolie
    1 zakje jus light
    zout
    8 plakken schwarzwalderham
    2 zakken andijvie grof a 400 gr.
    3 el groene pesto

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham.
    Verhit 2 1/2 el van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 5 minuten beetgaar.
    Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in 5 minuten aan beide kanten bruin en rosé van binnen.
    Voeg 2 1/2 dl heet water en de juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de aardappelen af en schep de pesto door de andijvie.
    Breng de andijvie op smaak met peper en zout.
    Serveer met de aardappelen en de jus.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met kruidig vlees
    Andijviestamppot met kruidig vlees

    1 kg panklare aardappelen kruimig
    2 el zonnebloemolie
    1 kuipje boemboe voor rendang vlees a 95 gr.
    zout
    400 gr. hamlappen
    1 zak panklare andijvie a 400 gr.

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit de olie en bak het vlees op een hoog vuur bruin.
    Voeg de boemboe en 2 dl heet water toe en stoof het vlees nog 10 minuten.
    Giet de aardappelen af maar vang 1 dl van het kookwater op.
    Schep de andijvie en zoveel van het opgevangen kookvocht erdoor zodat een smeuige stamppot ontstaat. Serveer met het vlees.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:18 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met gebakken paprika en zilveruitjes

    Andijviestamppot met gebakken paprika en zilveruitjes

    1 kg panklare aardappelen kruimig
    1 el olijfolie2 zakken andijvie fijn a 400 gr.
    zout
    2 paprika rood, in stukjes
    6 el zilveruitjes

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend gaar.
    Giet de aardappelen af en vang 1 dl van het kookwater op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
    Zet de pan op een laag vuur en verwarm alles al omscheppend.
    Voeg zoveel kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat.
    Schep 2/3 deel van de paprika en de uitjes erdoor en verdeel de rest erover.
    Serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met rundergehakt en andijvie
    Ovenschotel met rundergehakt en andijvie


    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg
    2 el olijfolie
    400 gr. rundergehakt
    versgemalen peper
    100 gr. pastakaas
    zout
    2 uien, fijngesnipperd
    2 tl kerriepoeder
    1 zak panklare andijvie a 400 gr.

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
    Bestrooi het gehakt met de kerriepoeder en bak nog 1-2 minuten mee. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
    Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en voeg zoveel kookwater toe tot een smeuige puree ontstaat.
    Schep de andijvie door de aardappelpuree.
    Schep de helft van de stamppot in een ovenschaal.
    Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
    Bestrooi de ovenschotel met de pastakaas en gratineer in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten tot de kaas gesmolten en lichtgekleurd is.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met varkensvlees in kersenjus
    Andijviestamppot met varkensvlees in kersenjus

    2 el bak & braad vloeibaar
    400 gr. hamlappen4 el kersenjam
    1 zak panklare andijvie
    125 gr. magere spekreepjes
    peper en zout
    1 pakje aardappelpuree naturel a 2 zakjes

    ---------------------------------------------------

    Verhit het bakvet in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
    Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin.
    Voeg 2 dl heet water en de jam toe en laat het vlees in 6 minuten gaar worden.
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de spekreepjes en de andijvie door.
    Verwarm het stamppotje al omscheppend op een laag vuur. Serveer met het vlees en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 18:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse schijf met rauwe andijviestamppot
    Gelderse schijf met rauwe andijviestamppot

    1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig
    3 el bak & braad vloeibaar
    1 zak andijvie fijn a 500 gr.
    zout
    4 Gelderse schijven
    1 zakje jusmix met uitjes

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten bruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan en voeg 2,5 dl heet water en het zakje jusmix toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat de jus kort doorkoken.
    Giet de aardappelen af, maar vang het kookwater op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep de andijvie, zoveel van het kookwater zodat een smeuige stamppot ontstaat en peper en zout erdoor.
    Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur.
    Serveer de Gelderse schijven met de jus bij de stamppot.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 18:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met knapperige chorizo
    Andijviestamppot met knapperige chorizo

    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg
    1 el olijfolie
    1 zak andijvie grof a 400 gr.
    1 pot appelcompote a 360 gr.
    zout
    1 chorizoworst a 275 gr.
    versgemalen peper

    -----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo op matig vuur knapperig uit.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuige puree.
    Schep de andijvie, de chorizoblokjes, peper en zout door de aardappelpuree en serveer met de appelcompote.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 21:05 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kip en andijvie
    spagetti_kip_andijvie_200x200

    300 gr. spaghetti
    250 gr. panklare fijngesneden andijvie
    3 el olijfolie
    300 gr. kipfiletreepjes
    2 rode uien gehalveerd en in dunne plakjes
    300 ml yoghurt

