HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes

    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    10-11-2012, 23:15 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjesstoofpot


    52stoofpot.jpg

    3 el Blue Band Culinesse
    4 runderbraadworsten
    1 grote ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    3 preien, in stukjes
    6 dl runderbouillon
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    2 el mosterd

    ------------------------------------------------

    Verhit de Culinesse in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna gaar.
    Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al omscheppend in het bakvet.
    Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles aan de kook.
    Roer de mosterd erdoor, doe het mengsel over in een ovenschaal en leg de worsten erin.
    Bak het gerecht 20 min. in een voorverwarmde oven (200C). Lekker met aardappelpuree.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    10-11-2012, 18:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjaars huzarensalade

    52salade.jpg

    125 gr. spekreepjes
    1/2 komkommer
    1 bakje cherrytomaatjes
    4 eieren
    1 zak vers sla-mix frisee a 200 gr.
    4 el slasaus naturel
    1 bak huzarensalade a 1000 gr.
    1 ui, gesnipperd
    2 el fijngeknipt bieslook

    --------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
    Was en schaaf de komkommer in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes.
    Kook de eieren 7 min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken. Pel en snijd ze elk in vier parten.
    Meng de sla-mix frisee met de komkommer, de tomaatjes en de dressing. Schep de huzarensalade in het midden van een mooie schaal en verdeel de gemengde sla er omheen.
    Verdeel de eiparten met de spekjes en de ui over de saladeschotel. Garneer met het bieslook. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 18:41 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool met casselerrib


    48boerkool.jpg

    1 ui, gesnipperd
    40 gr. boter
    1 kg panklare boerenkool
    zout
    2 el mosterd
    4 plakken casselerrib van 1 cm dik (vleeswaar)
    versgemalen peper
    1 zakje Maggi jus met uitjes

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui al omscheppend 3 min. in de helft van de boter.
    Voeg de boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 min. mee.
    Schenk er 2 dl water bij en voeg zout naar smaak en de mosterd toe. Kook de boerenkool in 20 min. gaar.
    Wrijf intussen de plakken casselerrib in met peper naar smaak en bak ze in de rest van de boter aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan.
    Roer het zakje jusmix en 2 1/2 dl water door het bakvet en kook de jus 5 min. door.
    Giet de boerenkool af en serveer hem met de casselerrib, de jus en gekookte panklare aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Boerenkool
    10-11-2012, 18:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken bonen


    40bonen.jpg

    100 gr. magere spekreepjes
    250 gr. gemengd gehakt
    1/2 el paprikapoeder
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, zonder zaadjes en gesnipperd
    5 bosuitjes, in ringetjes
    340 gr. witte bonen in tomatensaus
    1 blik bruine bonen a 550 gr.
    1 blikje tomatenpuree a 140 gr.
    2 baquettes a 175 gr.
    25 gr. extra pure chocolade, geraspt

    --------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes knapperig uit in een ruime pan. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, de knoflook en het pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.
    Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3 min. op een hoog vuur.
    Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 dl heet water toe en laat de bonen op een laag vuur 10 min. pruttelen.
    Verwarm intussen de baguettes volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de bosui door de bonen en warm ze kort mee. Serveer de bonen met de baguettes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bonen
    10-11-2012, 17:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenstoofschotel


    images?q=tbn:ANd9GcTvw5IfD1wSyXjr2DBGsra

    Tomatenstoofschotel
    Stokbrood

    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes
    5 plakjes bacon, in reepjes
    2 worteltjes, in plakjes
    1 blik Unox stevige soep, tomaat a 800 ml
    1 tl verse tijmblaadjes
    2 tl rozemarijn
    1 blik witte bonen a 400 gr.
    2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    peper en zout
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bonen
    10-11-2012, 17:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterchili met rookworst


    46chili.jpg

    1 ui, in ringen
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 rood pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes
    2 tl paprikapoeder
    2 el zonnebloemolie
    1 blikje mais a 300 gr.
    1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne a 620 gr.
    1 pot witte bonen in tomatensaus a 340 gr.
    1 rookworst in plakjes
    peper en zout
    1 el fijngeknipt bieslook

    -------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook, het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in 5 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de groenteschotel, de witte bonen, het uitgelekte mais en 1 1/2 dl heet water toe en breng alles aan de kook.
    Schep de worstplakjes en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles op een laag vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Garneer met het bieslook. Lekker met gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tofu


