
Italiaanse salade
400 g strikjespasta (tricolore) zout 200 g
salami (Stegeman) 1 teentje knoflook, uitgeperst 2 mozzarellakaasjes, in
blokjes (of 2 zakjes mini-mozarellakaasjes, gehalveerd) 250 g
cherrytomaatjes, in vieren 1 groene paprika, in piepkleine stukjes 1
blikje maiskolfjes, uitgelekt en in stukjes 1 el gedroogde oregano 8 el
Balsamico dressing (Bertolli) versgemalen peper
---------------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het
kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami
in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de
salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de
maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing
door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.
|