HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met knapperige bacon
    Asperges met knapperige bacon

    1 1/2 kg asperges
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    15 gr. boter
    1 zakje aspergesaus
    zout
    250 gr. bacon
    4 eieren
    2 el fijngesneden peterselie

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met entrecote
    Asperges met entrecôte

    1 1/2 kg asperges wit
    versgemalen peper, zout
    1 el olijfolie
    3 el verse bieslook, geknipt
    1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    4 entrecotes
    1 potje aspergesaus

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van 2 cm onder het kopje naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Kook de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 min. in ruim water met zout beetgaar. Giet ze af. Bestrijk intussen de entrecotes met de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 7 min. rosé. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de entrecotes met de asperges, de aardappelen en de saus. Bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes

    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    10-11-2012, 23:15 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!