HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterchili met rookworst


    46chili.jpg

    1 ui, in ringen
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes
    2 tl paprikapoeder
    2 el zonnebloemolie
    1 blikje mais a 300 gr.
    1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne a 620 gr.
    1 pot witte bonen in tomatensaus a 340 gr.
    1 rookworst in plakjes
    peper en zout
    1 el fijngeknipt bieslook

    -------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook, het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de groenteschotel, de witte bonen, het uitgelekte mais en 1 1/2 dl heet water toe en breng alles aan de kook.
    Schep de worstplakjes en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles op een laag vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Garneer met het bieslook. Lekker met gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenteroerbak met gegrilde vis


    43groente.jpg

    3 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    250 gr. miniworteltjes
    2 pakken CelaVita Bistroschijfjes a 425 gr.
    125 gr. peultjes
    400 gr. kabeljauwfilet diepvries, ontdooid
    paprikapoeder
    peper en zout

    ---------------------------------------------

    Verhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfhoog vuur in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de worteltjes toe en bak ze 3 min. al omscheppend op een hoog vuur mee. Temper het vuur, schep de bistroschijfjes en de peultjes erdoor en laat de groenten in 10 min. net gaar bakken. Voeg eventueel 1/2 tot 1 dl water toe.
    Wrijf intussen de vis goed in met de rest van de olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
    Schuif de vis onder de voorverwarmde grill en laat hem in 7 min. gaar grillen. Serveer de roerbak met de vis.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met Hollandse roerbak


    39steak.jpg

    4 biefstukken a 100 gr.
    1 1/2 el zonnebloemolie
    peper uit de molen, zout
    15 gr. boter
    1/2 dl rode wijn
    2 tl bouillonpoeder
    2 pakken roerbakschotel, Hollands a 450 gr.

    ---------------------------------------------------

    Bestrooi de biefstukken ruim met grof gemalen peper en zout naar smaak. Druk de peper goed in de biefstukken.
    Verhit de zonnebloemolie met de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin. Bak ze naar wens in 3 tot 8 min. rood, rose of doorbakken.
    Neem de biefstukken uit de pan en blus het bakvet af met de wijn en 1 1/2 dl water. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillonpoeder toe en laat de jus op een hoog vuur 2 min. koken.
    Bak gelijktijdig de roerbakschotel volgens de gebruiksaanwijzing in een wok met antiaanbaklaag. Serveer de biefstukken met de roerbak.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken groenten met saté


    images?q=tbn:ANd9GcSNny2yZ2RyT5mJVbkfXs5

    Roergebakken groenten met saté
    Witte rijst

    4 bakjes a 3 stokjes saté, kipfilet
    2 uien, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    3 el zonnebloemolie
    100 gr. peultjes, schoongemaakt
    100 gr. taugé
    400 gr. Oosterse roerbakgroenten
    2 el ketjap
    peper en zout
    4 el seroendeng

    -------------------------------------------------

    Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de uien en de knoflook 5 minuten al omscheppend in de hete olie. Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend beetgaar. Schep de taugé, de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm kort. Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover. Serveer met de groenten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenstoofschotel

    images?q=tbn:ANd9GcTvw5IfD1wSyXjr2DBGsra

    Tomatenstoofschotel
    Stokbrood

    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes
    5 plakjes bacon, in reepjes
    2 worteltjes, in plakjes
    1 blik Unox stevige soep, tomaat a 800 ml
    1 tl verse tijmblaadjes
    2 tl rozemarijn
    1 blik witte bonen a 400 gr.
    2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    peper en zout
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!