HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tofu


    18tofu.jpg

    Gevulde courgette met tofu
    Gekookte aardappelen

    2 grote courgettes
    zout en peper
    2 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    2 bakken Sofine tofu poesta a 180 gr.
    125 gr. champignons

    --------------------------------------------------------

    Was en halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een meloenbolletjeslepel uit. Er moet 3/4 cm van het vruchtvlees achter blijven. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de courgettehelften 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak de ui 5 minuten. Voeg de tofu toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in stukjes en schep het door het tofumengsel. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg de courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met het tofumengsel. Dek ze af met aluminiumfolie en laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten door en door warm worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgettes


    34courgette.jpg

    2 courgettes, in de lengte gehalveerd
    zout
    25 gr. bakboter
    1 rode paprika, in stukjes
    1 blikje mais a 300 gr.
    3 bosuitjes, in ringetjes
    tabasco
    peper
    100 ml creme fraiche
    75 gr. belegen kaas, geraspt

    ------------------------------------------------------

    Snijd de steelaanzet van de courgettes en kook ze 7 min. in ruim water met zout. Neem ze uit de pan en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit intussen de boter en bak de paprika 5 min. Bak de mais en de bosui 3 min. mee. Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en zout. Roer er van het vuur af de creme fraiche door. Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Strooi de kaas erover en laat ze in een voorverwarmde oven (175C) in 25 min. lichtbruin kleuren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!