HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met Ardenner worst
    Andijviestamppot met Ardenner worst

    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
    1 el olijfolie
    2 grote uien, in partjes
    1 mozzarellakaasje, in blokjes
    zout
    1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes
    400 gr. panklare andijvie
    grove mosterd

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar.
    Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
    Fruit de uien in het bakvet glazig.
    Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn.
    Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken.
    Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 20:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kipreepjes
    Andijviestamppot met kipreepjes

    400 gr. kipfilets
    1 zakje krokant rozemarijn
    zout
    1 el olijfolie
    1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild
    2 zakken andijvie fijn

    -----------------------------------------------------

    Snijd de kipfilet in reen van 1 cm dik.
    Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gaar en krokant worden.
    Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
    Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat.
    Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:47 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie-stamppot met worst uit de grillpan


    4 el Amsterdamse uien, gehalveerd
    300 gr. grillworst, in schuine plakken van 1 cm dik
    150 ml melk
    400 gr. panklare andijvie fijn
    100 ml rode-wijnazijn
    25 gr. boter
    300 gr. kruimige aardappels, geschild en in stukken
    nootmuskaat
    2 rode uien, in flinterdunne ringen

    -----------------------------------------------------

    Maak de uiringen los en leg ze in een kommetje. Schenk er zoveel azijn over dat de uiringen onder staan.
    Laat de uien 1-2 uur marineren tot ze zacht worden.
    Laat ze in een vergiet uitlekken.
    Kook de aardappelen met ruim water en wat zout in 20 minuten gaar.
    Bak de plakken grillworst in een grillpan in 4-6 minuten bruin.
    Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn.
    Roer de aardappelen met de boter en melk tot een smeuige puree.
    Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
    Schep beetje bij beetje de andijvie door de puree.
    Verwarm de stamppot al roerend op laag vuur.
    Roer de Amsterdamse uien en de helft van de uiringen erdoor.
    Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en leg de plakken worst en de resterende uiringen erop.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 17:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kruidenroomkaas
    Andijviestampot_roomkaas_spekjes_200x200

    1.25 kg kruimige geschilde aardappelen
    125 gr. gerookte spekreepjes
    150 ml melk
    400 gr. fijngesneden andijvie
    75 gr. verse kruidenroomkaas

    -------------------------------------------------------

    Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar.
    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig.
    Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappelen.
    Schenk de melk in de pan en breng aan de kook.
    Zet het vuur laag en stamp de aardappelen tot een lekker smeuige puree.
    Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken.
    Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt.
    Verwarm de stamppot nog even.
    Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden.
    Roer de kruidenroomkaas door de stamppot.
    Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
    Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:48 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe andijviestamppot
    Rauwe andijviestamppot

    1 1/2 kg panklare aardappelen kruimig
    2 el olijfolie
    1 bakje magere spekreepjes a 125 gr.
    1 zak andijvie fijn a 500 gr.
    zout
    2 uien, in ringen
    4 gehaktballen a la minute

    ----------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
    Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
    Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door.
    Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:40 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidig andijviehusselpotje
    Kruidig andijviehusselpotje

    3 el bakken & braden
    4 zakjes aardappelpuree a la minute
    1 zakje silvo wok it! indonesië
    4 saté schnitzels
    2 zakken panklare andijvie fijn a 200 gr.

    ---------------------------------------------

    Verhit het vloeibare bakvet en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar.
    Bereid in een ruime pan met dikke bodem de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Schep de andijvie erdoor en warm alles al omscheppend goed door.
    Schep de Wok-it erdoor. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm.
    Blus het bakvet af met 1 1/2 dl heet water en roer de aanbaksels los.
    Serveer de husselpot met de schnitzels en de jus.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met knapperige bacon
    Asperges met knapperige bacon

    1 1/2 kg asperges
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    15 gr. boter
    1 zakje aspergesaus
    zout
    250 gr. bacon
    4 eieren
    2 el fijngesneden peterselie

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (3 cm) eraf. Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarma-andijviestamppotje

    Shoarma-andijviestamppotje

    1 zak panklare aardappelen kruimig a 1 kg, in stukken
    350 gr. shoarmareepjes
    4 el dry roasted pinda's, grof gehakt
    zout
    3 el olijfolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
    Verhit intussen olie in een wok en roerbak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan.
    Voeg de andijvie in 3-4 porties toe en bak al omscheppend totdat de andijvie geslonken is.
    Giet de aardappelen af en vang 2 dl van het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie, de vleesreepjes en zoveel van het kookvocht door zodat er een smeuige stamppot ontstaat.
    Bestrooi met de pinda's en serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met entrecote
    Asperges met entrecôte

