Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de
kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep
de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een
kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. 2 el magere yoghurt 2 el
fritessaus 1/2 el mosterd peper en zout 500 gr. witlof, in reepjes 2
groene kiwi's, in stukjes 4 el seroendeng
--------------------------------------------
Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van
het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof
met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de
salade met de seroendeng.
150 g haricots verts, schoongemaakt zout 2 el
ketjap asin (Conimex) 1 el donkere basterdsuiker geraspte schil van 1
limoen 1 ananas, in kleine stukjes of 1 blik ananasstukjes a 567 g (C1000
Selectie) 1 rode peper, in dunne ringetjes 3 bosuitjes, in
ringetjes 100 g tauge 5 el gemalen kokos 40 g cashewnoten ongezouten,
(C1000 Vers) grof gehakt
-----------------------------------------------
Kook de haricots verts 5 min. in water met zout,
spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Breng 1 1/2 dl
water met de ketjap, de basterdsuiker en de limoenschil aan de kook en kook het
mengsel 7 min. op een hoog vuur.Schep de haricots verts met de ananas, de peper,
de bosuitjes, de tauge en het ingekookte sausje door elkaar. Strooi kokos en de
cashewnoten erover en schep de salade aan tafel om. Lekker met een sateetje en
gekookte rijst.
500 gr. sperziebonen zout 3 el olijfolie 4
el Heinz curry 1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes 2
gemberbolletjes, fijngehakt 2 eieren, hardgekookt 250 gr. cherrytomaatjes,
gehalveerd 1 ui, in ringen 2 el grof gehakte peterselie
------------------------------------------------
Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7
minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat.
Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen
met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op
kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de
peterselie.
2 el rode of witte wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 2 tl Franse
mosterd versgemalen peper, zout 2 handsinaasappels, gepeld en in
plakjes 4 kiwi's, geschild en in plakjes 1 komkommer, in plakjes 75 gr.
ongezouten cashewnoten 1/2 rood pepertje, in ringetjes en zonder de
zaadjes
Klop een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en peper en zout
naar smaak. Schep het pepertje erdoor. Verdeel de sinaasappel-, kiwi- en
komkommerplakjes in laagjes over een schaal. Schenk de dressing erover en
bestrooi met de cashewnoten.
Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el
van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of
aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster
de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de
komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar
smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de
ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte
koriander erover.
1 ei 1 rode paprika 1 potje doperwten extra fijn a 340 gr.
uitgelekt 1 prei 1 bak kartoffelsalade a 600 gr. 4 blaadjes
kropsla 4 zoetzure augurkjes, in waaiertjes
-----------------------------------------------
Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud stromend water schrikken,
pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de paprika schoon en
snijd hem in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in ragdunne ringetjes.
Schep de paprika met de prei en de doperwtjes door de kartoffelsalade. Verdeel
de salade over de slabladen en garneer met de augurkjes en de ei.
Triangel met kaas en
champignons Notenrijst Gemengde salade
150 gr. champignons, in plakjes 1 teentje
knoflook, gesnipperd 1/2 el olijfolie 1 bakje Philadelphia zuivelspread,
kruiden a 150 gr. 1 bosuitje, in ringetjes peper en zout 4 plakjes
bladerdeeg, ontdooid 1 ei
---------------------------------------------
Bak de champignons met de knoflook in de hete olie
bruin. Roer de zuivelspread en de bosuiringetjes door elkaar. Rol de plakjes
bladerdeeg iets uit en verdeel het zuivelspreadmengsel en de paddestoelen
erover. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de randen van het deeg met water en
vouw ze diagonaal dicht. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenzijde met
losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten goudbruin en
gaar.
1/4 rode paprika, in stukjes 1 el fijngeknipt bieslook 80 gr.
Philadelphia Zuivelspread, naturel peper en zout 4 eieren 15 gr.
boter 4 pistoletjes 2 tomaten, in plakjes
-------------------------------------------------
Hak de paprika heel fijn en schep het met de bieslook en peper naar smaak
door de spread. Klop de eieren stuk voor stuk met peper en zout naar smaak
los. Verhit telkens een klein klontje boter en bak er in een kleine koekenpan 4
omeletjes van. Bestrijk de opengesneden broodjes met de paprikaspread en
verdeel de omeletjes erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi ze met
peper naar smaak. Serveer de broodjes direct.
Bak de stokbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing af. Snijd ze in de
lengte open en verdeel er de ham en de FarmerFresh over. Verdeel om en om de
plakjes ei en tomaat erover en sluit de broodjes. Serveer direct.
Snijd de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes aan een kant met de
verse roomkaas. Verdeel de sla, de zalm en de tomaat over de helft van het
brood. Dek het af met de rest van het brood en snijd de sandwiches twee maal
schuin middendoor. Prik ze vast met cocktailprikkers.
