500 gr. vastkokende aardappelen met schil,
schoongeboend en in stukjes 5 el olijfolie Bertolli classico 2 uien, in
partjes 2 teentjes knoflook, gepeld 1 courgette, in grove stukken 1
rode paprika, in repen 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes 2 el
azijn 2 tl mosterd peper en zout 4 eieren 2 el peterselie,
fijngehakt
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en
giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de
aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten
bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten
beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest
van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de
peterselie en serveer direct.
Aardappeltortilla met casselerrib en grove
peper Gemengde salade
900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 1 ui,
gesnipperd 6 el olijfolie 8 eieren versgemalen peper, zout 175 gr.
casselerrib, in reepjes
-------------------------------------------------
Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20
minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak
hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout
en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig
om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het
bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet
te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel
en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar
is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken zout 200
gr. belegen kaas, grof geraspt 125 ml zure room 50 gr.
boter versgemalen peper paprikapoeder 200 gr. surimisticks, in
stukjes
Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Stamp ze fijn
en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en
paprikapoeder naar smaak door. Schep de surimistukjes erdoor en warm alles
goed omscheppend door. Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif
met een beetje paprika poeder.
1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof
geraspt 1 groen pepertje in ringetjes 1 sjalot, fijngehakt 1 el gemalen
komijn, djinten 2 el fijngehakt korianderblad 2 eieren peper en
zout 2 1/2 dl volle yoghurt 1 zakje santenmix Conimex 2 el fijngehakte
munt olie om te bakken
-----------------------------------------------
Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de
helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer
de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout
door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en
bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker
met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 4 plakken
bacon (vleeswaar) 4 hamburgers a la minute 4 plakken belegen kaas,
ontkorst 4 el tomatenketchup 1/2 bakje season fresh (Bieze) 1 el
fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de
bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het
bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de
hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de
hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de
bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse
frietjes en een salade.
1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1
scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g
salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook,
gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli
(C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
----------------------------------------------
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl
water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in
een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de
knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette
ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de
aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min.
helemaal gaar worden.
2 uien, in partjes 2 rode paprika's in dunne
repen 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 el wokolie versgemalen peper,
zout 1 pak Honig World wide noodles a 250 gr. 1 blikje ananasstukjes a 227
gr. 2 tl koriander 1 tl gemalen komijn 150 gr. taugé 150 gr.
ongezouten cashewnoten 3 el fijngehakt korianderblad
----------------------------------------------
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
Kipreepjes met paprika en champignons Pandan
rijst Doperwtjes
400 gr. kipfilet, in lange dunne repen 2 tl
kerriepoeder versgemalen peper, zout 3 el vloeibare boter 1 rode en 1
groene paprika, in lange repen 250 gr. champignons, in vieren 1 pakje room
culinair 1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper
en zout naar smaak. Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend
mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de
bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur
zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.
Kipreepjes met paprika en champignons Pandan
rijst Doperwtjes
400 gr. kipfilet, in lange dunne repen 2 tl
kerriepoeder versgemalen peper, zout 3 el vloeibare boter 1 rode en 1
groene paprika, in lange repen 250 gr. champignons, in vieren 1 pakje room
culinair 1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper
en zout naar smaak. Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend
mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de
bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur
zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.
Dinsdag
Miesalade met geroosterde groenten
2 uien, in partjes 2 rode paprika's in dunne
repen 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 el wokolie versgemalen peper,
zout 1 pak Honig World wide noodles a 250 gr. 1 blikje ananasstukjes a 227
gr. 2 tl koriander 1 tl gemalen komijn 150 gr. taugé 150 gr.
ongezouten cashewnoten 3 el fijngehakt korianderblad
----------------------------------------------
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en salami
1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1
scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g
salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook,
gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli
(C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
----------------------------------------------
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl
water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in
een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de
knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette
ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de
aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min.
helemaal gaar worden.
