HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesalade met zigeunerschnitzel
    Zigeunerschnitzel met andijviesalade en gebakken kriel

    1 schaal cocktailtomaten a 300 gr.
    4 zigeunerschnitzels
    frituurolie
    1 1/2 dl sladressing knoflook/bieslook
    35 gr. boter
    1 duobak panklare krieltjes a 700 gr.
    1 zak andijvie fijn a 200 gr.

    -------------------------------------------------

    Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar. Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    28-11-2012, 16:19 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade

    1 kg krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
    zout
    5 el olijfolie traditioneel
    125 g C1000 Vers spekreepjes
    300 g shoarmavleesreepjes
    1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
    3 el fijngehakte peterselie
    6 bosuitjes, in stukjes van 4 cm
    2 dl zure room

    ----------------------------------------------

    Kook de aardappeltjes 12 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze droog stomen. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de aardappeltjes op een hoog vuur in 6 min. mooi bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de shoarmavleesreepjes toe en bak het mengsel al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de bouillon toe en warm alles goed door. Schep de peterselie, de bosuitjes en de aardappelen erdoor en verwarm nog 2 min. Serveer de roerbak met de zure room. Lekker met een groene salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige puree met gestoofde kabeljauw

    images?q=tbn:ANd9GcSNjukkgCTsHTIdZovIvRN

    Pittige puree met gestoofde kabeljauw
    Gekookte bietjes

    100 gr. boter
    400-500 gr. kabeljauw, eventueel diepvries, in stukken en ontdooid
    versgemalen peper, zout
    1 citroen, schoongeboend en in plakjes
    2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute
    50 gr. magere spekreepjes
    4 el fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Smelt de boter met 2 el water en leg de kabeljauw erin. Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de citroenplakjes erover. Stoof de vis in 7 minuten gaar. Bereid intussen de aardappelpuree. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Schep ze door de puree. Verdeel de puree en de vis over 4 borden en lepel de vissaus met de citroenplakjes erover. Bestrooi met de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui

    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:34 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappeltjes
    41aardappeltjes.jpg

    Kruidige aardappeltjes
    Sateetje
    Sperziebonen

    3 el olijfolie
    1 ui, in partjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    2 zakjes panklare krieltjes
    1 tl koriander
    1/2 tl gemalen komijn
    versgemalen peper, zout
    3 el seroendeng

    ------------------------------------------------

    Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak ze al omscheppend in 10-15 minuten mooi bruin en gaar. Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de koriander, de komijn en peper en zout erdoor. Bestrooi de aardappeltjes vlak voor het serveren met de seroendeng. Lekker met een sateetje en sperziebonen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook

    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse zalm met aardappelen

    images?q=tbn:ANd9GcRsajc0n6QDAhKXkOGKMbF

    Italiaanse zalm met aardappelen

    4-8 grote aardappelen, schoongeboend
    4 trostomaten, in dunne plakjes
    1 bolletje mozzarella, in dunne gehalveerde plakjes
    peper en zout
    2 el olijfolie
    2 pakken Iglo Viscuisine Visfilet Italiano a 400 gr.

    --------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 17 minuten met schil. Neem ze uit de pan en snijd ze om de cm in maar niet helemaal door. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de tomaat en de kaas over de insnijdingen. Bestrooi ze met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over. Zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Bereid intussen de Viscuisine volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de aardappelen uit de oven en serveer ze bij de Viscuisine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    50bosui.jpg

    Gebakken aardappelen met paddestoelen en ui
    Bloemkool
    Cordon bleu

    1 zak Aviko aardappelschijfjes a 450 gr.
    2 el olijfolie
    1 ui, in dunne partjes
    200 gr. bospaddestoelen
    1/2 tl tijm

    ------------------------------------------------

    Bereid de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak ze op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een vegetarisch cordon bleu en bloemkool.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met groenten
    wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050615

    Gebakken aardappelen met groenten en ei

    500 gr. vastkokende aardappelen met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el olijfolie Bertolli classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper en zout
    4 eieren
    2 el peterselie, fijngehakt

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout door. Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met surimi

    37sugini.jpg

    1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    200 gr. belegen kaas, grof geraspt
    125 ml zure room
    50 gr. boter
    versgemalen peper
    paprikapoeder
    200 gr. surimisticks, in stukjes

    ---------------------------------------------------

    Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af.
    Stamp ze fijn en schep er 150 g van de kaas, de zure room, de boter en peper, zout en paprikapoeder naar smaak door.
    Schep de surimistukjes erdoor en warm alles goed omscheppend door.
    Bestrooi de puree met de rest van de kaas en bestuif met een beetje paprika poeder.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 15:27 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes

    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    27-11-2012, 14:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met tonijn en snijbonen
    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hamburger
    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburgers
    27-11-2012, 14:35 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met gehakt en salami
    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    27-11-2012, 14:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miesalade met geroosterde groenten
    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    27-11-2012, 14:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipreepjes met paprika en champignons
    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kip
    27-11-2012, 14:29 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 48

    Maandag

    41kipreepjes.jpg

    Kipreepjes met paprika en champignons
    Pandan rijst
    Doperwtjes

    400 gr. kipfilet, in lange dunne repen
    2 tl kerriepoeder
    versgemalen peper, zout
    3 el vloeibare boter
    1 rode en 1 groene paprika, in lange repen
    250 gr. champignons, in vieren
    1 pakje room culinair
    1 dl kippenbouillon van een tablet of poeder

    --------------------------------------------------

    Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
    Verhit de Becel vloeibaar en bak de kip al omscheppend mooi bruin. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.
    Schep de champignons erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de room culinair en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat alles 5 min. op een laag vuur zachtjes pruttelen. Lekker met pandan rijst en doperwtjes.

