4 el Amsterdamse uien, gehalveerd 300 gr. grillworst, in schuine plakken van 1 cm dik 150 ml melk 400 gr. panklare andijvie fijn 100 ml rode-wijnazijn 25 gr. boter 300 gr. kruimige aardappels, geschild en in stukken nootmuskaat 2 rode uien, in flinterdunne ringen
Maak de uiringen los en leg ze in een kommetje. Schenk er zoveel azijn over dat de uiringen onder staan. Laat de uien 1-2 uur marineren tot ze zacht worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de aardappelen met ruim water en wat zout in 20 minuten gaar. Bak de plakken grillworst in een grillpan in 4-6 minuten bruin. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Roer de aardappelen met de boter en melk tot een smeuige puree. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Schep beetje bij beetje de andijvie door de puree. Verwarm de stamppot al roerend op laag vuur. Roer de Amsterdamse uien en de helft van de uiringen erdoor. Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en leg de plakken worst en de resterende uiringen erop.