Tomatenstoofschotel Stokbrood
1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook,
gesnipperd 1 el olijfolie 250 gr. hamlappen, in dobbelsteentjes 5
plakjes bacon, in reepjes 2 worteltjes, in plakjes 1 blik Unox stevige
soep, tomaat a 800 ml 1 tl verse tijmblaadjes 2 tl rozemarijn 1 blik
witte bonen a 400 gr. 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld peper en
zout 1 el fijngehakte peterselie
----------------------------------------------------
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete
olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de
worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de
kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en
voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het
ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht
een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer
direct. Lekker met stokbrood.
|