Gebakken aardappelen met groenten en ei
500 gr. vastkokende aardappelen met schil,
schoongeboend en in stukjes 5 el olijfolie Bertolli classico 2 uien, in
partjes 2 teentjes knoflook, gepeld 1 courgette, in grove stukken 1
rode paprika, in repen 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes 2 el
azijn 2 tl mosterd peper en zout 4 eieren 2 el peterselie,
fijngehakt
---------------------------------------------------
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en
giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de
aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten
bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten
beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest
van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de
peterselie en serveer direct.
|