4 bakjes a 3 stokjes saté, kipfilet 2 uien, in partjes 1 teentje
knoflook, gesnipperd 3 el zonnebloemolie 100 gr. peultjes,
schoongemaakt 100 gr. taugé 400 gr. Oosterse roerbakgroenten 2 el
ketjap peper en zout 4 el seroendeng
-------------------------------------------------
Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de uien en de knoflook 5
minuten al omscheppend in de hete olie. Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten
mee. Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend
beetgaar. Schep de taugé, de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm
kort. Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover.
Serveer met de groenten.
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete
olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de
worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de
kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en
voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het
ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht
een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer
direct. Lekker met stokbrood.
Roerbakschotel met schnitzelreepjes, peultjes en
mango Gekookte mie
4 el wokolie 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 250 gr. peultjes, schoongemaakt 4 ongepaneerde
varkensschnitzels, in reepjes van 2 cm breed 1/2 mango in schijfjes 3 el
ketjap asin versgemalen peper, zout 2 bosuitjes, in ringetjes
-------------------------------------------------
Verhit de wokolie in een wok en fruit hierin de
knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelreepjes al omscheppend 2 tot 3 minuten
mee. Voeg de mango en de ketjap toe en laat het gerecht door en door warm
worden. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bosuitjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dikke ringen. Kook de prei in weinig
water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet de prei af en laat hem goed
uitlekken. Bereid de kaassaus. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de
prei en de kaassaus erover. Bestrooi met het paneermeel en de walnoten en laat
de prei in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gratineren.
1 pot Grand'Italia pastasaus bolognese a 425 gr. 1 pot Aardappel Anders
Knoflook-kruiden a 390 ml 1 kg vastkokende aardappelen 750 gr. panklare
prei zout
2 1/2 el olijfolie 3 paprika's, rood, geel en groen, in dunne repen 75
gr. bacon in reepjes 500 gr. panklare prei 500 gr.
scholfilet chilipoeder peper en zout
--------------------------------------------
Bak in een koekenpan de paprikarepen in 1 1/2 el van de olie in 10 min.
lichtbruin en gaar. Bak intussen de bacon in 1/2 el van de olie in een ruime
pan knapperig uit en neem ze uit de pan. Roerbak de prei in het bakvet totdat
deze beetgaar is. Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie en
bestrooi ze met chilipoeder, peper en zout naar smaak. Leg ze op een ingevet
rooster en grilleer ze onder een voorverwarmde grill in 2 min. bruin en net
gaar. Leg de scholfilets op de prei en verdeel de paprikarepen en de bacon
er omheen. Lekker met aardappelpuree.
Rode kool met spek en rozijntjes Gekookte
aardappelen Gebakken kipfilet
2 sinaasappels 75 gr. magere spekreepjes 75
gr. rozijnen 1 pot Hak rode kool met stukjes appel a 700 gr.
------------------------------------------------
Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen
de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Bak de spekreepjes in een droge
koekenpan knapperig uit. Verwarm de rode kool met de rozijnen. Schep de
sinaasappelpartjes en het sap erdoor. Strooi de spekreepjes erover.
Halveer de krop sla en snijd de harde kern eruit. Snijd de helften in dunne
reepjes en was de sla in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken of droog
hem in een slacentrifuge. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de
vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Roer het uitgelekte sap door de
thousand islands dressing. Rooster de pinda's in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng de sla met de sinaasappelpartjes, de uiringen en de dressing. Garneer met
de geroosterde pinda's. Lekker met gebakken aardappelen en een biefstuk.
500 gr. shoarmareepjes 3 el zonnebloemolie 1 ui, in ringen 1 teentje
knoflook, gesnipperd 350 gr. panklare sperziebonen 3 el bloem 7 dl
Soup-it room 2 el fijngehakt korianderblad
------------------------------------------------
Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin. Voeg de ui en de
knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Schep de sperzie-bonen erdoor
en bak ze 1 min. op een hoog vuur. Strooi de bloem erover en schep alles goed
om. Schenk beetje bij beetje de Soup-it erbij en laat het mengsel steeds al
roerende binden. Laat alles op een laag vuur 5 min. pruttelen. Strooi de
koriander erover. Lekker met witte rijst.
