700 gr. sperziebonen, schoongemaakt en
gebroken zout 75 gr. ontbijtspek, gerookt, in plakjes 1 el boter 1
sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 el fijngehakte
peterselie
----------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met een snufje
zout in 7 minuten beetgaar. Bak intussen het ontbijtspek in de hete boter
knapperig uit en neem de plakjes uit de pan. Fruit de sjalot met de knoflook in
het bakvet goudgeel en glazig. Giet de sperziebonen af en schep het uienmengsel
erdoor. Verkruimel het spek erover en bestrooi met de peterselie.
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
500 gr. sperziebonen zout 3 el olijfolie 4
el Heinz curry 1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes 2
gemberbolletjes, fijngehakt 2 eieren, hardgekookt 250 gr. cherrytomaatjes,
gehalveerd 1 ui, in ringen 2 el grof gehakte peterselie
------------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7
minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat.
Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen
met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op
kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de
peterselie.
Kalkoen-spinaziesalade Gebakken aardappeltjes
uit de oven
1 kippenbouillontablet 400 gr. kalkoenfilet 4
el Bertolli olijfolie extra vergine 2 tl mosterd peper en zout 300 gr.
spinazie, gewassen en gedroogd 1 ui, in ringen 4 halve perziken uit blik,
in partjes + 1 el sap 5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes
-----------------------------------------------
Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook
en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten
helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van
de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper
en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de
kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing
voorzichtig door elkar en serveer direct.
4 el pijnboompitten 2 teentjes knoflook, gesnipperd 50 gr. boter 450
gr. gehakte spinazie, diepvries 6 eieren 1 dl melk peper en zout 2
bosuitjes, in dunne ringetjes 250 gr. cherrytomaatjes, in vieren
----------------------------------------------
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Fruit de
knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem
volgens de gebruiksaanwijzing. Klop intussen de eieren met de melk en peper
en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor. Verhit telkens een klein
klontje boter en bak 4 omeletten. Schep de tomaatjes door de spinazie en
breng hem op smaak met zout en peper. Strooi de pijnboompitten erover en
serveer de groente met de omeletten.
1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli) 75 gr. ontbijtspek, in plakjes 1
ui in ringen 1 rode paprika in stukjes 1 spitskool in reepjes zout en
versgemalen peper
------------------------------------------------
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze
uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Fruit de ui met de
paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig. Voeg de spitskool
toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een
gesloten pan in 7 min. net gaar. Breng de kool op smaak met peper en schep de
spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.
750 gr. spruiten, schoongemaakt zout 1 zakje witte saus 2 1/2 dl
melk 75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt
-------------------------------------------------
Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min.
beetgaar. Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende
smelten. Schenk de saus over de afgegoten spruiten.
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. 2 el magere yoghurt 2 el
fritessaus 1/2 el mosterd peper en zout 500 gr. witlof, in reepjes 2
groene kiwi's, in stukjes 4 el seroendeng
--------------------------------------------
Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van
het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof
met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de
salade met de seroendeng.
1 ei peper 8 el paneermeel 2 kaasjes a 200
gr. Brie President 60, elk in 8 punten 600 gr. panklare broccoli, in kleine
roosjes zout 400 gr. spaghetti 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 1/2 el olijfolie 1 zakje champignonsaus 40 gr.
kruidenboter
-----------------------------------------------
Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe
het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en
vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de
punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet
de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de
gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie
en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en
schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de
briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus
en de briepunten.
Dinsdag
Wraps met Oosterse kalfsreepjes
2 el zonnebloemolie 400 gr. kalfsreepjes 200
gr. wortelreepjes 200 gr. gesneden prei 1 pakje Oosterse mix dipsaus 1
pak wraps a 6 stuks
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al
omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2
minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het
vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10
minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.
Woensdag
Maaltijdsalade met Gelderse
reepjes Uienstokbrood
6 el olijfolie extra vierge rasp en sap van 1/2
citroen 1 teentje knoflook, gepeld peper en zout 100 gr. gesneden
belegen kaas, ontkorst 1 krop lollo bionda sla, in stukjes 1 rode ui, in
ringen 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 3 stengels bleekselderij, in
plakjes 1 blikje mais uitgelekt 3 el cocktail augurkjes 250 gr.
Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes
-------------------------------------------------
Klop een dressing van de olie, het citroensap en de
citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas
in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes,
gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade
goed om. Lekker met uienstokbrood.
