Ratatouille met aubergine Bruin stokbrood
6 el olijfolie 1 ui, in dunne ringen 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 2 rode paprika's, in stukjes 2 courgettes, in dunne
plakjes 500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes 3 el tomatenpuree 2 dl
kippenbouillon 3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm peper en
zout 75 gr. oude kaas, grof geraspt 4 el fijngesneden basilicum
-------------------------------------------------
Verhit 1 el van de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de
paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze
al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng
alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes
pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper. Laat ze
onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze
uit de oven en bestrooi ze met zout. Verdeel de aubergine over de borden. Breng
de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi
er de kaas en het basilicum over. Lekker met bruin stokbrood.
|