1 1/2 dl volle yoghurt 2 el mayonaise 1
teentje knoflook, gepeld 3 el fijngehakte dille 2 rode uien, in
ringen 2 1/2 el olijfolie 400 gr. gyros vleesreepjes 1 zak Fanse frites
a 700 gr. 8 pitabroodjes
-----------------------------------------------
Klop de yoghurt met de mayonaise, de uitgeperste
knoflook en de dille door elkaar. Bak de uiringen in de helft van de hete olie
bruin en gaar en neem ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het
vlees in de hete olie bruin en gaar. Bereid intussen de Franse frites en de
pitabroodjes. Vul de pitabroodjes met de frites, het vlees, de saus en de uien.
Serveer direct.
4 kleine blaadjes kropsla 1 blikje John West tonijnstukken in
zonnebloemolie a 185 gram 125 gr. cherrytomaatjes 1 sjalot,
gesnipperd 10 zwarte olijven, ontpit en in plakjes 2 augurken,
fijngehakt versgemalen peper 4 kaiserbroodjes 2 el mayohalf
-------------------------------------------------
Was de sla en dep de blaadjes droog. Laat de tonijn uitlekken en haal de
stukjes los. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Schep de tonijn met
de tomaatjes, de sjalot, de olijven, de augurken en peper naar smaak door
elkaar. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mayohalf. Leg de sla
erop en verdeel de salade erover. Serveer direct.
1 rode paprika, in ringen 1 el zonnebloemolie 2 bosuitjes, in schuine
ringetjes 4 hamburgers a la minute 100 gr. tauge 2 tl ketjap
asin peper en zout 4 witte sesambollen 2 el seroendeng
---------------------------------------------
Bak de paprika in de helft van de hete olie 5 min. op een halfhoog vuur
lichtbruin, schep de bosuitjes erdoor en laat ze nog 5 min. zachtjes
bakken. Bak de hamburgers in de rest van de olie om en om bruin en
gaar. Schep de tauge door het paprikamengsel en warm het kort door. Breng
het mengsel op smaak met de ketjap en peper en zout. Verdeel de hamburgers
en de groenten over de opengesneden broodjes. Garneer met seroendeng.
Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de
aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de
andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de
tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen.
Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van
een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.
4 el olijfolie 75 gr. spekreepjes gerookt 1 ui, gesnipperd 1 teentje
knoflook, gesnipperd 1/2 tl gemalen komijn, djinten 4 tomaten, in
partjes 4 sneetjes mais volkorenbrood 4 eieren peper en
zout paprikapoeder
-------------------------------------------------
Verhit 1 el van de olie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de
pan. Fruit de ui met de knoflook 3 min. in het bakvet. Voeg de komijn en de
tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is. Steek met
een koeksteker of een glas (7 cm) uit elke boterham een cirkel. Verhit de
rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek
de eieren erboven. Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de
boterham en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak. Serveer met het
tomatenmengsel en de spekjes.
2 el olijfolie 25 gr. boter 1 ui, gesnipperd 250 gr. panklare
vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 500 gr. broccoli, in
kleine roosjes 6 eieren 75 gr. belegen kaas, geraspt peper en zout
Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de broccoli toe en
smoor de groenten nog 5 minuten. Klop de eieren met 50 gr. van de kaas en peper
en zout los en schenk het over de groenten. Laat het ei met een deksel op de pan
op een heel laag vuur stollen. Keer de frittata met behulp van een deksel en
bestrooi hem met de rest van de kaas. Serveer de frittata in punten met een
tomatensalade.
Asperges met garnaaltjes Gekookte nieuwe
aardappelen
1 kg asperges, geschild zout 300 gr. gegrilde achterham 1 zakje
Knorr saus voor asperges a 40 gr. 100 gr. gepelde Hollandse garnalen 1 el
fijngehakte dille
-------------------------------------------------
Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges
in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol
de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en
houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het
aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de
afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus
erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.
3 el Blue Band Culinesse 4 runderbraadworsten 1 grote ui, in
partjes 2 teentjes knoflook, gesnipperd 3 preien, in stukjes 6 dl
runderbouillon 1 blik witte bonen in tomatensaus 2 el mosterd
------------------------------------------------
Verhit de Culinesse in een hapjespan en bak de worsten rondom bruin en bijna
gaar. Neem ze uit de pan en bak de ui met de knoflook en de prei al
omscheppend in het bakvet. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng alles
aan de kook. Roer de mosterd erdoor, doe het mengsel over in een ovenschaal
en leg de worsten erin. Bak het gerecht 20 min. in een voorverwarmde oven
(200C). Lekker met aardappelpuree.
125 gr. spekreepjes 1/2 komkommer 1 bakje cherrytomaatjes 4
eieren 1 zak vers sla-mix frisee a 200 gr. 4 el slasaus naturel 1 bak
huzarensalade a 1000 gr. 1 ui, gesnipperd 2 el fijngeknipt bieslook
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Was en schaaf de
komkommer in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes. Kook de eieren 7
min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken. Pel en
snijd ze elk in vier parten. Meng de sla-mix frisee met de komkommer, de
tomaatjes en de dressing. Schep de huzarensalade in het midden van een mooie
schaal en verdeel de gemengde sla er omheen. Verdeel de eiparten met de
spekjes en de ui over de saladeschotel. Garneer met het bieslook. Lekker met
stokbrood.