    1 1/2 kg asperges wit
    versgemalen peper, zout
    1 el olijfolie
    3 el verse bieslook, geknipt
    1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in stukken
    4 entrecotes
    1 potje aspergesaus

    ------------------------------------------------

    Schil de asperges van 2 cm onder het kopje naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Kook de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 min. in ruim water met zout beetgaar. Giet ze af. Bestrijk intussen de entrecotes met de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 7 min. rosé. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de entrecotes met de asperges, de aardappelen en de saus. Bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Asperges
    28-11-2012, 16:22 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaartje met andijvie
    1_32tartaartje.jpg

    1 zak C1000 panklare aardappelen à 1 kg
    zout
    4 tartaartjes
    8 plakken schwarzwalderham
    4 el C1000 olijfolie traditioneel
    2 zakken C1000 panklare andijvie
    1 zakje Maggi jus light
    3 el C1000 groene pesto

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar. Omwikkel de tartaartjes elk met 2 plakjes ham. Verhit 2½ el van de olie in een wok en roerbak de andijvie in ± 5 min. beetgaar. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tartaartjes in ± 5 min. aan beide kanten bruin en rosé van binnen. Voeg 2½ dl heet water en de juspoeder toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en schep de pesto door de andijvie. Breng de andijvie op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:21 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesalade met zigeunerschnitzel
    Zigeunerschnitzel met andijviesalade en gebakken kriel

    1 schaal cocktailtomaten a 300 gr.
    4 zigeunerschnitzels
    frituurolie
    1 1/2 dl sladressing knoflook/bieslook
    35 gr. boter
    1 duobak panklare krieltjes a 700 gr.
    1 zak andijvie fijn a 200 gr.

    -------------------------------------------------

    Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar. Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:19 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige puree met gestoofde kabeljauw

    images?q=tbn:ANd9GcSNjukkgCTsHTIdZovIvRN

    Pittige puree met gestoofde kabeljauw
    Gekookte bietjes

    100 gr. boter
    400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en ontdooid
    versgemalen peper, zout
    1 citroen, schoongeboend en in plakjes
    2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute
    50 gr. magere spekreepjes
    4 el fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over 4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui

    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappeltjes
    41aardappeltjes.jpg

    Kruidige aardappeltjes
    Sateetje
    Sperziebonen

    3 el olijfolie
    1 ui, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    2 zakjes panklare krieltjes
    1 tl koriander
    1/2 tl gemalen komijn
    versgemalen peper, zout
    3 el seroendeng

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak ze al omscheppend in 10-15 minuten mooi bruin en gaar. Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de koriander, de komijn en peper en zout erdoor. Bestrooi de aardappeltjes vlak voor het serveren met de seroendeng. Lekker met een sateetje en sperziebonen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook

    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse zalm met aardappelen

    images?q=tbn:ANd9GcRsajc0n6QDAhKXkOGKMbF

    Italiaanse zalm met aardappelen

    4-8 grote aardappelen, schoongeboend
    4 trostomaten, in dunne plakjes
    1 bolletje mozzarella, in dunne gehalveerde plakjes
    peper en zout
    2 el olijfolie
    2 pakken Iglo Viscuisine Visfilet Italiano a 400 gr.

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 17 minuten met schil. Neem ze uit de pan en snijd ze om de cm in maar niet helemaal door. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de tomaat en de kaas over de insnijdingen. Bestrooi ze met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over. Zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Bereid intussen de Viscuisine volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de aardappelen uit de oven en serveer ze bij de Viscuisine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    50bosui.jpg

    Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    Bloemkool
    Cordon bleu

    1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr.
    2 el olijfolie
    1 ui, in dunne partjes
    200 gr. bospaddestoelen
    1/2 tl tijm

    ------------------------------------------------

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met groenten
    wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050615

    Gebakken aardappelen met groenten en ei

    500 gr. vastkokende aardappelen met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el olijfolie Bertolli classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper en zout
    4 eieren
    2 el peterselie, fijngehakt

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!