400 gr. kipfilet versgemalen peper, zout 250
gr. peulen, schoongemaakt 1 pot witte bonen a 360 gr. 3 el boeren volle
yoghurt 2 el verse bieslook, fijngeknipt 1 el olijfolie 500 gr.
sperziebonen, schoongemaakt 1 duobak krieltjes a 700 gr. 4 el
olijvonaise 1 el gedroogde oregano
-------------------------------------------
Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout
en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar.
Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout
in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de
krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte
bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de
olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de
kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.
1 klein voorgebakken stokbrood 1 zakje bonte salade a 200 gr. 1 bakje
Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr. 250 gr. gerookte zalmfilet 2 el
pijnboompitten versgemalen peper
---------------------------------------------
Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven
(200C) af. Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm
erop. Schep de Oliviade in het midden erop. Rooster de pijnboompitten in
een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm. Bestrooi de zalm
met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.
1/2 bosje peterselie 5 el olijfolie extra vierge 1 el kruidenazijn 1
el mosterd peper en zout 400 gr. maxi sla 2 vleestomaten, in dunne
partjes 250 gr. roze garnalen 12 sprietjes bieslook
Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Hak ze grof. Klop
een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de sla met de peterselie, de tomaten, de garnalen en de dressing door
elkaar. Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de sprietjes bieslook
en serveer met ciabattabrood.
Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei Bruin
stokbrood
1 komkommer 1 blikje roze zalm a 213 gr.
uitgelekt 5 el olijfolie extra vierge 2 el citroensap, vers geperst 2
tl mosterd 1 sjalot, gesnipperd peper en zout 300 gr. gemengde
sla 250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd 2 zoetzure augurken, in
plakjes 4 eieren, hardgekookt en in vieren 2 el fijngeknipt bieslook
Was de komkommer, halveer hem in de lengte en
schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Verwijder de
velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes. Klop
een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en
zout. Verdeel de sla, de komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren
over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook. Druppel de dressing
erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.
400 g pasta (bijv. fusilli) zout 400 g
panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers) 1 blikje John West tonijn in
water a 185 g 2 el mayohalf (C1000 Selectie) 2 el sladressing (C1000
Selectie) 100 g zwarte olijven, ontpit 4 hardgekookte scharreleieren, in
parten 2 el fijngeknipt bieslook
-----------------------------------------------
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5
min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn
goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het
opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes,
de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar. Leg de eieren
erop en bestrooi met het bieslook.
1 bakje gerookte spekreepjes a 125 gr. 6 el olijfolie 6 el
sinaasappelsap peper en zout 1/2 rodekool, fijn geschaafd 6 stengels
bleekselderij, in dunne plakjes 2 appels met rode schil, in stukjes 1
winterwortel, in reepjes 150 gr. gemengde noten, grof gehakt
Bak de gerookte spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit
de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door
de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en
zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door
elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover. Lekker met
bruin stokbrood.
6 el olijfolie extra vierge rasp en sap van 1/2
citroen 1 teentje knoflook, gepeld peper en zout 100 gr. gesneden
belegen kaas, ontkorst 1 krop lollo bionda sla, in stukjes 1 rode ui, in
ringen 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 3 stengels bleekselderij, in
plakjes 1 blikje mais uitgelekt 3 el cocktail augurkjes 250 gr.
Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes
-------------------------------------------------
Klop een dressing van de olie, het citroensap en de
citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas
in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes,
gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade
goed om. Lekker met uienstokbrood.
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de
aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het
kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami
in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de
salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de
maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing
door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de
kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep
de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een
kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. 2 el magere yoghurt 2 el
fritessaus 1/2 el mosterd peper en zout 500 gr. witlof, in reepjes 2
groene kiwi's, in stukjes 4 el seroendeng
--------------------------------------------
Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van
het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof
met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de
salade met de seroendeng.
150 g haricots verts, schoongemaakt zout 2 el
ketjap asin (Conimex) 1 el donkere basterdsuiker geraspte schil van 1
limoen 1 ananas, in kleine stukjes of 1 blik ananasstukjes a 567 g (C1000
Selectie) 1 rode peper, in dunne ringetjes 3 bosuitjes, in
ringetjes 100 g tauge 5 el gemalen kokos 40 g cashewnoten ongezouten,
(C1000 Vers) grof gehakt
-----------------------------------------------
Kook de haricots verts 5 min. in water met zout,
spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Breng 1 1/2 dl
water met de ketjap, de basterdsuiker en de limoenschil aan de kook en kook het
mengsel 7 min. op een hoog vuur.Schep de haricots verts met de ananas, de peper,
de bosuitjes, de tauge en het ingekookte sausje door elkaar. Strooi kokos en de
cashewnoten erover en schep de salade aan tafel om. Lekker met een sateetje en
gekookte rijst.
