HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten
    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipreepjes met paprika en champignons
    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kip
    27-11-2012, 14:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 48

    Maandag

    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.

    Dinsdag

    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.

    Woensdag

    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.

    Donderdag

    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.

    Vrijdag

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    27-11-2012, 13:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-kipsalade met bonen


    Aardappel-kipsalade met bonen

    Aardappelkipsalade met bonen

    400 gr. kipfilet
    versgemalen peper, zout
    250 gr. peulen, schoongemaakt
    1 pot witte bonen a 360 gr.
    3 el boeren volle yoghurt
    2 el verse bieslook, fijngeknipt
    1 el olijfolie
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    4 el olijvonaise
    1 el gedroogde oregano

    -------------------------------------------

    Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met Oliviade


    36zalmsal.jpg

    1 klein voorgebakken stokbrood
    1 zakje bonte salade a 200 gr.
    1 bakje Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr.
    250 gr. gerookte zalmfilet
    2 el pijnboompitten
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------

    Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven (200C) af.
    Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm erop.
    Schep de Oliviade in het midden erop.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm.
    Bestrooi de zalm met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met roze garnalen


    48garnalen.jpg

    1/2 bosje peterselie
    5 el olijfolie extra vierge
    1 el kruidenazijn
    1 el mosterd
    peper en zout
    400 gr. maxi sla
    2 vleestomaten, in dunne partjes
    250 gr. roze garnalen
    12 sprietjes bieslook

    -----------------------------------------------------

    Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Hak ze grof.
    Klop een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
    Schep de sla met de peterselie, de tomaten, de garnalen en de dressing door elkaar.
    Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de sprietjes bieslook en serveer met ciabattabrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met komkommer, zalm en ei


    13zalm.jpg

    Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei
    Bruin stokbrood

    1 komkommer
    1 blikje roze zalm a 213 gr. uitgelekt
    5 el olijfolie extra vierge
    2 el citroensap, vers geperst
    2 tl mosterd
    1 sjalot, gesnipperd
    peper en zout
    300 gr. gemengde sla
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    2 zoetzure augurken, in plakjes
    4 eieren, hardgekookt en in vieren
    2 el fijngeknipt bieslook

    ---------------------------------------------------

    Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en zout. Verdeel de sla, de komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook. Druppel de dressing erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade met spekjes


    images?q=tbn:ANd9GcTpHNJhfsFZG71kxmI4D17

    Rodekoolsalade met spekjes
    Bruin stokbrood

    1 bakje gerookte spekreepjes a 125 gr.
    6 el olijfolie
    6 el sinaasappelsap
    peper en zout
    1/2 rodekool, fijn geschaafd
    6 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    2 appels met rode schil, in stukjes
    1 winterwortel, in reepjes
    150 gr. gemengde noten, grof gehakt

    ---------------------------------------------------

    Bak de gerookte spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover. Lekker met bruin stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsalade met Gelderse reepjes


    35salade.jpg

    Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
    Uienstokbrood

    6 el olijfolie extra vierge
    rasp en sap van 1/2 citroen
    1 teentje knoflook, gepeld
    peper en zout
    100 gr. gesneden belegen kaas, ontkorst
    1 krop lollo bionda sla, in stukjes
    1 rode ui, in ringen
    1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    3 stengels bleekselderij, in plakjes
    1 blikje mais uitgelekt
    3 el cocktail augurkjes
    250 gr. Zwanenburg gekookte Gelderse worst, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Klop een dressing van de olie, het citroensap en de citroenrasp, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de kaas in reepjes. Meng de sla met de ui, tomaatjes, bleekselderij, mais, augurkjes, gekookte Gelderse worst en kaas. Schenk de dressing erover en schep de salade goed om. Lekker met uienstokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse salade


    kerst03_50pasta.jpg

    Italiaanse salade

    400 g strikjespasta (tricolore)
    zout
    200 g salami (Stegeman)
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    2 mozzarellakaasjes, in blokjes (of 2 zakjes mini-mozarellakaasjes, gehalveerd)
    250 g cherrytomaatjes, in vieren
    1 groene paprika, in piepkleine stukjes
    1 blikje maiskolfjes, uitgelekt en in stukjes
    1 el gedroogde oregano
    8 el Balsamico dressing (Bertolli)
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet hem af en vang 1 dl van het kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen. Snijd de salami in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes. Schep de pasta met de salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de maiskolfjes en de oregano door elkaar. Roer vlak voor het serveren de dressing door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde salade


    images?q=tbn:ANd9GcSL-cxkT-NXtv1O6jomlXu

    Snelle gemengde salade
    Friet
    Cordon bleu

    2 el pijnboompittewn
    1 blik kidneybonen a 400 gr.
    1 bakje Bieze komkommer-tomaatmix a 225 gr.
    200 gr. friséesla mix
    2 el sladressing naturel
    50 gr. chorizo, in reepjes

    ---------------------------------------------------

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi lichtbruin. Spoel de kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep de sla mix met de komkommer-tomaatmix, de kidneybonen en de sladressing in een kom door elkaar. Verdeel de chorizo erover en garneer met de pijnboompitten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade met fruit


    images?q=tbn:ANd9GcQqy0lg1j-Mab77veEA0RU

    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 el magere yoghurt
    2 el fritessaus
    1/2 el mosterd
    peper en zout
    500 gr. witlof, in reepjes
    2 groene kiwi's, in stukjes
    4 el seroendeng

