1 ui, gesnipperd 40 gr. boter 1 kg panklare boerenkool zout 2 el
mosterd 4 plakken casselerrib van 1 cm dik (vleeswaar) versgemalen
peper 1 zakje Maggi jus met uitjes
----------------------------------------------------
Fruit de ui al omscheppend 3 min. in de helft van de boter. Voeg de
boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 min. mee. Schenk er 2 dl water
bij en voeg zout naar smaak en de mosterd toe. Kook de boerenkool in 20 min.
gaar. Wrijf intussen de plakken casselerrib in met peper naar smaak en bak
ze in de rest van de boter aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan. Roer
het zakje jusmix en 2 1/2 dl water door het bakvet en kook de jus 5 min. door.
Giet de boerenkool af en serveer hem met de casselerrib, de jus en gekookte
panklare aardappelen.
|