HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met kruidig vlees
    Andijviestamppot met kruidig vlees

    1 kg panklare aardappelen kruimig
    2 el zonnebloemolie
    1 kuipje boemboe voor rendang vlees a 95 gr.
    zout
    400 gr. hamlappen
    1 zak panklare andijvie a 400 gr.

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit de olie en bak het vlees op een hoog vuur bruin.
    Voeg de boemboe en 2 dl heet water toe en stoof het vlees nog 10 minuten.
    Giet de aardappelen af maar vang 1 dl van het kookwater op.
    Schep de andijvie en zoveel van het opgevangen kookvocht erdoor zodat een smeuige stamppot ontstaat. Serveer met het vlees.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:18 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met gebakken paprika en zilveruitjes

    Andijviestamppot met gebakken paprika en zilveruitjes

    1 kg panklare aardappelen kruimig
    1 el olijfolie2 zakken andijvie fijn a 400 gr.
    zout
    2 paprika rood, in stukjes
    6 el zilveruitjes

    -----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend gaar.
    Giet de aardappelen af en vang 1 dl van het kookwater op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
    Zet de pan op een laag vuur en verwarm alles al omscheppend.
    Voeg zoveel kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat.
    Schep 2/3 deel van de paprika en de uitjes erdoor en verdeel de rest erover.
    Serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met rundergehakt en andijvie
    Ovenschotel met rundergehakt en andijvie


    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg
    2 el olijfolie
    400 gr. rundergehakt
    versgemalen peper
    100 gr. pastakaas
    zout
    2 uien, fijngesnipperd
    2 tl kerriepoeder
    1 zak panklare andijvie a 400 gr.

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
    Bestrooi het gehakt met de kerriepoeder en bak nog 1-2 minuten mee. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
    Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en voeg zoveel kookwater toe tot een smeuige puree ontstaat.
    Schep de andijvie door de aardappelpuree.
    Schep de helft van de stamppot in een ovenschaal.
    Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
    Bestrooi de ovenschotel met de pastakaas en gratineer in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten tot de kaas gesmolten en lichtgekleurd is.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 19:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met varkensvlees in kersenjus
    Andijviestamppot met varkensvlees in kersenjus

    2 el bak & braad vloeibaar
    400 gr. hamlappen4 el kersenjam
    1 zak panklare andijvie
    125 gr. magere spekreepjes
    peper en zout
    1 pakje aardappelpuree naturel a 2 zakjes

    ---------------------------------------------------

    Verhit het bakvet in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
    Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin.
    Voeg 2 dl heet water en de jam toe en laat het vlees in 6 minuten gaar worden.
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de spekreepjes en de andijvie door.
    Verwarm het stamppotje al omscheppend op een laag vuur. Serveer met het vlees en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 18:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse schijf met rauwe andijviestamppot
    Gelderse schijf met rauwe andijviestamppot

    1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig
    3 el bak & braad vloeibaar
    1 zak andijvie fijn a 500 gr.
    zout
    4 Gelderse schijven
    1 zakje jusmix met uitjes

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten bruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan en voeg 2,5 dl heet water en het zakje jusmix toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat de jus kort doorkoken.
    Giet de aardappelen af, maar vang het kookwater op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep de andijvie, zoveel van het kookwater zodat een smeuige stamppot ontstaat en peper en zout erdoor.
    Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur.
    Serveer de Gelderse schijven met de jus bij de stamppot.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    29-11-2012, 18:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met knapperige chorizo
    Andijviestamppot met knapperige chorizo

    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg
    1 el olijfolie
    1 zak andijvie grof a 400 gr.
    1 pot appelcompote a 360 gr.
    zout
    1 chorizoworst a 275 gr.
    versgemalen peper

    -----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo op matig vuur knapperig uit.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuige puree.
    Schep de andijvie, de chorizoblokjes, peper en zout door de aardappelpuree en serveer met de appelcompote.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 21:05 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kip en andijvie
    spagetti_kip_andijvie_200x200

    300 gr. spaghetti
    250 gr. panklare fijngesneden andijvie
    3 el olijfolie
    300 gr. kipfiletreepjes
    2 rode uien gehalveerd en in dunne plakjes
    300 ml yoghurt

    -----------------------------------------------------

    Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 4 minuten op middelhoog vuur.
    Bestrooi de kip met zout en peper.
    Roer de kip door de uien en bak 5 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.
    Schep de helft van de andijvie door de kip en laat de groente iets slinken.
    Kook intussen in een grote pan de spaghetti in ruim kokend water met zout.
    Giet de pasta af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en roer de yoghurt en de resterende andijvie erdoor.
    Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden.
    Verdeel de kip erover.
    Maal er royaal verse peper over.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 20:59 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met Ardenner worst
    Andijviestamppot met Ardenner worst

    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
    1 el olijfolie
    2 grote uien, in partjes
    1 mozzarellakaasje, in blokjes
    zout
    1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes
    400 gr. panklare andijvie
    grove mosterd

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
    Fruit de uien in het bakvet glazig.
    Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn.
    Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken.
    Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 20:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kipreepjes
    Andijviestamppot met kipreepjes

    400 gr. kipfilets
    1 zakje krokant rozemarijn
    zout
    1 el olijfolie
    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild
    2 zakken andijvie fijn

    -----------------------------------------------------

    Snijd de kipfilet in reen van 1 cm dik.
    Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gaar en krokant worden.
    Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
    Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat.
    Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met worst uit de grillpan


