4 el olijfolie 75 gr. spekreepjes gerookt 1 ui, gesnipperd 1 teentje
knoflook, gesnipperd 1/2 tl gemalen komijn, djinten 4 tomaten, in
partjes 4 sneetjes mais volkorenbrood 4 eieren peper en
zout paprikapoeder
-------------------------------------------------
Verhit 1 el van de olie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de
pan. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in het bakvet. Voeg de komijn en de
tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is. Steek met
een koeksteker of een glas (7 cm) uit elke boterham een cirkel. Verhit de
rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek
de eieren erboven. Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de
boterham en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak. Serveer met het
tomatenmengsel en de spekjes.
|