Donderdag
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
Vrijdag
Spinazie-paprikastamppot met ei
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in
stukken zout 4 eieren 2 uien, gesnipperd 2 el olijfolie 1 el
kerriepoeder 2 rode paprika's, in kleine stukjes 1 pot Hak Roomspinazie a
345 gr. 1 1/2 dl melk, verwarmd 100 gr. belegen kaas, geraspt
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten
gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water
schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in
1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de
roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk
fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette
ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het
gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.
Pittige bonen met omeletreepjes Gekookte aardappelen
of aardappelpuree
3 el Bertolli voor koken, bakken en braden 1 ui,
gesnipperd 1 rood pepertje, gesnipperd 100 gr. chorizo, in reepjes 1
blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt 1 blik witte bonen in
tomatensaus peper en zout 4 eieren 4 el melk 4 el fijngehakt
korianderblad
--------------------------------------------
Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het
pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een
hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren
met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag
in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne
plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over
het gerecht.
400 gr. rundergehakt 5 el paneermeel 1 ei,
losgeklopt 1/2 rood pepertje, gesnipperd 1 sjalot, gesnipperd 1 el
ketoembar peper en zout 2 1/2 el bakken en braden vloeibaar 1
bloemkool, schoongemaakt 1/2 el kerriepoeder 2 el seroendeng 2 el
pindakaas
-------------------------------------------------
Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei,
het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4
afgeplatte ballen van. Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom
bruin en in 20 min. gaar. Kook intussen de bloemkool in water met zout en
kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen
en serveer de saus bij het gehakt.
1 citroen, schoongeboend 1 bloemkool, in kleine roosjes zout 6 el
Calve snacksaus mayo 2 el mosterd 3 el fijngehakte
peterselie peper 2 zoetzure augurken, grof gehakt
-------------------------------------------------
Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de
citroen. Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar
smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud
stromend water. Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de
peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar. Schep de
bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de
salade met de augurk en de rest van de peterselie.
1 bloemkool, in kleine roosjes zout 4 blinde vinken 1 bosuitje, in
dunne ringetjes 2 1/2 el vloeibaar bakvet 2 cups Johma Mosterddressing a
100 ml
------------------------------------------------
Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af
en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Bak intussen de blinde vinken in het hete
bakvet rondom bruin en gaar. Schep de bosui en de mosterddressing door de
bloemkool en meng alles heel goed. Serveer de bloemkool met de blinde vink.
Lekker met gebakken aardappelen.
500 gr. gekookte bietjes, ontveld 2 peren, geschild 125 gr.
spekreepjes 1 sjalotje, gesnipperd peper en zout
------------------------------------------------
Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd
het vruchtvlees in dunne partjes. Bak de spekreepjes in een pan op een
halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee. Schep de bietjes
erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed
heet worden. Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min.
goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.
Asperges met garnaaltjes Gekookte nieuwe
aardappelen
1 kg asperges, geschild zout 300 gr. gegrilde achterham 1 zakje
Knorr saus voor asperges a 40 gr. 100 gr. gepelde Hollandse garnalen 1 el
fijngehakte dille
-------------------------------------------------
Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges
in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol
de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en
houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het
aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de
afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus
erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.
Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de
aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de
andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de
tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen.
Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van
een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.
1 ui, in partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 3 el olijfolie 2
zakken maaltje kriel a 500 gr. versgemalen peper en zout 2 el tijm
------------------------------------------------
Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en
glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en
schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel
en een gemengde salade.
Aardappeltortilla met casselerrib en grove
peper Gemengde salade
900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 1 ui,
gesnipperd 6 el olijfolie 8 eieren versgemalen peper, zout 175 gr.
casselerrib, in reepjes
-------------------------------------------------
Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20
minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak
hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout
en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig
om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het
bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet
te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel
en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar
is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof
geraspt 1 groen pepertje in ringetjes 1 sjalot, fijngehakt 1 el gemalen
komijn, djinten 2 el fijngehakt korianderblad 2 eieren peper en
zout 2 1/2 dl volle yoghurt 1 zakje santenmix Conimex 2 el fijngehakte
munt olie om te bakken
-----------------------------------------------
Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de
helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer
de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout
door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en
bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker
met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.
Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En
omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De
recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik
heb daar toestemming voor.
Alle recepten zijn voor 4 personen.
Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49
Roergebakken aardappeltjes met shoarma Groene
salade