    -----------------------------------------------------

    Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 4 minuten op middelhoog vuur.
    Bestrooi de kip met zout en peper.
    Roer de kip door de uien en bak 5 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.
    Schep de helft van de andijvie door de kip en laat de groente iets slinken.
    Kook intussen in een grote pan de spaghetti in ruim kokend water met zout.
    Giet de pasta af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en roer de yoghurt en de resterende andijvie erdoor.
    Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden.
    Verdeel de kip erover.
    Maal er royaal verse peper over.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 20:59 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met Ardenner worst
    Andijviestamppot met Ardenner worst

    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
    1 el olijfolie
    2 grote uien, in partjes
    1 mozzarellakaasje, in blokjes
    zout
    1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes
    400 gr. panklare andijvie
    grove mosterd

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
    Fruit de uien in het bakvet glazig.
    Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn.
    Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken.
    Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 20:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kipreepjes
    Andijviestamppot met kipreepjes

    400 gr. kipfilets
    1 zakje krokant rozemarijn
    zout
    1 el olijfolie
    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild
    2 zakken andijvie fijn

    -----------------------------------------------------

    Snijd de kipfilet in reen van 1 cm dik.
    Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gaar en krokant worden.
    Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
    Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat.
    Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met worst uit de grillpan


    4 el Amsterdamse uien, gehalveerd
    300 gr. grillworst, in schuine plakken van 1 cm dik
    150 ml melk
    400 gr. panklare andijvie fijn
    100 ml rode-wijnazijn
    25 gr. boter
    300 gr. kruimige aardappels, geschild en in stukken
    nootmuskaat
    2 rode uien, in flinterdunne ringen

    -----------------------------------------------------

    Maak de uiringen los en leg ze in een kommetje. Schenk er zoveel azijn over dat de uiringen onder staan.
    Laat de uien 1-2 uur marineren tot ze zacht worden.
    Laat ze in een vergiet uitlekken.
    Kook de aardappelen met ruim water en wat zout in 20 minuten gaar.
    Bak de plakken grillworst in een grillpan in 4-6 minuten bruin.
    Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn.
    Roer de aardappelen met de boter en melk tot een smeuige puree.
    Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
    Schep beetje bij beetje de andijvie door de puree.
    Verwarm de stamppot al roerend op laag vuur.
    Roer de Amsterdamse uien en de helft van de uiringen erdoor.
    Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en leg de plakken worst en de resterende uiringen erop.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kruidenroomkaas
    Andijviestampot_roomkaas_spekjes_200x200

    1.25 kg kruimige geschilde aardappelen
    125 gr. gerookte spekreepjes
    150 ml melk
    400 gr. fijngesneden andijvie
    75 gr. verse kruidenroomkaas

    -------------------------------------------------------

    Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar.
    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig.
    Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappelen.
    Schenk de melk in de pan en breng aan de kook.
    Zet het vuur laag en stamp de aardappelen tot een lekker smeuige puree.
    Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken.
    Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt.
    Verwarm de stamppot nog even.
    Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden.
    Roer de kruidenroomkaas door de stamppot.
    Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
    Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe andijviestamppot
    Rauwe andijviestamppot

    1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig
    2 el olijfolie
    1 bakje magere spekreepjes a 125 gr.
    1 zak andijvie fijn a 500 gr.
    zout
    2 uien, in ringen
    4 gehaktballen a la minute

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
    Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
    Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door.
    Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:40 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidig andijviehusselpotje
    Kruidig andijviehusselpotje

    3 el bakken & braden
    4 zakjes aardappelpuree a la minute
    1 zakje silvo wok it! indonesië
    4 saté schnitzels
    2 zakken panklare andijvie fijn a 200 gr.

    ---------------------------------------------

    Verhit het vloeibare bakvet en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar.
    Bereid in een ruime pan met dikke bodem de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Schep de andijvie erdoor en warm alles al omscheppend goed door.
    Schep de Wok-it erdoor. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm.
    Blus het bakvet af met 1 1/2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Serveer de husselpot met de schnitzels en de jus.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met knapperige bacon
    Asperges met knapperige bacon

    1 1/2 kg asperges
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    15 gr. boter
    1 zakje aspergesaus
    zout
    250 gr. bacon
    4 eieren
    2 el fijngesneden peterselie

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarma-andijviestamppotje

    Shoarma-andijviestamppotje

    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg, in stukken
    350 gr. shoarmareepjes
    4 el dry roasted pinda's, grof gehakt
    zout
    3 el olijfolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit intussen olie in een wok en roerbak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan.
    Voeg de andijvie in 3-4 porties toe en bak al omscheppend totdat de andijvie geslonken is.
    Giet de aardappelen af en vang 2 dl van het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie, de vleesreepjes en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Bestrooi met de pinda's en serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met entrecote
    Asperges met entrecôte

