![Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20](http://www.c1000.nl/koken/recepten/~/media/C1000/Images/Recepten/A/Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20en%20grove%20peper.ashx?bc=White&as=1&h=200&w=200)
Aardappeltortilla met casselerrib en grove
peper Gemengde salade
900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 1 ui,
gesnipperd 6 el olijfolie 8 eieren versgemalen peper, zout 175 gr.
casselerrib, in reepjes
-------------------------------------------------
Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20
minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak
hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout
en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig
om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het
bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet
te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel
en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar
is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
|