HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige puree met gestoofde kabeljauw

    images?q=tbn:ANd9GcSNjukkgCTsHTIdZovIvRN

    Pittige puree met gestoofde kabeljauw
    Gekookte bietjes

    100 gr. boter
    400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en ontdooid
    versgemalen peper, zout
    1 citroen, schoongeboend en in plakjes
    2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute
    50 gr. magere spekreepjes
    4 el fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over 4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui

    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappeltjes
    41aardappeltjes.jpg

    Kruidige aardappeltjes
    Sateetje
    Sperziebonen

    3 el olijfolie
    1 ui, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    2 zakjes panklare krieltjes
    1 tl koriander
    1/2 tl gemalen komijn
    versgemalen peper, zout
    3 el seroendeng

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak ze al omscheppend in 10-15 minuten mooi bruin en gaar. Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de koriander, de komijn en peper en zout erdoor. Bestrooi de aardappeltjes vlak voor het serveren met de seroendeng. Lekker met een sateetje en sperziebonen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook

    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse zalm met aardappelen

    images?q=tbn:ANd9GcRsajc0n6QDAhKXkOGKMbF

    Italiaanse zalm met aardappelen

    4-8 grote aardappelen, schoongeboend
    4 trostomaten, in dunne plakjes
    1 bolletje mozzarella, in dunne gehalveerde plakjes
    peper en zout
    2 el olijfolie
    2 pakken Iglo Viscuisine Visfilet Italiano a 400 gr.

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 17 minuten met schil. Neem ze uit de pan en snijd ze om de cm in maar niet helemaal door. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de tomaat en de kaas over de insnijdingen. Bestrooi ze met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over. Zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Bereid intussen de Viscuisine volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de aardappelen uit de oven en serveer ze bij de Viscuisine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    50bosui.jpg

    Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    Bloemkool
    Cordon bleu

    1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr.
    2 el olijfolie
    1 ui, in dunne partjes
    200 gr. bospaddestoelen
    1/2 tl tijm

    ------------------------------------------------

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met groenten
    wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050615

    Gebakken aardappelen met groenten en ei

    500 gr. vastkokende aardappelen met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el olijfolie Bertolli classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper en zout
    4 eieren
    2 el peterselie, fijngehakt

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met surimi

    37sugini.jpg

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    200 gr. belegen kaas, grof geraspt
    125 ml zure room
    50 gr. boter
    versgemalen peper
    paprikapoeder
    200 gr. surimisticks, in stukjes

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af.
    Stamp ze fijn en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en paprikapoeder naar smaak door.
    Schep de surimistukjes erdoor en warm alles goed omscheppend door.
    Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif met een beetje paprika poeder.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes

    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 14:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javaanse roerbak


    images?q=tbn:ANd9GcQqdJ_5YdA_7xkgcFNKJVP

    Javaanse roerbak met shii-take
    Koolsalade
    Atjar tjampoer

    75 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    150 gr. shii-take, in plakjes
    1 zak Aviko aardappelschotel, Javaans a 450 gr.
    125 gr. taugé
    1/2 komkommer, in dunne reepjes

    --------------------------------------------------

    Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de shii-take 3 minuten mee. Voeg de Javaanse aardappelschotel toe en bak alles al omscheppend 10-12 minuten. Bak de taugé kort mee zodat hij nog knapperig blijft. Garneer de aardappelschotel met de komkommer en de cashewnoten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!