1/4 rode paprika, in stukjes 1 el fijngeknipt bieslook 80 gr.
Philadelphia Zuivelspread, naturel peper en zout 4 eieren 15 gr.
boter 4 pistoletjes 2 tomaten, in plakjes
-------------------------------------------------
Hak de paprika heel fijn en schep het met de bieslook en peper naar smaak
door de spread. Klop de eieren stuk voor stuk met peper en zout naar smaak
los. Verhit telkens een klein klontje boter en bak er in een kleine koekenpan 4
omeletjes van. Bestrijk de opengesneden broodjes met de paprikaspread en
verdeel de omeletjes erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi ze met
peper naar smaak. Serveer de broodjes direct.
Bak de stokbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing af. Snijd ze in de
lengte open en verdeel er de ham en de FarmerFresh over. Verdeel om en om de
plakjes ei en tomaat erover en sluit de broodjes. Serveer direct.
Snijd de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes aan een kant met de
verse roomkaas. Verdeel de sla, de zalm en de tomaat over de helft van het
brood. Dek het af met de rest van het brood en snijd de sandwiches twee maal
schuin middendoor. Prik ze vast met cocktailprikkers.
1 1/2 dl volle yoghurt 2 el mayonaise 1
teentje knoflook, gepeld 3 el fijngehakte dille 2 rode uien, in
ringen 2 1/2 el olijfolie 400 gr. gyros vleesreepjes 1 zak Fanse frites
a 700 gr. 8 pitabroodjes
-----------------------------------------------
Klop de yoghurt met de mayonaise, de uitgeperste
knoflook en de dille door elkaar. Bak de uiringen in de helft van de hete olie
bruin en gaar en neem ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het
vlees in de hete olie bruin en gaar. Bereid intussen de Franse frites en de
pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met de frites, het vlees, de saus en de uien.
Serveer direct.
4 kleine blaadjes kropsla 1 blikje John West tonijnstukken in
zonnebloemolie a 185 gram 125 gr. cherrytomaatjes 1 sjalot,
gesnipperd 10 zwarte olijven, ontpit en in plakjes 2 augurken,
fijngehakt versgemalen peper 4 kaiserbroodjes 2 el mayohalf
-------------------------------------------------
Was de sla en dep de blaadjes droog. Laat de tonijn uitlekken en haal de
stukjes los. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Schep de tonijn met
de tomaatjes, de sjalot, de olijven, de augurken en peper naar smaak door
elkaar. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mayohalf. Leg de sla
erop en verdeel de salade erover. Serveer direct.
1 rode paprika, in ringen 1 el zonnebloemolie 2 bosuitjes, in schuine
ringetjes 4 hamburgers a la minute 100 gr. tauge 2 tl ketjap
asin peper en zout 4 witte sesambollen 2 el seroendeng
---------------------------------------------
Bak de paprika in de helft van de hete olie 5 min. op een halfhoog vuur
lichtbruin, schep de bosuitjes erdoor en laat ze nog 5 min. zachtjes
bakken. Bak de hamburgers in de rest van de olie om en om bruin en
gaar. Schep de tauge door het paprikamengsel en warm het kort door. Breng
het mengsel op smaak met de ketjap en peper en zout. Verdeel de hamburgers
en de groenten over de opengesneden broodjes. Garneer met seroendeng.
Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de
aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de
andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de
tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen.
Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van
een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.
4 el olijfolie 75 gr. spekreepjes gerookt 1 ui, gesnipperd 1 teentje
knoflook, gesnipperd 1/2 tl gemalen komijn, djinten 4 tomaten, in
partjes 4 sneetjes mais volkorenbrood 4 eieren peper en
zout paprikapoeder
-------------------------------------------------
Verhit 1 el van de olie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de
pan. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in het bakvet. Voeg de komijn en de
tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is. Steek met
een koeksteker of een glas (7 cm) uit elke boterham een cirkel. Verhit de
rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek
de eieren erboven. Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de
boterham en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak. Serveer met het
tomatenmengsel en de spekjes.
2 el olijfolie 25 gr. boter 1 ui, gesnipperd 250 gr. panklare
vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 500 gr. broccoli, in
kleine roosjes 6 eieren 75 gr. belegen kaas, geraspt peper en zout
Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de broccoli toe en
smoor de groenten nog 5 minuten. Klop de eieren met 50 gr. van de kaas en peper
en zout los en schenk het over de groenten. Laat het ei met een deksel op de pan
op een heel laag vuur stollen. Keer de frittata met behulp van een deksel en
bestrooi hem met de rest van de kaas. Serveer de frittata in punten met een
tomatensalade.
Asperges met garnaaltjes Gekookte nieuwe
aardappelen
1 kg asperges, geschild zout 300 gr. gegrilde achterham 1 zakje
Knorr saus voor asperges a 40 gr. 100 gr. gepelde Hollandse garnalen 1 el
fijngehakte dille
-------------------------------------------------
Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges
in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol
de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en
houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het
aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de
afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus
erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.
3 el Blue Band Culinesse 4 runderbraadworsten 1 grote ui, in
partjes 2 teentjes knoflook, gesnipperd 3 preien, in stukjes 6 dl
runderbouillon 1 blik witte bonen in tomatensaus 2 el mosterd
------------------------------------------------
Verhit de Culinesse in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna
gaar. Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al
omscheppend in het bakvet. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles
aan de kook. Roer de mosterd erdoor, doe het mengsel over in een ovenschaal
en leg de worsten erin. Bak het gerecht 20 min. in een voorverwarmde oven
(200C). Lekker met aardappelpuree.