700 gr. sperziebonen, schoongemaakt en
gebroken zout 75 gr. ontbijtspek, gerookt, in plakjes 1 el boter 1
sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 el fijngehakte
peterselie
----------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met een snufje
zout in 7 minuten beetgaar. Bak intussen het ontbijtspek in de hete boter
knapperig uit en neem de plakjes uit de pan. Fruit de sjalot met de knoflook in
het bakvet goudgeel en glazig. Giet de sperziebonen af en schep het uienmengsel
erdoor. Verkruimel het spek erover en bestrooi met de peterselie.
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
500 gr. sperziebonen zout 3 el olijfolie 4
el Heinz curry 1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes 2
gemberbolletjes, fijngehakt 2 eieren, hardgekookt 250 gr. cherrytomaatjes,
gehalveerd 1 ui, in ringen 2 el grof gehakte peterselie
------------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7
minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat.
Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen
met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op
kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de
peterselie.
Kalkoen-spinaziesalade Gebakken aardappeltjes
uit de oven
1 kippenbouillontablet 400 gr. kalkoenfilet 4
el Bertolli olijfolie extra vergine 2 tl mosterd peper en zout 300 gr.
spinazie, gewassen en gedroogd 1 ui, in ringen 4 halve perziken uit blik,
in partjes + 1 el sap 5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes
-----------------------------------------------
Breng 2 dl water met de bouillontablet aan de kook
en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten
helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen. Klop een dressing van
de olijfolie, 1 el van de bouillon, 1 el van het perziksap, de mosterd en peper
en zout. Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de
kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing
voorzichtig door elkar en serveer direct.
4 el pijnboompitten 2 teentjes knoflook, gesnipperd 50 gr. boter 450
gr. gehakte spinazie, diepvries 6 eieren 1 dl melk peper en zout 2
bosuitjes, in dunne ringetjes 250 gr. cherrytomaatjes, in vieren
----------------------------------------------
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Fruit de
knoflook 3 min. in de helft van de boter. Voeg de spinazie toe en verwarm hem
volgens de gebruiksaanwijzing. Klop intussen de eieren met de melk en peper
en zout naar smaak los. Schep de uitjes erdoor. Verhit telkens een klein
klontje boter en bak 4 omeletten. Schep de tomaatjes door de spinazie en
breng hem op smaak met zout en peper. Strooi de pijnboompitten erover en
serveer de groente met de omeletten.
1 1/2 el olijfolie classico (Bertolli) 75 gr. ontbijtspek, in plakjes 1
ui in ringen 1 rode paprika in stukjes 1 spitskool in reepjes zout en
versgemalen peper
------------------------------------------------
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekplakjes knapperig uit. Neem ze
uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Fruit de ui met de
paprika 3 min. op een halfhoog vuur in het bakvet glazig. Voeg de spitskool
toe en bak hem op een halfhoog vuur al omscheppend totdat de kool gaat slinken.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de spitskool in een
gesloten pan in 7 min. net gaar. Breng de kool op smaak met peper en schep de
spekstukjes erdoor. Lekker met een kipfilet en gekookte aardappelen.
750 gr. spruiten, schoongemaakt zout 1 zakje witte saus 2 1/2 dl
melk 75 gr. jonge komijnekaas, grof geraspt
-------------------------------------------------
Kook de spruiten in water met zout, afhankelijk van het formaat, in 5-12 min.
beetgaar. Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Voeg de komijnekaas toe aan de saus en laat hem al roerende
smelten. Schenk de saus over de afgegoten spruiten.
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. 2 el magere yoghurt 2 el
fritessaus 1/2 el mosterd peper en zout 500 gr. witlof, in reepjes 2
groene kiwi's, in stukjes 4 el seroendeng
--------------------------------------------
Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van
het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof
met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de
salade met de seroendeng.
1 ei peper 8 el paneermeel 2 kaasjes a 200
gr. Brie President 60, elk in 8 punten 600 gr. panklare broccoli, in kleine
roosjes zout 400 gr. spaghetti 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 1/2 el olijfolie 1 zakje champignonsaus 40 gr.
kruidenboter
-----------------------------------------------
Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe
het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en
vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de
punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar en giet
de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de
gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in de hete olie
en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en
schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de
briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus
en de briepunten.
