125 g spekreepjes (C1000 Vers) 1 el olijfolie
traditioneel 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 groene
paprika, in stukjes 250 g champignons, in vieren (C1000 Vers) 2
vleestomaten in stukjes 1 pot bio pastasaus basilicum (Biorganic) a 300 g of
1/2 pot pastasaus pikant (C1000 Selectie) a 620 g 1 pakje aardappelpuree voor
ovenschotels (Maggi) a 2 zakjes 30 g boter 200 g rosbief, in dunne
plakjes
Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit.
Neem ze uit de pan. Verhit de olie met het spekvet en fruit de ui met de
knoflook en de paprika al omscheppend in 7 min. gaar. Bak de champignons 3 min.
mee. Bak de tomatenstukjes 5 min. al omscheppend op een hoog vuur mee en schep
de pastasaus en de spekjes erdoor. Doe de saus over in een ovenvaste schaal.
Bereid de zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en
schep het over de saus. Strijk het met een vork uit en verdeel de boter er in
kleine vlokjes over. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200C) in 30
min. warm worden. Serveer met de rosbief. Lekker met een frisse salade.
4 biefstukken a 100 gr. 1 1/2 el zonnebloemolie peper uit de molen,
zout 15 gr. boter 1/2 dl rode wijn 2 tl bouillonpoeder 2 pakken
roerbakschotel, Hollands a 450 gr.
Bestrooi de biefstukken ruim met grof gemalen peper en zout naar smaak. Druk
de peper goed in de biefstukken. Verhit de zonnebloemolie met de boter in een
koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin.
Bak ze naar wens in 3 tot 8 min. rood, rose of doorbakken. Neem de
biefstukken uit de pan en blus het bakvet af met de wijn en 1 1/2 dl water. Roer
de aanbaksels los, voeg de bouillonpoeder toe en laat de jus op een hoog vuur 2
min. koken. Bak gelijktijdig de roerbakschotel volgens de gebruiksaanwijzing
in een wok met antiaanbaklaag. Serveer de biefstukken met de roerbak.
6 el olijfolie 1 ui, in dunne ringen 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 2 rode paprika's, in stukjes 2 courgettes, in dunne
plakjes 500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes 3 el tomatenpuree 2 dl
kippenbouillon 3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm peper en
zout 75 gr. oude kaas, grof geraspt 4 el fijngesneden basilicum
-------------------------------------------------
Verhit 1 el van de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de
paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze
al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng
alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes
pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper. Laat ze
onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze
uit de oven en bestrooi ze met zout. Verdeel de aubergine over de borden. Breng
de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi
er de kaas en het basilicum over. Lekker met bruin stokbrood.
Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en
mango Gekookte mie
4 el wokolie 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 ongepaneerde
varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed 1/2 mango in schijfjes 3 el
ketjap asin versgemalen peper, zout 2 bosuitjes, in ringetjes
-------------------------------------------------
Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de
knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten
mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm
worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.
4 bakjes a 3 stokjes saté, kipfilet 2 uien, in partjes 1 teentje
knoflook, gesnipperd 3 el zonnebloemolie 100 gr. peultjes,
schoongemaakt 100 gr. taugé 400 gr. Oosterse roerbakgroenten 2 el
ketjap peper en zout 4 el seroendeng
-------------------------------------------------
Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de uien en de knoflook 5
minuten al omscheppend in de hete olie. Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten
mee. Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend
beetgaar. Schep de taugé, de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm
kort. Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover.
Serveer met de groenten.
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete
olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de
worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de
kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en
voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het
ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht
een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer
direct. Lekker met stokbrood.
Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en
mango Gekookte mie
4 el wokolie 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 ongepaneerde
varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed 1/2 mango in schijfjes 3 el
ketjap asin versgemalen peper, zout 2 bosuitjes, in ringetjes
-------------------------------------------------
Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de
knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten
mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm
worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dikke ringen. Kook de prei in weinig
water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet de prei af en laat hem goed
uitlekken. Bereid de kaassaus. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de
prei en de kaassaus erover. Bestrooi met het paneermeel en de walnoten en laat
de prei in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gratineren.
1 pot Grand'Italia pastasaus bolognese a 425 gr. 1 pot Aardappel Anders
Knoflook-kruiden a 390 ml 1 kg vastkokende aardappelen 750 gr. panklare
prei zout
2 1/2 el olijfolie 3 paprika's, rood, geel en groen, in dunne repen 75
gr. bacon in reepjes 500 gr. panklare prei 500 gr.
scholfilet chilipoeder peper en zout
--------------------------------------------
Bak in een koekenpan de paprikarepen in 1 1/2 el van de olie in 10 min.
lichtbruin en gaar. Bak intussen de bacon in 1/2 el van de olie in een ruime
pan knapperig uit en neem ze uit de pan. Roerbak de prei in het bakvet totdat
deze beetgaar is. Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie en
bestrooi ze met chilipoeder, peper en zout naar smaak. Leg ze op een ingevet
rooster en grilleer ze onder een voorverwarmde grill in 2 min. bruin en net
gaar. Leg de scholfilets op de prei en verdeel de paprikarepen en de bacon
er omheen. Lekker met aardappelpuree.