    18tofu.jpg

    Gevulde courgette met tofu
    Gekookte aardappelen

    2 grote courgettes
    zout en peper
    2 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    2 bakken Sofine tofu poesta a 180 gr.
    125 gr. champignons

    --------------------------------------------------------

    Was en halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een meloenbolletjeslepel uit. Er moet 3/4 cm van het vruchtvlees achter blijven. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de courgettehelften 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak de ui 5 minuten. Voeg de tofu toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in stukjes en schep het door het tofumengsel. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg de courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met het tofumengsel. Dek ze af met aluminiumfolie en laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten door en door warm worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgettes


    34courgette.jpg

    2 courgettes, in de lengte gehalveerd
    zout
    25 gr. bakboter
    1 rode paprika, in stukjes
    1 blikje mais a 300 gr.
    3 bosuitjes, in ringetjes
    tabasco
    peper
    100 ml creme fraiche
    75 gr. belegen kaas, geraspt

    ------------------------------------------------------

    Snijd de steelaanzet van de courgettes en kook ze 7 min. in ruim water met zout. Neem ze uit de pan en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit intussen de boter en bak de paprika 5 min. Bak de mais en de bosui 3 min. mee. Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en zout. Roer er van het vuur af de creme fraiche door. Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Strooi de kaas erover en laat ze in een voorverwarmde oven (175C) in 25 min. lichtbruin kleuren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Courgette
    10-11-2012, 17:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenteroerbak met gegrilde vis


    43groente.jpg

    3 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    250 gr. miniworteltjes
    2 pakken CelaVita Bistroschijfjes a 425 gr.
    125 gr. peultjes
    400 gr. kabeljauwfilet diepvries, ontdooid
    paprikapoeder
    peper en zout

    ---------------------------------------------

    Verhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfhoog vuur in 3 min. goudgeel en glazig.
    Voeg de worteltjes toe en bak ze 3 min. al omscheppend op een hoog vuur mee. Temper het vuur, schep de bistroschijfjes en de peultjes erdoor en laat de groenten in 10 min. net gaar bakken. Voeg eventueel 1/2 tot 1 dl water toe.
    Wrijf intussen de vis goed in met de rest van de olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
    Schuif de vis onder de voorverwarmde grill en laat hem in 7 min. gaar grillen. Serveer de roerbak met de vis.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javaanse roerbak


    images?q=tbn:ANd9GcQqdJ_5YdA_7xkgcFNKJVP

    Javaanse roerbak met shii-take
    Koolsalade
    Atjar tjampoer

    75 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    150 gr. shii-take, in plakjes
    1 zak Aviko aardappelschotel, Javaans a 450 gr.
    125 gr. taugé
    1/2 komkommer, in dunne reepjes

    --------------------------------------------------

    Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de shii-take 3 minuten mee. Voeg de Javaanse aardappelschotel toe en bak alles al omscheppend 10-12 minuten. Bak de taugé kort mee zodat hij nog knapperig blijft. Garneer de aardappelschotel met de komkommer en de cashewnoten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 17:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met groentesaus


    kerst03_50ovens.jpg

    Ovenschotel met groentesaus
    Frisse salade

    125 g spekreepjes (C1000 Vers)
    1 el olijfolie traditioneel
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 groene paprika, in stukjes
    250 g champignons, in vieren (C1000 Vers)
    2 vleestomaten in stukjes
    1 pot bio pastasaus basilicum (Biorganic) a 300 g of 1/2 pot pastasaus pikant (C1000 Selectie) a 620 g
    1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels (Maggi) a 2 zakjes
    30 g boter
    200 g rosbief, in dunne plakjes

    ----------------------------------------------------

    Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit. Neem ze uit de pan.
    Verhit de olie met het spekvet en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend in 7 min. gaar. Bak de champignons 3 min. mee. Bak de tomatenstukjes 5 min. al omscheppend op een hoog vuur mee en schep de pastasaus en de spekjes erdoor. Doe de saus over in een ovenvaste schaal. Bereid de zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep het over de saus. Strijk het met een vork uit en verdeel de boter er in kleine vlokjes over.
    Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 30 min. warm worden. Serveer met de rosbief. Lekker met een frisse salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sla
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met Hollandse roerbak


    39steak.jpg

    4 biefstukken a 100 gr.
    1 1/2 el zonnebloemolie
    peper uit de molen, zout
    15 gr. boter
    1/2 dl rode wijn
    2 tl bouillonpoeder
    2 pakken roerbakschotel, Hollands a 450 gr.