    1 1/2 kg asperges wit
    versgemalen peper, zout
    1 el olijfolie
    3 el verse bieslook, geknipt
    1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    4 entrecotes
    1 potje aspergesaus

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van 2 cm onder het kopje naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Kook de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 min. in ruim water met zout beetgaar. Giet ze af. Bestrijk intussen de entrecotes met de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 7 min. rosé. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de entrecotes met de asperges, de aardappelen en de saus. Bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaartje met andijvie
    1_32tartaartje.jpg

    1 zak C1000 panklare aardappelen à 1 kg
    zout
    4 tartaartjes
    8 plakken schwarzwalderham
    4 el C1000 olijfolie traditioneel
    2 zakken C1000 panklare andijvie
    1 zakje Maggi jus light
    3 el C1000 groene pesto

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar. Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham. Verhit 2½ el van de olie in een wok en roerbak de andijvie in ± 5 min. beetgaar. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in ± 5 min. aan beide kanten bruin en rosé van binnen. Voeg 2½ dl heet water en de juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en schep de pesto door de andijvie. Breng de andijvie op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesalade met zigeunerschnitzel
    Zigeunerschnitzel met andijviesalade en gebakken kriel

    1 schaal cocktailtomaten a 300 gr.
    4 zigeunerschnitzels
    frituurolie
    1 1/2 dl sladressing knoflook/bieslook
    35 gr. boter
    1 duobak panklare krieltjes a 700 gr.
    1 zak andijvie fijn a 200 gr.

    -------------------------------------------------

    Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar. Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:19 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige puree met gestoofde kabeljauw

    images?q=tbn:ANd9GcSNjukkgCTsHTIdZovIvRN

    Pittige puree met gestoofde kabeljauw
    Gekookte bietjes

    100 gr. boter
    400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en ontdooid
    versgemalen peper, zout
    1 citroen, schoongeboend en in plakjes
    2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute
    50 gr. magere spekreepjes
    4 el fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over 4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui

    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappeltjes
    41aardappeltjes.jpg

    Kruidige aardappeltjes
    Sateetje
    Sperziebonen

    3 el olijfolie
    1 ui, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    2 zakjes panklare krieltjes
    1 tl koriander
    1/2 tl gemalen komijn
    versgemalen peper, zout
    3 el seroendeng

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak ze al omscheppend in 10-15 minuten mooi bruin en gaar. Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de koriander, de komijn en peper en zout erdoor. Bestrooi de aardappeltjes vlak voor het serveren met de seroendeng. Lekker met een sateetje en sperziebonen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook

    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse zalm met aardappelen

    images?q=tbn:ANd9GcRsajc0n6QDAhKXkOGKMbF

    Italiaanse zalm met aardappelen

    4-8 grote aardappelen, schoongeboend
    4 trostomaten, in dunne plakjes
    1 bolletje mozzarella, in dunne gehalveerde plakjes
    peper en zout
    2 el olijfolie
    2 pakken Iglo Viscuisine Visfilet Italiano a 400 gr.

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 17 minuten met schil. Neem ze uit de pan en snijd ze om de cm in maar niet helemaal door. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de tomaat en de kaas over de insnijdingen. Bestrooi ze met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over. Zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Bereid intussen de Viscuisine volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de aardappelen uit de oven en serveer ze bij de Viscuisine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    50bosui.jpg

    Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    Bloemkool
    Cordon bleu

    1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr.
    2 el olijfolie
    1 ui, in dunne partjes
    200 gr. bospaddestoelen
    1/2 tl tijm

    ------------------------------------------------

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met groenten
    wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050615

    Gebakken aardappelen met groenten en ei

    500 gr. vastkokende aardappelen met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el olijfolie Bertolli classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper en zout
    4 eieren
    2 el peterselie, fijngehakt

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met surimi

    37sugini.jpg

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    200 gr. belegen kaas, grof geraspt
    125 ml zure room
    50 gr. boter
    versgemalen peper
    paprikapoeder
    200 gr. surimisticks, in stukjes

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af.
    Stamp ze fijn en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en paprikapoeder naar smaak door.
    Schep de surimistukjes erdoor en warm alles goed omscheppend door.
    Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif met een beetje paprika poeder.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes

    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 14:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen
    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hamburger
    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburgers
    27-11-2012, 14:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met gehakt en salami
    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    27-11-2012, 14:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten
    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipreepjes met paprika en champignons
    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kip
    27-11-2012, 14:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 48

    Maandag

    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.

    Dinsdag

    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.

    Woensdag

    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.

    Donderdag

    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.

    Vrijdag

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    27-11-2012, 13:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!