125 gr. spekreepjes 1/2 komkommer 1 bakje cherrytomaatjes 4
eieren 1 zak vers sla-mix frisee a 200 gr. 4 el slasaus naturel 1 bak
huzarensalade a 1000 gr. 1 ui, gesnipperd 2 el fijngeknipt bieslook
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Was en schaaf de
komkommer in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes. Kook de eieren 7
min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken. Pel en
snijd ze elk in vier parten. Meng de sla-mix frisee met de komkommer, de
tomaatjes en de dressing. Schep de huzarensalade in het midden van een mooie
schaal en verdeel de gemengde sla er omheen. Verdeel de eiparten met de
spekjes en de ui over de saladeschotel. Garneer met het bieslook. Lekker met
stokbrood.
1 ui, gesnipperd 40 gr. boter 1 kg panklare boerenkool zout 2 el
mosterd 4 plakken casselerrib van 1 cm dik (vleeswaar) versgemalen
peper 1 zakje Maggi jus met uitjes
Fruit de ui al omscheppend 3 min. in de helft van de boter. Voeg de
boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 min. mee. Schenk er 2 dl water
bij en voeg zout naar smaak en de mosterd toe. Kook de boerenkool in 20 min.
gaar. Wrijf intussen de plakken casselerrib in met peper naar smaak en bak
ze in de rest van de boter aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan. Roer
het zakje jusmix en 2 1/2 dl water door het bakvet en kook de jus 5 min. door.
Giet de boerenkool af en serveer hem met de casselerrib, de jus en gekookte
panklare aardappelen.
100 gr. magere spekreepjes 250 gr. gemengd gehakt 1/2 el
paprikapoeder 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, zonder
zaadjes en gesnipperd 5 bosuitjes, in ringetjes 340 gr. witte bonen in
tomatensaus 1 blik bruine bonen a 550 gr. 1 blikje tomatenpuree a 140
gr. 2 baquettes a 175 gr. 25 gr. extra pure chocolade, geraspt
Bak de spekreepjes knapperig uit in een ruime pan. Voeg het gehakt, de
paprikapoeder, de knoflook en het pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend
bruin en rul. Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3
min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 dl heet water
toe en laat de bonen op een laag vuur 10 min. pruttelen. Verwarm intussen de
baguettes volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de bosui door de bonen en warm ze
kort mee. Serveer de bonen met de baguettes.
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete
olie. Voeg het vlees en de bacon toe en bak het al omscheppend bruin. Voeg de
worteltjes, de tomatensoep, de tijm en de rozemarijn toe en breng alles aan de
kook. Stoof het vlees in 25 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef af en
voeg ze met peper en zout aan de stoofpot toe. Warm alles goed door en doe het
ovedr in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en laat het gerecht
een mooi lichtbruin korstje krijgen. Bestrooi met de peterselie en serveer
direct. Lekker met stokbrood.
1 ui, in ringen 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, zonder
zaadjes en in ringetjes 2 tl paprikapoeder 2 el zonnebloemolie 1 blikje
mais a 300 gr. 1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne a 620 gr. 1 pot
witte bonen in tomatensaus a 340 gr. 1 rookworst in plakjes peper en
zout 1 el fijngeknipt bieslook
-------------------------------------------------
Fruit de ui met de knoflook, het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in
5 min. goudgeel en glazig. Voeg de groenteschotel, de witte bonen, het
uitgelekte mais en 1 1/2 dl heet water toe en breng alles aan de kook. Schep
de worstplakjes en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles op een laag
vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Garneer met het bieslook. Lekker met gekookte
aardappelen.
Was en halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een
meloenbolletjeslepel uit. Er moet 3/4 cm van het vruchtvlees achter blijven.
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de courgettehelften 5
minuten. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak de ui 5 minuten. Voeg de
tofu toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee. Schep de champignons erdoor en
bak ze 5 minuten mee. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de
courgettes in stukjes en schep het door het tofumengsel. Breng alles op smaak
met peper en zout. Leg de courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met het
tofumengsel. Dek ze af met aluminiumfolie en laat het gerecht in een
voorverwarmde oven 200C in 20 minuten door en door warm worden.
2 courgettes, in de lengte gehalveerd zout 25 gr. bakboter 1 rode
paprika, in stukjes 1 blikje mais a 300 gr. 3 bosuitjes, in
ringetjes tabasco peper 100 ml creme fraiche 75 gr. belegen kaas,
geraspt
Snijd de steelaanzet van de courgettes en kook ze 7 min. in ruim water met
zout. Neem ze uit de pan en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit
intussen de boter en bak de paprika 5 min. Bak de mais en de bosui 3 min. mee.
Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en
zout. Roer er van het vuur af de creme fraiche door. Leg de courgettehelften in
een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Strooi de kaas
erover en laat ze in een voorverwarmde oven (175C) in 25 min. lichtbruin
kleuren.
3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 250 gr. miniworteltjes 2 pakken
CelaVita Bistroschijfjes a 425 gr. 125 gr. peultjes 400 gr. kabeljauwfilet
diepvries, ontdooid paprikapoeder peper en zout
---------------------------------------------
Verhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfhoog vuur in 3
min. goudgeel en glazig. Voeg de worteltjes toe en bak ze 3 min. al
omscheppend op een hoog vuur mee. Temper het vuur, schep de bistroschijfjes en
de peultjes erdoor en laat de groenten in 10 min. net gaar bakken. Voeg
eventueel 1/2 tot 1 dl water toe. Wrijf intussen de vis goed in met de rest
van de olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Schuif de vis onder
de voorverwarmde grill en laat hem in 7 min. gaar grillen. Serveer de roerbak
met de vis.