    ---------------------------------------------------

    Bestrooi de biefstukken ruim met grof gemalen peper en zout naar smaak. Druk de peper goed in de biefstukken.
    Verhit de zonnebloemolie met de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin. Bak ze naar wens in 3 tot 8 min. rood, rose of doorbakken.
    Neem de biefstukken uit de pan en blus het bakvet af met de wijn en 1 1/2 dl water. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillonpoeder toe en laat de jus op een hoog vuur 2 min. koken.
    Bak gelijktijdig de roerbakschotel volgens de gebruiksaanwijzing in een wok met antiaanbaklaag. Serveer de biefstukken met de roerbak.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met aubergine


    images?q=tbn:ANd9GcQhwkOz1ATcA9z6SeFZI3w

    Ratatouille met aubergine
    Bruin stokbrood

    6 el olijfolie
    1 ui, in dunne ringen
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    2 rode paprika's, in stukjes
    2 courgettes, in dunne plakjes
    500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes
    3 el tomatenpuree
    2 dl kippenbouillon
    3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm
    peper en zout
    75 gr. oude kaas, grof geraspt
    4 el fijngesneden basilicum

    -------------------------------------------------

    Verhit 1 el van de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper. Laat ze onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze uit de oven en bestrooi ze met zout. Verdeel de aubergine over de borden. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi er de kaas en het basilicum over. Lekker met bruin stokbrood.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aubergines
    10-11-2012, 17:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakschotel met schnitzelreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcTUEKGhR-ZB4dBim4PNXUG

    Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en mango
    Gekookte mie

    4 el wokolie
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed
    1/2 mango in schijfjes
    3 el ketjap asin
    versgemalen peper, zout
    2 bosuitjes, in ringetjes

    -------------------------------------------------

    Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Peultjes
    10-11-2012, 17:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken groenten met saté


    images?q=tbn:ANd9GcSNny2yZ2RyT5mJVbkfXs5

    Roergebakken groenten met saté
    Witte rijst

    4 bakjes a 3 stokjes saté, kipfilet
    2 uien, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    3 el zonnebloemolie
    100 gr. peultjes, schoongemaakt
    100 gr. taugé
    400 gr. Oosterse roerbakgroenten
    2 el ketjap
    peper en zout
    4 el seroendeng

    -------------------------------------------------

    Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de uien en de knoflook 5 minuten al omscheppend in de hete olie. Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend beetgaar. Schep de taugé, de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm kort. Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover. Serveer met de groenten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenstoofschotel

    images?q=tbn:ANd9GcTvw5IfD1wSyXjr2DBGsra

    Tomatenstoofschotel
    Stokbrood

    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 el olijfolie
    250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes
    5 plakjes bacon, in reepjes
    2 worteltjes, in plakjes
    1 blik Unox stevige soep, tomaat a 800 ml
    1 tl verse tijmblaadjes
    2 tl rozemarijn
    1 blik witte bonen a 400 gr.
    2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    peper en zout
    1 el fijngehakte peterselie

    ----------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gem. groenten
    10-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakschotel met schnitzelreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcTUEKGhR-ZB4dBim4PNXUG

    Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en mango
    Gekookte mie

    4 el wokolie
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed
    1/2 mango in schijfjes
    3 el ketjap asin
    versgemalen peper, zout
    2 bosuitjes, in ringetjes

    -------------------------------------------------

    Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Peultjes
    10-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei met kaassaus


    images?q=tbn:ANd9GcTCt9GUCAoSZVZwI8X45pr

    Prei met kaassaus
    Gekookte aardappelen
    Gehaktbal

    750 gr. prei
    zout
    1 pak Maggi saus culinair, kaas
    boter om in te vetten
    3 el paneermeel
    3 el grof gehakte walnoten

    -------------------------------------------------------

    Maak de prei schoon en snijd hem in dikke ringen. Kook de prei in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet de prei af en laat hem goed uitlekken. Bereid de kaassaus. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de prei en de kaassaus erover. Bestrooi met het paneermeel en de walnoten en laat de prei in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gratineren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel bolognese


    images?q=tbn:ANd9GcQ10Ys3xIq-jzzPF5NHXaM

    Preischotel bolognese

    1 pot Grand'Italia pastasaus bolognese a 425 gr.
    1 pot Aardappel Anders Knoflook-kruiden a 390 ml
    1 kg vastkokende aardappelen
    750 gr. panklare prei
    zout

    -----------------------------------------------------

    Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de prei en kook hem met aanhangend water en zout 5 minuten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Prei
    10-11-2012, 17:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!