    --------------------------------------------

    Laat de ananas uitlekken en vang 2 el van het vocht op. Klop een dressing van het sap, de yoghurt, de fritessaus, de mosterd en peper en zout. Schep de witlof met de dressing door elkaar. Schep de ananas en de kiwi erdoor en garneer de salade met de seroendeng.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise salade met ananas


    52ananas.jpg

    Thaise salade met ananas
    Gekookte rijst
    Sateetje

    150 g haricots verts, schoongemaakt
    zout
    2 el ketjap asin (Conimex)
    1 el donkere basterdsuiker
    geraspte schil van 1 limoen
    1 ananas, in kleine stukjes of 1 blik ananasstukjes a 567 g (C1000 Selectie)
    1 rode peper, in dunne ringetjes
    3 bosuitjes, in ringetjes
    100 g tauge
    5 el gemalen kokos
    40 g cashewnoten ongezouten, (C1000 Vers) grof gehakt

    -----------------------------------------------

    Kook de haricots verts 5 min. in water met zout, spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Breng 1 1/2 dl water met de ketjap, de basterdsuiker en de limoenschil aan de kook en kook het mengsel 7 min. op een hoog vuur.Schep de haricots verts met de ananas, de peper, de bosuitjes, de tauge en het ingekookte sausje door elkaar. Strooi kokos en de cashewnoten erover en schep de salade aan tafel om. Lekker met een sateetje en gekookte rijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade


    images?q=tbn:ANd9GcQcDwaVcLeqXaK1TJko5-T

    Sperziebonensalade
    Krielaardappeltjes
    Schouderkarbonade

    500 gr. sperziebonen
    zout
    3 el olijfolie
    4 el Heinz curry
    1 el gembernat, uit een potje gemberbolletjes
    2 gemberbolletjes, fijngehakt
    2 eieren, hardgekookt
    250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    1 ui, in ringen
    2 el grof gehakte peterselie

    ------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout in 7 minuten beetgaar. Klop een dressing van de olie, de curry en het gembernat. Schep de gember erdoor. Snijd de eieren elk in 4 parten. Schep de sperziebonen met de tomaatjes, de uiringen en de dressing door elkar en laat de salade tot op kamertemperatuur afkoelen. Verdeel de eiparten erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel-komkommersalade


    38sinaas.jpg

    2 el rode of witte wijnazijn
    6 el olijfolie extra vierge
    2 tl Franse mosterd
    versgemalen peper, zout
    2 handsinaasappels, gepeld en in plakjes
    4 kiwi's, geschild en in plakjes
    1 komkommer, in plakjes
    75 gr. ongezouten cashewnoten
    1/2 rood pepertje, in ringetjes en zonder de zaadjes

    --------------------------------------------------

    Klop een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en peper en zout naar smaak. Schep het pepertje erdoor.
    Verdeel de sinaasappel-, kiwi- en komkommerplakjes in laagjes over een schaal.
    Schenk de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten


    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-doperwtensalade


    images?q=tbn:ANd9GcQeQ3vLtEysEWIlcKNCZXl

    Aardappel-doperwtensalade

    1 ei
    1 rode paprika
    1 potje doperwten extra fijn a 340 gr. uitgelekt
    1 prei
    1 bak kartoffelsalade a 600 gr.
    4 blaadjes kropsla
    4 zoetzure augurkjes, in waaiertjes

    -----------------------------------------------

    Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in ragdunne ringetjes. Schep de paprika met de prei en de doperwtjes door de kartoffelsalade. Verdeel de salade over de slabladen en garneer met de augurkjes en de ei.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:26 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triangel met kaas en champignons


    images?q=tbn:ANd9GcRt0tRD7rDAPB5Fula2RR6

    Triangel met kaas en champignons
    Notenrijst
    Gemengde salade

    150 gr. champignons, in plakjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1/2 el olijfolie
    1 bakje Philadelphia zuivelspread, kruiden a 150 gr.
    1 bosuitje, in ringetjes
    peper en zout
    4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    1 ei

    ---------------------------------------------

    Bak de champignons met de knoflook in de hete olie bruin. Roer de zuivelspread en de bosuiringetjes door elkaar. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zuivelspreadmengsel en de paddestoelen erover. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw ze diagonaal dicht. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten goudbruin en gaar.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolet met ei en paprika-kruidenspread


    46pistolet.jpg

    1/4 rode paprika, in stukjes
    1 el fijngeknipt bieslook
    80 gr. Philadelphia Zuivelspread, naturel
    peper en zout
    4 eieren
    15 gr. boter
    4 pistoletjes
    2 tomaten, in plakjes

    -------------------------------------------------

    Hak de paprika heel fijn en schep het met de bieslook en peper naar smaak door de spread.
    Klop de eieren stuk voor stuk met peper en zout naar smaak los. Verhit telkens een klein klontje boter en bak er in een kleine koekenpan 4 omeletjes van.
    Bestrijk de opengesneden broodjes met de paprikaspread en verdeel de omeletjes erover.
    Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi ze met peper naar smaak.
    Serveer de broodjes direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broodjes
    10-11-2012, 23:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!