Dinsdag
Wraps met Oosterse kalfsreepjes
2 el zonnebloemolie 400 gr. kalfsreepjes 200
gr. wortelreepjes 200 gr. gesneden prei 1 pakje Oosterse mix dipsaus 1
pak wraps a 6 stuks
-----------------------------------------------
Verhit de olie in een wok en bak de kalfsreepjes al
omscheppend 2 minuten. Voeg de wortel en de prei toe en bak ze al omscheppend 2
minuten mee. Roer de Oosterse mix erdoor. Vul de wraps met het
vlees-groentemengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de wraps 5-10
minuten in een voorverwarmde oven 200C. Serveer met de zoete chili-dipsaus.
Woensdag
Maaltijdsalade met Gelderse
reepjes Uienstokbrood
6 el olijfolie extra vierge rasp en sap van 1/2
citroen 1 teentje knoflook, gepeld peper en zout 100 gr. gesneden
belegen kaas, ontkorst 1 krop lollo bionda sla, in stukjes 1 rode ui, in
ringen 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 3 stengels bleekselderij, in
plakjes 1 blikje mais uitgelekt 3 el cocktail augurkjes 250 gr.
Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes
-------------------------------------------------
Klop een dressing van de olie, het citroensap en de
citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas
in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes,
gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade
goed om. Lekker met uienstokbrood.
Donderdag
Sperziebonen met peer Gebakken
aardappelen Gehaktbal
15 gr. boter 150 gr. ontbijtspek, in dunne
reepjes 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt 2 stevige peren, geschild en
in partjes 1 rundvleesbouillontablet versgemalen peper
------------------------------------------------
Verhit de boter in een ruime pan en bak het
ontbijtspek op een laag vuur zachtjes uit. Voeg de sperziebonen en de
peerpartjes toe en warm ze 2 min. mee. Voeg 2 dl heet water en de bouillontablet
toe en kook de sperziebonen in 7 min. gaar. Giet ze af en bestrooi ruim met
peper.
Vrijdag
Spinazie-paprikastamppot met ei
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in
stukken zout 4 eieren 2 uien, gesnipperd 2 el olijfolie 1 el
kerriepoeder 2 rode paprika's, in kleine stukjes 1 pot Hak Roomspinazie a
345 gr. 1 1/2 dl melk, verwarmd 100 gr. belegen kaas, geraspt
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten
gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water
schrikken, pel ze en halveer in de lengte. Fruit de uien met het kerriepoeder in
1 1/2 el van de olie goudgeel en glazig. Bak de paprika's 3 minuten mee. Warm de
roomspinazie mee en neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met de melk
fijn. Schep het spinaziemengsel erdoor en doe alles over in een ingevette
ovenschaal. Druk de eihelften in de stamppot en strooi de kaas erover. Laat het
gerecht in 15 minuten in de hete oven 200C gratineren.
Pittige bonen met omeletreepjes Gekookte aardappelen
of aardappelpuree
3 el Bertolli voor koken, bakken en braden 1 ui,
gesnipperd 1 rood pepertje, gesnipperd 100 gr. chorizo, in reepjes 1
blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt 1 blik witte bonen in
tomatensaus peper en zout 4 eieren 4 el melk 4 el fijngehakt
korianderblad
--------------------------------------------
Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het
pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een
hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren
met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag
in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne
plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over
het gerecht.
400 gr. rundergehakt 5 el paneermeel 1 ei,
losgeklopt 1/2 rood pepertje, gesnipperd 1 sjalot, gesnipperd 1 el
ketoembar peper en zout 2 1/2 el bakken en braden vloeibaar 1
bloemkool, schoongemaakt 1/2 el kerriepoeder 2 el seroendeng 2 el
pindakaas
-------------------------------------------------
Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei,
het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4
afgeplatte ballen van. Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom
bruin en in 20 min. gaar. Kook intussen de bloemkool in water met zout en
kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen
en serveer de saus bij het gehakt.