    4 el Amsterdamse uien, gehalveerd
    300 gr. grillworst, in schuine plakken van 1 cm dik
    150 ml melk
    400 gr. panklare andijvie fijn
    100 ml rode-wijnazijn
    25 gr. boter
    300 gr. kruimige aardappels, geschild en in stukken
    nootmuskaat
    2 rode uien, in flinterdunne ringen

    -----------------------------------------------------

    Maak de uiringen los en leg ze in een kommetje. Schenk er zoveel azijn over dat de uiringen onder staan.
    Laat de uien 1-2 uur marineren tot ze zacht worden.
    Laat ze in een vergiet uitlekken.
    Kook de aardappelen met ruim water en wat zout in 20 minuten gaar.
    Bak de plakken grillworst in een grillpan in 4-6 minuten bruin.
    Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn.
    Roer de aardappelen met de boter en melk tot een smeuige puree.
    Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
    Schep beetje bij beetje de andijvie door de puree.
    Verwarm de stamppot al roerend op laag vuur.
    Roer de Amsterdamse uien en de helft van de uiringen erdoor.
    Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en leg de plakken worst en de resterende uiringen erop.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kruidenroomkaas
    Andijviestampot_roomkaas_spekjes_200x200

    1.25 kg kruimige geschilde aardappelen
    125 gr. gerookte spekreepjes
    150 ml melk
    400 gr. fijngesneden andijvie
    75 gr. verse kruidenroomkaas

    -------------------------------------------------------

    Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar.
    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig.
    Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappelen.
    Schenk de melk in de pan en breng aan de kook.
    Zet het vuur laag en stamp de aardappelen tot een lekker smeuige puree.
    Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken.
    Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt.
    Verwarm de stamppot nog even.
    Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden.
    Roer de kruidenroomkaas door de stamppot.
    Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
    Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe andijviestamppot
    Rauwe andijviestamppot

    1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig
    2 el olijfolie
    1 bakje magere spekreepjes a 125 gr.
    1 zak andijvie fijn a 500 gr.
    zout
    2 uien, in ringen
    4 gehaktballen a la minute

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
    Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
    Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door.
    Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:40 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidig andijviehusselpotje
    Kruidig andijviehusselpotje

    3 el bakken & braden
    4 zakjes aardappelpuree a la minute
    1 zakje silvo wok it! indonesië
    4 saté schnitzels
    2 zakken panklare andijvie fijn a 200 gr.

    ---------------------------------------------

    Verhit het vloeibare bakvet en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar.
    Bereid in een ruime pan met dikke bodem de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Schep de andijvie erdoor en warm alles al omscheppend goed door.
    Schep de Wok-it erdoor. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm.
    Blus het bakvet af met 1 1/2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Serveer de husselpot met de schnitzels en de jus.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met knapperige bacon
    Asperges met knapperige bacon

    1 1/2 kg asperges
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    15 gr. boter
    1 zakje aspergesaus
    zout
    250 gr. bacon
    4 eieren
    2 el fijngesneden peterselie

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarma-andijviestamppotje

    Shoarma-andijviestamppotje

    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg, in stukken
    350 gr. shoarmareepjes
    4 el dry roasted pinda's, grof gehakt
    zout
    3 el olijfolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit intussen olie in een wok en roerbak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan.
    Voeg de andijvie in 3-4 porties toe en bak al omscheppend totdat de andijvie geslonken is.
    Giet de aardappelen af en vang 2 dl van het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie, de vleesreepjes en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Bestrooi met de pinda's en serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met entrecote
    Asperges met entrecôte

    1 1/2 kg asperges wit
    versgemalen peper, zout
    1 el olijfolie
    3 el verse bieslook, geknipt
    1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    4 entrecotes
    1 potje aspergesaus

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van 2 cm onder het kopje naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Kook de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 min. in ruim water met zout beetgaar. Giet ze af. Bestrijk intussen de entrecotes met de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 7 min. rosé. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de entrecotes met de asperges, de aardappelen en de saus. Bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaartje met andijvie
    1_32tartaartje.jpg

    1 zak C1000 panklare aardappelen à 1 kg
    zout
    4 tartaartjes
    8 plakken schwarzwalderham
    4 el C1000 olijfolie traditioneel
    2 zakken C1000 panklare andijvie
    1 zakje Maggi jus light
    3 el C1000 groene pesto

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar. Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham. Verhit 2½ el van de olie in een wok en roerbak de andijvie in ± 5 min. beetgaar. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in ± 5 min. aan beide kanten bruin en rosé van binnen. Voeg 2½ dl heet water en de juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en schep de pesto door de andijvie. Breng de andijvie op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesalade met zigeunerschnitzel
    Zigeunerschnitzel met andijviesalade en gebakken kriel

    1 schaal cocktailtomaten a 300 gr.
    4 zigeunerschnitzels
    frituurolie
    1 1/2 dl sladressing knoflook/bieslook
    35 gr. boter
    1 duobak panklare krieltjes a 700 gr.
    1 zak andijvie fijn a 200 gr.

    -------------------------------------------------

    Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar. Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:19 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige puree met gestoofde kabeljauw

    images?q=tbn:ANd9GcSNjukkgCTsHTIdZovIvRN

    Pittige puree met gestoofde kabeljauw
    Gekookte bietjes

    100 gr. boter
    400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en ontdooid
    versgemalen peper, zout
    1 citroen, schoongeboend en in plakjes
    2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute
    50 gr. magere spekreepjes
    4 el fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over 4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!