Donderdag
Amerikaanse hamburger Franse
frietjes Salade
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 4 plakken
bacon (vleeswaar) 4 hamburgers a la minute 4 plakken belegen kaas,
ontkorst 4 el tomatenketchup 1/2 bakje season fresh (Bieze) 1 el
fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de
bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het
bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de
hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de
hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de
bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse
frietjes en een salade.
Vrijdag
Pastasalade met tonijn en snijbonen
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
400 gr. kipfilet versgemalen peper, zout 250
gr. peulen, schoongemaakt 1 pot witte bonen a 360 gr. 3 el boeren volle
yoghurt 2 el verse bieslook, fijngeknipt 1 el olijfolie 500 gr.
sperziebonen, schoongemaakt 1 duobak krieltjes a 700 gr. 4 el
olijvonaise 1 el gedroogde oregano
-------------------------------------------
Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout
en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar.
Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout
in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de
krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte
bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de
olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de
kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.
1 klein voorgebakken stokbrood 1 zakje bonte salade a 200 gr. 1 bakje
Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr. 250 gr. gerookte zalmfilet 2 el
pijnboompitten versgemalen peper
---------------------------------------------
Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven
(200C) af. Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm
erop. Schep de Oliviade in het midden erop. Rooster de pijnboompitten in
een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm. Bestrooi de zalm
met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.
1/2 bosje peterselie 5 el olijfolie extra vierge 1 el kruidenazijn 1
el mosterd peper en zout 400 gr. maxi sla 2 vleestomaten, in dunne
partjes 250 gr. roze garnalen 12 sprietjes bieslook
Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Hak ze grof. Klop
een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de sla met de peterselie, de tomaten, de garnalen en de dressing door
elkaar. Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de sprietjes bieslook
en serveer met ciabattabrood.
Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei Bruin
stokbrood
1 komkommer 1 blikje roze zalm a 213 gr.
uitgelekt 5 el olijfolie extra vierge 2 el citroensap, vers geperst 2
tl mosterd 1 sjalot, gesnipperd peper en zout 300 gr. gemengde
sla 250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd 2 zoetzure augurken, in
plakjes 4 eieren, hardgekookt en in vieren 2 el fijngeknipt bieslook
Was de komkommer, halveer hem in de lengte en
schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Verwijder de
velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes. Klop
een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en
zout. Verdeel de sla, de komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren
over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook. Druppel de dressing
erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
1 bakje gerookte spekreepjes a 125 gr. 6 el olijfolie 6 el
sinaasappelsap peper en zout 1/2 rodekool, fijn geschaafd 6 stengels
bleekselderij, in dunne plakjes 2 appels met rode schil, in stukjes 1
winterwortel, in reepjes 150 gr. gemengde noten, grof gehakt
Bak de gerookte spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit
de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door
de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en
zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door
elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover. Lekker met
bruin stokbrood.
6 el olijfolie extra vierge rasp en sap van 1/2
citroen 1 teentje knoflook, gepeld peper en zout 100 gr. gesneden
belegen kaas, ontkorst 1 krop lollo bionda sla, in stukjes 1 rode ui, in
ringen 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 3 stengels bleekselderij, in
plakjes 1 blikje mais uitgelekt 3 el cocktail augurkjes 250 gr.
Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes
-------------------------------------------------
Klop een dressing van de olie, het citroensap en de
citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas
in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes,
gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade
goed om. Lekker met uienstokbrood.
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het
kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami
in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de
salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de
maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing
door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.
2 el pijnboompittewn 1 blik kidneybonen a 400 gr. 1 bakje Bieze
komkommer-tomaatmix a 225 gr. 200 gr. friséesla mix 2 el sladressing
naturel 50 gr. chorizo, in reepjes
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de
kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep
de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een
kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. 2 el magere yoghurt 2 el
fritessaus 1/2 el mosterd peper en zout 500 gr. witlof, in reepjes 2
groene kiwi's, in stukjes 4 el seroendeng
--------------------------------------------
Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van
het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof
met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de
salade met de seroendeng.