500 gr. sperziebonen zout 3 el olijfolie 4
el Heinz curry 1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes 2
gemberbolletjes, fijngehakt 2 eieren, hardgekookt 250 gr. cherrytomaatjes,
gehalveerd 1 ui, in ringen 2 el grof gehakte peterselie
------------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7
minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat.
Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen
met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op
kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de
peterselie.
2 el rode of witte wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 2 tl Franse
mosterd versgemalen peper, zout 2 handsinaasappels, gepeld en in
plakjes 4 kiwi's, geschild en in plakjes 1 komkommer, in plakjes 75 gr.
ongezouten cashewnoten 1/2 rood pepertje, in ringetjes en zonder de
zaadjes
Klop een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en peper en zout
naar smaak. Schep het pepertje erdoor. Verdeel de sinaasappel-, kiwi- en
komkommerplakjes in laagjes over een schaal. Schenk de dressing erover en
bestrooi met de cashewnoten.
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
1 ei 1 rode paprika 1 potje doperwten extra fijn a 340 gr.
uitgelekt 1 prei 1 bak kartoffelsalade a 600 gr. 4 blaadjes
kropsla 4 zoetzure augurkjes, in waaiertjes
-----------------------------------------------
Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud stromend water schrikken,
pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de paprika schoon en
snijd hem in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in ragdunne ringetjes.
Schep de paprika met de prei en de doperwtjes door de kartoffelsalade. Verdeel
de salade over de slabladen en garneer met de augurkjes en de ei.
Triangel met kaas en
champignons Notenrijst Gemengde salade
150 gr. champignons, in plakjes 1 teentje
knoflook, gesnipperd 1/2 el olijfolie 1 bakje Philadelphia zuivelspread,
kruiden a 150 gr. 1 bosuitje, in ringetjes peper en zout 4 plakjes
bladerdeeg, ontdooid 1 ei
---------------------------------------------
Bak de champignons met de knoflook in de hete olie
bruin. Roer de zuivelspread en de bosuiringetjes door elkaar. Rol de plakjes
bladerdeeg iets uit en verdeel het zuivelspreadmengsel en de paddestoelen
erover. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de randen van het deeg met water en
vouw ze diagonaal dicht. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenzijde met
losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten goudbruin en
gaar.
1/4 rode paprika, in stukjes 1 el fijngeknipt bieslook 80 gr.
Philadelphia Zuivelspread, naturel peper en zout 4 eieren 15 gr.
boter 4 pistoletjes 2 tomaten, in plakjes
-------------------------------------------------
Hak de paprika heel fijn en schep het met de bieslook en peper naar smaak
door de spread. Klop de eieren stuk voor stuk met peper en zout naar smaak
los. Verhit telkens een klein klontje boter en bak er in een kleine koekenpan 4
omeletjes van. Bestrijk de opengesneden broodjes met de paprikaspread en
verdeel de omeletjes erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi ze met
peper naar smaak. Serveer de broodjes direct.
Bak de stokbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing af. Snijd ze in de
lengte open en verdeel er de ham en de FarmerFresh over. Verdeel om en om de
plakjes ei en tomaat erover en sluit de broodjes. Serveer direct.
Snijd de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes aan een kant met de
verse roomkaas. Verdeel de sla, de zalm en de tomaat over de helft van het
brood. Dek het af met de rest van het brood en snijd de sandwiches twee maal
schuin middendoor. Prik ze vast met cocktailprikkers.
1 1/2 dl volle yoghurt 2 el mayonaise 1
teentje knoflook, gepeld 3 el fijngehakte dille 2 rode uien, in
ringen 2 1/2 el olijfolie 400 gr. gyros vleesreepjes 1 zak Fanse frites
a 700 gr. 8 pitabroodjes
-----------------------------------------------
Klop de yoghurt met de mayonaise, de uitgeperste
knoflook en de dille door elkaar. Bak de uiringen in de helft van de hete olie
bruin en gaar en neem ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het
vlees in de hete olie bruin en gaar. Bereid intussen de Franse frites en de
pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met de frites, het vlees, de saus en de uien.
Serveer direct.