4 biefstukken a 100 gr. 1 1/2 el zonnebloemolie peper uit de molen,
zout 15 gr. boter 1/2 dl rode wijn 2 tl bouillonpoeder 2 pakken
roerbakschotel, Hollands a 450 gr.
---------------------------------------------------
Bestrooi de biefstukken ruim met grof gemalen peper en zout naar smaak. Druk
de peper goed in de biefstukken. Verhit de zonnebloemolie met de boter in een
koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin.
Bak ze naar wens in 3 tot 8 min. rood, rose of doorbakken. Neem de
biefstukken uit de pan en blus het bakvet af met de wijn en 1 1/2 dl water. Roer
de aanbaksels los, voeg de bouillonpoeder toe en laat de jus op een hoog vuur 2
min. koken. Bak gelijktijdig de roerbakschotel volgens de gebruiksaanwijzing
in een wok met antiaanbaklaag. Serveer de biefstukken met de roerbak.
|