
1 1/2 kg asperges 1 duobak krieltjes a 700
gr. 15 gr. boter 1 zakje aspergesaus zout 250 gr. bacon 4
eieren 2 el fijngesneden peterselie
------------------------------------------------
Schil de asperges van het kopje naar beneden en
breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water
met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in
water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de
eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en
snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon
erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en
serveer ze bij de asperges.
|