1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken 1 el olijfolie 2 grote uien, in partjes 1 mozzarellakaasje, in blokjes zout 1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes 400 gr. panklare andijvie grove mosterd
----------------------------------------------
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien in het bakvet glazig. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn. Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken. Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.