    Dinsdag

    40mie.jpg

    Miesalade met geroosterde groenten

    2 uien, in partjes
    2 rode paprika's in dunne repen
    250 gr. peultjes, schoongemaakt
    4 el wokolie
    versgemalen peper, zout
    1 pak Honig World wide noodles a 250 gr.
    1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
    2 tl koriander
    1 tl gemalen komijn
    150 gr. taugé
    150 gr. ongezouten cashewnoten
    3 el fijngehakt korianderblad

    ----------------------------------------------

    Schep de uien met de paprika's, de peultjes en 3 el van de olie door elkaar en verdeel de groenten over een met een bakmatje of aluminiumfolie bekleed bakblik. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (250 C) in 15 min. beetgaar. Schep ze tussentijds eenmaal om. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de koriander en de komijn met de rest van de olie, het opgevangen ananassap en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de geroosterde groenten met de dressing, de ananasstukjes, de tauge en de cashewnoten door de noodles. Strooi de fijngehakte koriander erover.

    Woensdag

    40ovens.jpg

    Ovenschotel met gehakt en salami

    1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool
    1 scharrelei
    1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie)
    300 g rundergehakt
    50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode + 1 gele paprika, in stukjes
    300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes

    ----------------------------------------------

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 4 dl water en roer het goed om. Klop het ei erdoor. Bak het gehakt met de salami in een hapjespan met antiaanbaklaag in 1 el van de olie bruin en rul. Bak de ui, de knoflook en de paprika's 5 min. mee. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt mengsel erop en dek alles af met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de ovenmix erover en laat het gerecht in 45 min. helemaal gaar worden.

    Donderdag

    39hamburg.jpg

    Amerikaanse hamburger
    Franse frietjes
    Salade

    1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
    4 plakken bacon (vleeswaar)
    4 hamburgers a la minute
    4 plakken belegen kaas, ontkorst
    4 el tomatenketchup
    1/2 bakje season fresh (Bieze)
    1 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Neem de plakjes uit het bakvet. Bak de hamburgers in het bakvet van de bacon aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de hamburgers, schuif ze onder de hete grill en laat de kaas smelten. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ketchup en de season fresh erover. Leg de bacon erop en bestrooi met het bieslook. Serveer direct. Lekker met Franse frietjes en een salade.

    Vrijdag

    38tonijn.jpg

    Pastasalade met tonijn en snijbonen

    400 g pasta (bijv. fusilli)
    zout
    400 g panklare sperziebonen of snijbonen (C1000 Vers)
    1 blikje John West tonijn in water a 185 g
    2 el mayohalf (C1000 Selectie)
    2 el sladressing (C1000 Selectie)
    100 g zwarte olijven, ontpit
    4 hardgekookte scharreleieren, in parten
    2 el fijngeknipt bieslook

    -----------------------------------------------

    Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de
    verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen of snijbonen 5 min. in water met zout. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat de tonijn goed uitlekken en vang 4 el van het vocht op. Klop een dressing van het opgevangen vocht, de mayohalf en de sladressing. Schep de pasta met de boontjes, de tonijn, de olijven en de dressing voorzichtig door elkaar.
    Leg de eieren erop en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu's
    27-11-2012, 13:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-kipsalade met bonen


    Aardappel-kipsalade met bonen

    Aardappelkipsalade met bonen

    400 gr. kipfilet
    versgemalen peper, zout
    250 gr. peulen, schoongemaakt
    1 pot witte bonen a 360 gr.
    3 el boeren volle yoghurt
    2 el verse bieslook, fijngeknipt
    1 el olijfolie
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    1 duobak krieltjes a 700 gr.
    4 el olijvonaise
    1 el gedroogde oregano

    -------------------------------------------

    Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met Oliviade


    36zalmsal.jpg

    1 klein voorgebakken stokbrood
    1 zakje bonte salade a 200 gr.
    1 bakje Johma Oliviades, beenham olijf a 175 gr.
    250 gr. gerookte zalmfilet
    2 el pijnboompitten
    versgemalen peper

    ---------------------------------------------

    Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven (200C) af.
    Verdeel de bonte salade over 4 borden en leg de plakjes zalm erop.
    Schep de Oliviade in het midden erop.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de zalm.
    Bestrooi de zalm met peper naar smaak en serveer met het stokbrood.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    10-11-2012, 23:37 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!