HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    50bosui.jpg

    Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    Bloemkool
    Cordon bleu

    1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr.
    2 el olijfolie
    1 ui, in dunne partjes
    200 gr. bospaddestoelen
    1/2 tl tijm

    ------------------------------------------------

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met groenten
    wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050615

    Gebakken aardappelen met groenten en ei

    500 gr. vastkokende aardappelen met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el olijfolie Bertolli classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper en zout
    4 eieren
    2 el peterselie, fijngehakt

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met surimi

    37sugini.jpg

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    200 gr. belegen kaas, grof geraspt
    125 ml zure room
    50 gr. boter
    versgemalen peper
    paprikapoeder
    200 gr. surimisticks, in stukjes

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af.
    Stamp ze fijn en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en paprikapoeder naar smaak door.
    Schep de surimistukjes erdoor en warm alles goed omscheppend door.
    Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif met een beetje paprika poeder.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes

    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 14:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen
    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hamburger
    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburgers
    27-11-2012, 14:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met gehakt en salami
    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    27-11-2012, 14:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten
    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipreepjes met paprika en champignons
    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kip
    27-11-2012, 14:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 48

    Maandag

    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.

    Dinsdag

    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.

    Woensdag

    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.

    Donderdag

    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.

    Vrijdag

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    27-11-2012, 13:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-kipsalade met bonen


    Aardappel-kipsalade met bonen

    Aardappelkipsalade met bonen

    400 gr. kipfilet
    versgemalen peper, zout
    250 gr. peulen, schoongemaakt
    1 pot witte bonen a 360 gr.
    3 el boeren volle yoghurt
    2 el verse bieslook, fijngeknipt
    1 el olijfolie
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    4 el olijvonaise
    1 el gedroogde oregano

    -------------------------------------------

    Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met Oliviade


    36zalmsal.jpg

    1 klein voorgebakken stokbrood
    1 zakje bonte salade a 200 gr.
    1 bakje Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr.
    250 gr. gerookte zalmfilet
    2 el pijnboompitten
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------

    Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven (200C) af.
    Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm erop.
    Schep de Oliviade in het midden erop.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm.
    Bestrooi de zalm met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met roze garnalen


    48garnalen.jpg

    1/2 bosje peterselie
    5 el olijfolie extra vierge
    1 el kruidenazijn
    1 el mosterd
    peper en zout
    400 gr. maxi sla
    2 vleestomaten, in dunne partjes
    250 gr. roze garnalen
    12 sprietjes bieslook

    -----------------------------------------------------

    Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Hak ze grof.
    Klop een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
    Schep de sla met de peterselie, de tomaten, de garnalen en de dressing door elkaar.
    Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de sprietjes bieslook en serveer met ciabattabrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met komkommer, zalm en ei


    13zalm.jpg

    Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei
    Bruin stokbrood

    1 komkommer
    1 blikje roze zalm a 213 gr. uitgelekt
    5 el olijfolie extra vierge
    2 el citroensap, vers geperst
    2 tl mosterd
    1 sjalot, gesnipperd
    peper en zout
    300 gr. gemengde sla
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    2 zoetzure augurken, in plakjes
    4 eieren, hardgekookt en in vieren
    2 el fijngeknipt bieslook

    ---------------------------------------------------

    Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en zout. Verdeel de sla, de komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook. Druppel de dressing erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade met spekjes


    images?q=tbn:ANd9GcTpHNJhfsFZG71kxmI4D17

    Rodekoolsalade met spekjes
    Bruin stokbrood

    1 bakje gerookte spekreepjes a 125 gr.
    6 el olijfolie
    6 el sinaasappelsap
    peper en zout
    1/2 rodekool, fijn geschaafd
    6 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    2 appels met rode schil, in stukjes
    1 winterwortel, in reepjes
    150 gr. gemengde noten, grof gehakt

    ---------------------------------------------------

    Bak de gerookte spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsalade met Gelderse reepjes


    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse salade


    kerst03_50pasta.jpg

    Italiaanse salade

    400 g strikjespasta (tricolore)
    zout
    200 g salami (Stegeman)
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    2 mozzarellakaasjes, in blokjes (of 2 zakjes mini-mozarellakaasjes, gehalveerd)
    250 g cherrytomaatjes, in vieren
    1 groene paprika, in piepkleine stukjes
    1 blikje maiskolfjes, uitgelekt en in stukjes
    1 el gedroogde oregano
    8 el Balsamico dressing (Bertolli)
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde salade


    images?q=tbn:ANd9GcSL-cxkT-NXtv1O6jomlXu

    Snelle gemengde salade
    Friet
    Cordon bleu

    2 el pijnboompittewn
    1 blik kidneybonen a 400 gr.
    1 bakje Bieze komkommer-tomaatmix a 225 gr.
    200 gr. friséesla mix
    2 el sladressing naturel
    50 gr. chorizo, in reepjes

    ---------------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!