
100 gr. magere spekreepjes 250 gr. gemengd gehakt 1/2 el
paprikapoeder 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, zonder
zaadjes en gesnipperd 5 bosuitjes, in ringetjes 340 gr. witte bonen in
tomatensaus 1 blik bruine bonen a 550 gr. 1 blikje tomatenpuree a 140
gr. 2 baquettes a 175 gr. 25 gr. extra pure chocolade, geraspt
--------------------------------------------------
Bak de spekreepjes knapperig uit in een ruime pan. Voeg het gehakt, de
paprikapoeder, de knoflook en het pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend
bruin en rul. Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3
min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 dl heet water
toe en laat de bonen op een laag vuur 10 min. pruttelen. Verwarm intussen de
baguettes volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de bosui door de bonen en warm ze
kort mee. Serveer de bonen met de baguettes.
|