Rode kool met spek en rozijntjes Gekookte
aardappelen Gebakken kipfilet
2 sinaasappels 75 gr. magere spekreepjes 75
gr. rozijnen 1 pot Hak rode kool met stukjes appel a 700 gr.
------------------------------------------------
Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen
de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Bak de spekreepjes in een droge
koekenpan knapperig uit. Verwarm de rode kool met de rozijnen. Schep de
sinaasappelpartjes en het sap erdoor. Strooi de spekreepjes erover.
Halveer de krop sla en snijd de harde kern eruit. Snijd de helften in dunne
reepjes en was de sla in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken of droog
hem in een slacentrifuge. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de
vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Roer het uitgelekte sap door de
thousand islands dressing. Rooster de pinda's in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng de sla met de sinaasappelpartjes, de uiringen en de dressing. Garneer met
de geroosterde pinda's. Lekker met gebakken aardappelen en een biefstuk.
500 gr. shoarmareepjes 3 el zonnebloemolie 1 ui, in ringen 1 teentje
knoflook, gesnipperd 350 gr. panklare sperziebonen 3 el bloem 7 dl
Soup-it room 2 el fijngehakt korianderblad
------------------------------------------------
Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin. Voeg de ui en de
knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Schep de sperzie-bonen erdoor
en bak ze 1 min. op een hoog vuur. Strooi de bloem erover en schep alles goed
om. Schenk beetje bij beetje de Soup-it erbij en laat het mengsel steeds al
roerende binden. Laat alles op een laag vuur 5 min. pruttelen. Strooi de
koriander erover. Lekker met witte rijst.
700 gr. sperziebonen, schoongemaakt en
gebroken zout 75 gr. ontbijtspek, gerookt, in plakjes 1 el boter 1
sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 el fijngehakte
peterselie
----------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met een snufje
zout in 7 minuten beetgaar. Bak intussen het ontbijtspek in de hete boter
knapperig uit en neem de plakjes uit de pan. Fruit de sjalot met de knoflook in
het bakvet goudgeel en glazig. Giet de sperziebonen af en schep het uienmengsel
erdoor. Verkruimel het spek erover en bestrooi met de peterselie.
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
500 gr. sperziebonen zout 3 el olijfolie 4
el Heinz curry 1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes 2
gemberbolletjes, fijngehakt 2 eieren, hardgekookt 250 gr. cherrytomaatjes,
gehalveerd 1 ui, in ringen 2 el grof gehakte peterselie
------------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7
minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat.
Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen
met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op
kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de
peterselie.
Kalkoen-spinaziesalade Gebakken aardappeltjes
uit de oven
1 kippenbouillontablet 400 gr. kalkoenfilet 4
el Bertolli olijfolie extra vergine 2 tl mosterd peper en zout 300 gr.
spinazie, gewassen en gedroogd 1 ui, in ringen 4 halve perziken uit blik,
in partjes + 1 el sap 5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes
-----------------------------------------------
Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook
en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten
helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van
de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper
en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de
kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing
voorzichtig door elkar en serveer direct.
4 el pijnboompitten 2 teentjes knoflook, gesnipperd 50 gr. boter 450
gr. gehakte spinazie, diepvries 6 eieren 1 dl melk peper en zout 2
bosuitjes, in dunne ringetjes 250 gr. cherrytomaatjes, in vieren
----------------------------------------------
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Fruit de
knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem
volgens de gebruiksaanwijzing. Klop intussen de eieren met de melk en peper
en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor. Verhit telkens een klein
klontje boter en bak 4 omeletten. Schep de tomaatjes door de spinazie en
breng hem op smaak met zout en peper. Strooi de pijnboompitten erover en
serveer de groente met de omeletten.
1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli) 75 gr. ontbijtspek, in plakjes 1
ui in ringen 1 rode paprika in stukjes 1 spitskool in reepjes zout en
versgemalen peper
------------------------------------------------
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze
uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Fruit de ui met de
paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig. Voeg de spitskool
toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een
gesloten pan in 7 min. net gaar. Breng de kool op smaak met peper en schep de
spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.
750 gr. spruiten, schoongemaakt zout 1 zakje witte saus 2 1/2 dl
melk 75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt
-------------------------------------------------
Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min.
beetgaar. Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende
smelten. Schenk de saus over de afgegoten spruiten.